Νίκη με Ζαφειράκη

Ο Μακεδονικός νίκησε 1-0 τον Θερμαϊκό Θέρμης στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του.

Τη νίκη με σκορ 1-0 πήρε ο Μακεδονικός στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του, με σκόρερ τον Αλέξανδρο Ζαφειράκη στο 79ο λεπτό. Επάξια στάθηκε απέναντι στους γηπεδούχους στην Ευκαρπία η ομάδα του Θερμαϊκού Θέρμης.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας τους, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Γκούντα, οι «πράσινοι» δεν υστέρησαν σε τρεξίματα και εντάσεις, παίζοντας με πολλή ενέργεια στο παιχνίδι τους.

Στο 12ο λεπτό, ο Δημητρίου έχασε την πρώτη καλή φάση του αγώνα, εκτελώντας με το αριστερό από αριστερά εντός περιοχής και σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Ο Μακεδονικός έλεγξε την κατοχή της μπάλας με Ιωαννίδη και Λεωνιδόπουλο στην μεσαία γραμμή και προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με τις συνεργασίες και τις ενέργειες των Δημητρίου, Τσιλιγγίρη και Μπουλάτοβιτς. Για τον 24χρονο Σέρβο, ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την εγχείριση για ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, επιστρέφοντας στην δράση με πάρα πολλή ενέργεια στην δεξιά πτέρυγα.

Ο Θερμαϊκός απάντησε στα δοκάρια στο 41ο λεπτό, με τον Δημήτρη Λουφάκη να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην ανάπαυλα, ο Δημήτρης Γκούντας αντικατέστησε τους εννιά από τους έντεκα παίκτες, κρατώντας στο γήπεδο μονάχα τους Χερίδη και Τσιλιγγίρη, που αντικαταστάθηκαν στη μία ώρα παιχνιδιού.

Όσο οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να κυκλοφορήσουν, ο Θερμαϊκός βρήκε στιγμές στην αντεπίθεση, αδυνατώντας ωστόσο να φτάσει ως την τελική προσπάθεια. Μοναδική στιγμή για τους παίκτες της Θέρμης ήταν το δοκάρι στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βαβλιάκη.

Ο Μακεδονικός απείλησε σε αντεπίθεση με εκτέλεση του Ραμίρεζ, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μαντζάρης αποσοβώντας το γκολ και με την βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού. Έπειτα, ο Ζαφειράκης όπλισε και εκτέλεσε δύο φορές ανεπιτυχώς, πρώτα στην ολοκλήρωση αντεπίθεσης, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, και έπειτα μετά από ωραία κούρσα του και εκτέλεση στα χέρια του Μαντζάρη.

Τελικά, τρίτη και φαρμακερή για τον Αθηναίο winger, που έγραψε το 1-0 στο 79ο λεπτό, μετά από ασίστ του 17χρονου Γρηγοριάδη και εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ στην γωνία της εστίας.

Μακεδονικός (Γκούντας): Γουναρίδης (46′ Περντρέου), Χασάνογλου (46′ Παναγιωτίδης), Σαραγιώτης (46′ Παντζαρτζίδης), Αδαμίδης (46′ Γκαμάνης), Μαργαριτίδης (46′ Κόκκας), Ιωαννίδης (46′ Γρηγοριάδης), Λεωνιδόπουλος (46′ Ραμίρες), Μπουλάτοβιτς (46′ Ντόια), Τσιλιγγίρης (60′ Γιαπαντζόγλου), Δημητρίου (46′ Ζαφειράκης), Χερίδης (60′ Σιμόνι).

Θερμαϊκός Θέρμης (Κούτσης): Μαντζάρης, Τσιάτσιος, Γεωργιάδης, Παπαστεριανός, Σενγκέργκης, Αναστασιάδης, Βαβλιάκης, Πουρναράς, Κουρέλας, Λουφάκης Δ., Γαβαλίδης.
Αγωνίστηκαν επίσης οι Κολέτσι, Τσιούχας, Βαφειάδης, Γάκος, Αθανασίου, Λουφάκης Μ., Τσαχουρίδης, Μαστορίδης, Μαρούδας, Βουτήρης, Δουφέκας

Last modified onΠέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2023 17:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep