Προδικαστικό αίτημα από Μάρα

Ο δικηγόρος του Μπόγκνταν Μάρα, Γιώργος Παναγόπουλος ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση της αίτησης ανάκλησης στο Διαιτητικό Δικαστήριο μέχρι ο ΠΟΤ Ηρακλής να αποσύρει τα δικόγραφα στο Εφετείο Αθηνών.

Η δεύτερη αίτηση αναψηλάφησης του ΠΟΤ Ηρακλή για την υπόθεση Μάρα έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την Τρίτη (18/07) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η πλευρά του Ρουμάνου, πάντως, ζήτησε από το ΔΔΠ να απαιτήσει από τους Κυανόλευκους υπεύθυνη δήλωση αναγνώρισή του και ταυτόχρονης παραίτησης από την προσωρινή διαταγή και τα δικόγραφα στο Εφετείο. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά αναβολή μέχει αυτή να προσκομιστεί και σε περίπτωση άρνησης να τεθεί στο αρχείο.

Αναλυτικά:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΔΠ/ΕΠΟ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΔΠ-ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Του Ioan Bogdan MARA, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, μέλους της ΚΕΠ, κατοίκου για τις επιδόσεις,Φαβιέρου 47, Αθήνα

Κ Α Τ Α

Της ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ,
2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ,
κ. Παναγιωτη ΜΠΑΛΤΑΚΟ,
3. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕΔΣ/ΕΠΟ, κ.Διονυσια ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ,
4.ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, κ.Νικολαο ΜΠΑΡΤΖΗ
5.ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ SL2, κ.Αντωνιο ΒΟΥΓΙΔΗ

Στην απίθανη περίπτωση που δεν κάνετε δεκτά τα εύλογα και νόμιμα αιτήματα αναβολής, είστε υποχρεωμένοι ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ εκ του ΔΚΛ/ΔΔΠ, να λάβετε υπόψη και να εφαρμόσετε τα εξής:

Επί της διαδικασίας της αίτησης ανάκλησης της ΠΑΕ κατά των προηγούμενων αποφάσεων του ΔΔΠ, πέραν των προηγούμενων εμπροθεσμως υποβληθεισων ενστάσεων μου, υποβάλλω το παρακάτω Προδικαστικό Αίτημα μαζί με τις εξής πρόσθετες ενστασεις:

Α. ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 6,παρ.2,περ.στ, Περί Αιτήματος Διαιτησίας και Διαδικασίας,το απευθυνόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προς το ΔΔΠ για επίλυση της ποδοσφαιρικής διαφοράς του, πρέπει στην αίτηση που υποβάλλει να εμπεριέχει συγκεκριμένα τυπικά στοιχεία που την καθιστούν παραδεκτή. Το τελευταίο από αυτά τα στοιχεία είναι ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΔΠ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ!

Β. Μαλιστα στην παρ.3 της ίδιας διάταξης ρητά ορίζεται οτι η αίτηση ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ!

Γ. Στην επίδικη υπόθεση είναι προφανές ότι όταν υπεβλήθη η αίτηση ανάκλησης, ούτε το ΔΔΠ, ούτε εγώ ως αντίδικο μέρος τελούσαμε σε γνώση της παράλληλης ΤΡΙΠΛΗΣ (αγωγή ακύρωσης, αίτηση αναστολής, αίτηση προσωρινής διαταγής) δικαστικής ενέργειας της αιτουσης ΠΑΕ προς το Εφετείο Αθηνών.

Δ. Οσον αφορά την υπό κρίση αίτηση ανάκλησης, είναι πασιφανές οτι πρόκειται περί ενός ενδικου μέσου που δεν προβλέπεται, ούτε στο Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΕΠΟ, ούτε βεβαίως στον ισχύοντα Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΔΠ.

Ε. Αλλωστε η ΠΑΕ έχει υπογράψει δήλωση περί Συνυποσχετικου Διαιτησίας, σύμφωνα με την οποία ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να προσφεύγει μόνο ενώπιον των ποδοσφαιρικών οργάνων,θα σέβεται τις αποφάσεις και τους κανονισμούς,αποκλειομενης της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια!

ΣΤ. Επομενως σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της προρρηθεισας διάταξης, προκειμένου ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ. Όμως αυτή η προϋπόθεση του παραδεκτου του εισαγωγικού δικογράφου δεν έχει τηρηθεί, καθώς μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΔΠ!

Ζ. Επισης υπάρχει τυπικό απαράδεκτο και στην εμπεριεχομενη στο δικόγραφο της αίτησης ανάκλησης δήλωση της ΠΑΕ περί δήθεν αναγνώρισης της αποκλειστικής δικαιοδοσίας του ΔΔΠ, καθώς ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΟΥΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,το οποίο μάλιστα ήδη, όχι μόνο έχει επιληφθεί αλλά κι έχει αποφανθεί, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση της αίτησης αναστολής την 21.9.2023!

Η. Δηλαδη αυτή την στιγμή υπάρχει ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ, η οποία μπορεί να αρθεί μόνο με ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΔΠ!

Θ. Μαλιστα σε αυτή την δήλωση η ΠΑΕ θα πρέπει να υποχρεωθεί να δηλώσει ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΔΚΛ/ΔΔΠ ΤΡΙΜΕΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν απορριφθεί η αίτηση ανάκλησης, θα μπορεί να προσβάλλει κι αυτή την απόφαση του ΔΔΠ στο Εφετείο, δημιουργώντας μία δικονομική διελκυστίνδα, χωρίς αρχή και τέλος!

Ι. Αυτη η εκκρεμοδικια επιτείνεται κι από τις υπόλοιπες εκκρεμότητες επί της ιδίας υπόθεσης, καθώς αφενός μεν το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο εντός των ημερών θα ορίσει δικάσιμο για την καταγγελία μου κατά της ΠΑΕ, αφετέρου δε η Εκτελεστική Επιτροπή της SL2 αναμένεται να απαντήσει στην άλλη σχετική καταγγελία μου κατά την συνεδρίαση της 19.7.2023.

Κ. Προφανως η ΠΑΕ για να αποφύγει όλες αυτές τις ακυρότητες και για να κερδίσει χρόνο, μηχανεύεται διάφορα τεχνάσματα, όπως το δήθεν πρόβλημα υγείας ενός εκ των δικηγόρων της,ο οποίος ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ (ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΜΟΥ!) ΣΤΟ ΔΔΠ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ "ΑΓΓΕΛΟ"ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ κ.ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ, ΘΑ ΕΣΠΕΥΔΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

ΣΑΣ ΖΗΤΩ

1. Να απαιτήσετε, κατ'εφαρμογην της διάταξης του άρθρου 6.2.στ του ΔΚΛ,από την ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ να σας προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση περί Αναγνώρισης του ΔΔΠ, σεβασμού των αποφάσεων του, αποκλειστικής υπαγωγής της διαφοράς και της αίτησης ανάκλησης στο ΔΔΠ υπό την Τριμελή Σύνθεση του και ταυτόχρονης παραίτησης από την προσωρινή διαταγή και όλα τα δικόγραφα στο Εφετείο Αθηνών,

2. Να αναβάλλετε την συζήτηση της υπό κρίση αίτησης ανάκλησης μέχρι να σας προσκομισθεί η προαναφερθείσα υπεύθυνη δήλωση, άλλως και σε περίπτωση άρνησης,

3. Να μην εισαγετε την υπόθεση προς συζήτηση στο ακροατήριο και να την θέσετε στο αρχείο.

Αθήνα 18.7.2023
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜ ΔΣΑ 14162, Φαβιέρου 47, Αθήνα».

Last modified onΤρίτη, 18 Ιούλιος 2023 15:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep