Λάτιν «δεκάρι» ο Μακεδονικός

Ο Μακεδονικός προχώρησε στην απόκτηση του Χαβιέ Σανγκινέτι.

Μια ποιοτική προσθήκη στο ρόστερ του έκανε ο Μακεδονικός, ο οποίος απέκτησε τον Αργεντινό επιτελικό μέσο Χαβιέ Σανγκινέτι. Ο 33χρονος άσος έχει πλούσια καριέρα σε ομάδες της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Βολιβίας, με συμμετοχές στο Copa Libertadores. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Β’ κατηγορία του Μπαχρέιν, με την οποία κέρδισε την άνοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Χαβιέ Σανγκινέτι!

Ο 33χρονος (29/08/1990) Αργεντίνος επιτελικός μέσος, γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, έχει πλούσια καριέρα από πρωταθλήματα Α Εθνικής κατηγορίας και διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής (Copa Sudamericana και Copa Libertadores)!

Ξεκίνησε ως ακραίος επιθετικός και στην Αργεντινή έπαιξε για τις Χουρακάν, Μορόν και Σαν Μιγκέλ, ενώ σε ηλικία 23 ετών «μετακόμισε» στην Κολομβία για λογαριασμό της Μπογιακά Τσικό, την οποία υπηρέτησε σε 81 αγώνες (8 γκολ και 14 ασίστ)!

Μετά από το σύντομο πέρασμα του από την Χαγουάρες (Α Κολομβίας) και την Πουέρτο Καμπέγιο (Α Βενεζουέλας), ήρθε η γη της… Επαγγελίας του Σανγκινέτι, η Βολιβία: μία σεζόν στην Νασιονάλ Ποτοσί, δυόμιση χρόνια στην Κλουμπ Σαν Χοσέ, δύο στην Κλαμπ Όλγουεϊς Ρέντι και μισή σεζόν στην Βίλστερμαν. Συνολικός απολογισμός, για τον ακραίο επιθετικό που μετεξελίχθηκε σε ένα πρώτης κλάσης «δεκάρι»: 82 αγώνες, 25 γκολ, 23 ασίστ, 1 πρωτάθλημα Βολιβίας (2021)!

Συνολικά στην καριέρα του, ο Αργεντίνος αρτίστας έχει 9 συμμετοχές (1 γκολ, 5 ασίστ) στο Copa Libertadores, την σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, καθώς και 8 συμμετοχές (2 γκολ, 3 ασίστ) στο Copa Sudamericana!

Την σεζόν 2022/23, αποφάσισε να αφήσει τα δυσβάσταχτα για την καθημερινότητα οποιουδήποτε ανθρώπου υψόμετρα της Βολιβίας, και έκανε για πρώτη φορά υπερατλαντικό ταξίδι, με προορισμό της Αλ Ναχμά στην Β κατηγορία του Μπαχρέιν. Με μια έξοχη ομάδα, πέτυχε άνετη άνοδο στην πρώτη κατηγορία μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ενώ έφτασε και ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Μπαχρέιν, με συνολικό απολογισμό 7 τερμάτων σε 16 συμμετοχές.

Με τεράστια έφεση, ευκολία και ποιότητα στο κάθετο παιχνίδι, ικανότητα να διασπά οργανωμένες άμυνες, σπουδαία ταχύτητα με τη μπάλα, εκτέλεση και αίσθηση του γκολ, καθώς και ακρίβεια στην εκτέλεση κάθε είδους στατικών φάσεων αλλά και τακτική πειθαρχία στα αμυντικά του καθήκοντα, προθυμία για repress και high press, ο Χαβιέ Σαγκινέτι έρχεται στο Μακεδονικό για να συνδέσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο τις έννοιες της κυκλοφορίας της μπάλας και της εισόδου στο επιθετικό τρίτο.

Ο Σαγκινέτι συμμετέχει στις προπονήσεις του Μακεδονικού από την Παρασκευή (15/09), κάνοντας check-in στην αποστολή των «πρασίνων» που κατέλυσε μέχρι και την Τρίτη στο Αθλητικό Κέντρο Βώλακα.

Ως αριθμό φανέλας επέλεξε το 70.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Χαβιέ στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και του εύχεται να παραμείνει υγιής και να προσφέρει την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του προς χάριν της επίτευξης των στόχων της ομάδας!».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep