«Μου έλεγε να κάνω τον κώνο»

Το ρεπορτάζ του FL News από την προσφυγή του Μπάμπη Πενταρβάνη κατά του Αιολικού.

Τον δρόμο της προσφυγής επέλεξε ο πρώην συνεργάτης του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον Αιολικό, Μπάμπης Πενταρβάνης. Αυτή εκδικάστηκε τη Δευτέρα (05/02) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ και όπως κατήγγειλε ο ίδιος, η ΠΑΕ αρνούνταν να τον πληρώσει, τον εξανάγκασε σε παραίτηση, ενώ και ο νέος προπονητής, Σλόμπονταν Κρτσμάρεβιτς του έλεγε ότι: «Το μόνο που θα κάνεις, θα είναι ο... κώνος στην άκρη του γηπέδου».

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της προσφυγής και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο δικηγόρος του Πενταρβάνη, Πάρης Ατλαμάζογλου ανέφερε:

«Ο πελάτης μου προσελήφθη ως βοηθός του Απόστολου Χαραλαμπίδη στις 16 Σεπτεμβρίου και ως τα τέλη Νοεμβρίου εκτελούσε κανονικά καθήκοντα. Όταν απολύθηκε ο προπονητής η ΠΑΕ ξαφνικά τον υποβάθμισε. Προσέλαβε τον Σλόμπονταν Κρτσμάρεβιτς που είχε δικό του βοηθό. Μόνιμα έλεγε στον Πενταρβάνη «το μόνο που θα κάνεις είναι τον κώνο στην άκρη του γηπέδου. Δεν σε θέλω, έχεις τελειώσει.

Υπήρξε επικοινωνία με το στέλεχος της ΠΑΕ, Στέλιο Μπέκα, αλλά η ΠΑΕ ζητούσε την παραίτησή του, ώστε να μην αξιώσει μισθούς. Ο Πενταρβάνης μετά την απόλυση Χαραλαμπίδη κοούτσαρε την ομάδα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου και ο Αιολικός νίκησε. Παρόλα αυτά η ΠΑΕ με τον τρόπο της ήθελε να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση».

Ο δικηγόρος του Αιολικού, Νίκος Μπακλαβας αρνήθηκε ότι η ΠΑΕ τον υποβάθμισε και τόνισε ότι εστάλη εξώδικο με το οποίο αρνήθηκε όσα ισχυρίζεται ο Πενταρβάνης. Κατέθεσε ένσταση αοριστίας, γιατί στην προσφυγή επικαλείται ενέργειες και συμπεριφορές τρίτων και όχι νομίμων εκπροσώπων της ΠΑΕ, καταχρηστικότητας, γιατί δεν υπάρχουν μαρτυρίες και ζήτησε να ενημερώσει ο προσφεύγων αν εργάζεται τώρα. Ο Ατλαμάζογλου αρνήθηκε ότι το εξώδικο εστάλη με νόμιμο τρόπο, αφού έγινε μέσω μέιλ από τον Μπέκα και όχι με δικαστικό επιμελητή.

«Δεν ξέρω τι ήταν ο Μπέκας, πρόεδρο τον φωνάζαμε»

Ακολούθως κατέθεσε ο Πενταρβάνης, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε στον Αιολικό και έκανε λόγο για πολύ άσχημη συμπεριφορά από πλευράς του Σέρβου προπονητή. Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων:

«Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έφυγε ο Χαραλαμπίδης. Προετοίμασα την ομάδα για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, κερδίσαμε και μετά χωρίς να με ενημερώσουν εμφανίστηκε στην προπόνηση ο Κρτσμάρεβιτς. Είπα στον αθλητικό διευθυντή, Αλεξάνταρ Μίλιτς ότι πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα χρήματά μου, γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν δύο προπονητές. Μου είπε ότι ο νέος προπονητής έχει συνεργάτη.

Ο Μίλιτς μου είπε ότι θα με ενημέρωνε ο Μπέκας. Τον φωνάζαμε πρόεδρο. Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά αν δεν έδινε αυτός το «οκ» δεν γινόταν κάτι στην ομάδα. Βρεθήκαμε με τον Μίλιτς την Πέμπτη και μου είπε ότι ο πρόεδρος προτιμά να κάνει μια μεταγραφή από το να μου δώσει τα λεφτά μου. Για το παιχνίδι που ακολουθούσε με τον Καμπανιακό μου είπαν ότι με βγάζουν σε άδεια.

Η έδρα της ομάδας μπορεί να ήταν στη Μυτιλήνη, αλλά η καθημερινότητα ήταν στη Θεσσαλονίκη. Με ανάγκασαν να πάρω σπίτι εκεί. Ενώ τα ενοίκια στη Μυτιλήνη ήταν 200 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη ήταν 600. Είχαμε πολλές δυσκολίες, δεν μας νοίκιαζαν σπίτια. Ούτε ξενοδοχείο δεν έβρισκες. Πήγα στην προπόνηση και είπα στον προπονητή ότι δεν μπορούσα να φύγω. Μου είπε "Κάνε ό,τι θες. Κάτσε κώνος έξω από το γήπεδο". Με έβριζε.

Πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ Β ο Μπέκας και ο τεχνικός διευθυντής, Σαμολαδάς έφυγαν. Ρώτησα τον Μίλιτς τι θα κάνω και αν θα είμαι στην αποστολή. Μου απάντησε ότι θα μου απαντούσε σε λίγο και εξαφανίστηκε. Στο πούλμαν δεν υπήρχε κανείς, μόνο ο γυμναστής. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ρώτησα πάλι τον Μίλιτς και μου είπε ότι θα είμαι στην αποστολή. Έτσι πήγα στη Μυτιλήνη.

Το απόγευμα ο προπονητής μας κάλεσε στην αίθουσα για να μιλήσει σε όλους. Εκεί μου έκανε μεγάλη επίθεση και μου είπε να μην ξαναμιλήσω σε ποδοσφαιριστή. Πήγα να μιλήσω σε έναν και φανταστείτε τον έσπρωξε.

Δεν μπορούσα να βρω κάποιον υπεύθυνο, ήταν όλοι εξαφανισμένοι. Ακολούθως μου έστειλε ένα μέιλ σε άπταιστα ελληνικά και μου ζητούσε να κάνω αναλύσεις. Εγώ προπονητής είμαι, δεν είμαι αναλυτής. Μου είπε ότι με τσέκαρε και του απάντησα ότι "δεν θα μου μιλάτε στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά όπως στο μέιλ που μου στείλατε".

Ο Πενταρβάνης ανέφερε ακόμα ότι όσο εργαζόταν η ΠΑΕ δεν του όφειλε χρήματα, ενώ αρνήθηκε πως η ΠΑΕ του έστειλε μέιλ με το οποίο του ζητούσε να μεταβεί στο γήπεδο για να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Last modified onΤρίτη, 06 Φεβρουάριος 2024 14:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep