Τριετές ο Γιουμπιτάνα

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Ντένζελ Γιουμπιτάνα από τον ΠΟΤ Ηρακλή στον Ατρόμητο.

Τη φανέλα του Ατρομήτου θα φορά για τα τρία προσεχή χρόνια ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα. Ο MVP του Α' ομίλου της Super League 2 αποχώρησε από τον ΠΟΤ Ηρακλή και θα αγωνίζεται πλέον στην ομάδα του Περιστερίου. Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Ντένζελ Γιουμπιτάνα, που αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή, υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια. O Ντένζελ Γιουμπιτάνα (6/5/1999) έχει γεννηθεί στο Βέλγιο έχοντας ρίζες από το Σουρινάμ, είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεοσεποθετικής γραμμής και ως δεύτερος επιθετικός και έχει περάσει από τις Ακαδημίες των Λιρς και Μαλίν.

Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με την Μπέβερεν το 2018 και το 2021 μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ολλανδία για λογαριασμό της Ρόντα στην οποία παρέμεινε για λίγους μήνες (από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022), έχοντας όμως 17 συμμετοχές και δύο γκολ.

Τον Φεβρουάριο του 2022 συμφώνησε με τον Ηρακλή και για πρώτη φορά αγωνίστηκε στη χώρα μας, έχοντας στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν 17 εμφανίσεις με οκτώ γκολ και τρεις ασίστ. Η συνέχεια για τον ίδιο την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2022/23) ήταν ακόμα πιο αποδοτική, αφού την ολοκλήρωσε με 23 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 14 γκολ και προσφέροντας 4 ασίστ. Μάλιστα, λόγω αυτής της παρουσίας ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας για το 2022/23, έπειτα από ψηφοφορία των προπονητών και των παικτών της κατηγορίας. Συνολικά, στον 1,5 χρόνο παρουσίας του είχε 22 γκολ και 7 ασίστ.

Μετά και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα μίλησε στο atromitosfc.gr:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με αυτή τη μεταγραφή. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να φτάσω σε αυτό το σημείο και αισθάνομαι μια προσωπική δικαίωση και χαίρομαι που κάνω και τους δικούς μου ανθρώπους πολύ χαρούμενους. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο, τον κ. Γιώργο Σπανό και τον Τεχνικό Διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο και τον προπονητή, Κρις Κόλμαν, που πίστεψαν σε μένα και θα κάνω τα πάντα να τους δικαιώσω.

Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον του Ατρόμητου και άρχισα να ρωτώ περισσότερα πράγματα, έχω ακούσει μόνο θετικά λόγια για την ομάδα. Υπήρχε ενδιαφέρον από κι άλλες ομάδες, αλλά μόνο για τον Ατρόμητο μάθαινα μόνο θετικά σχόλια όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα μου είπαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για μένα και μέτρησε πολύ στο να έρθω στον Ατρόμητο.

Τώρα θέλω να ενταχθώ άμεσα στην ομάδα, να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες, τον νέο μου προπονητή και να προσπαθήσω να καθιερωθώ στις πρώτες του επιλογές βοηθώντας όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου. Έχω δει ήδη τις εγκαταστάσεις στο Μαζαράκη, είναι πραγματικά κορυφαίου επιπέδου, που βοηθούν τον παίκτη να φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα, καθώς είναι άλλο το επίπεδο της Super League 2 κι άλλο της Super League, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα, έχω προλάβει τις τελευταίες εβδομάδες να μάθω ότι ο Ατρόμητος γιορτάζει τα 100 του χρόνια και το γεγονός ότι είμαι από τις πρώτες του μεταγραφές σε αυτή την περίοδο, με κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενο. Ανυπομονώ να γνωρίσω και τους οπαδούς μας, που ειδικά για αυτούς, η σεζόν των 100 χρόνων είναι ιδιαίτερη για αυτούς και πλέον δίνουμε το ραντεβού στο γήπεδο, στο Περιστέρι!».

Ντένζελ, καλώς ήρθες στον Ατρόμητο!».

Last modified onΚυριακή, 25 Ιούνιος 2023 19:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep