«Ούτε ένσημα στην Αναγέννηση»

Επεισοδιακή η εκδίκαση των προσφυγών σε βάρος της ΑΣΑ. Ένταση μεταξύ Γρηγορίου - Αλαφραγκή και καταγγελίες Δημήτρη Πολίτη.

Κλίμα έντασης επικράτησε τη Δευτέρα (31/10) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ, εκεί όπου είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση των προσφυγών των Σπύρου Γκουγκούδη, Λάμπρου Πολίτη, Δημήτρη Πολίτη σε βάρος της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο δικηγόρος των δύο τελευταίων, Μανώλης Αλαφραγκής με αφορμή τις διεκδικήσεις από ιδιωτικό συμφωνητικό, υποστήριξε ότι η ΠΑΕ έχει αλλάξει τις πρώτες σελίδες στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, ενώ ο πρώην γκολκίπερ των Κιτρινόμαυρων κατήγγειλε πως η θεσσαλική ομάδα δεν του έχει βάλει ούτε ένα ένσημο.

Το FL News παρακολούθησε τη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Στη συζήτηση της προσφυγής Γκουγκούδη, ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Καλούδης έκανε λόγο για διεκδικήσεις 9.365 ευρώ και είπε:

«Υπεγράφη συμβόλαιο στις 30 Αυγούστου και την ίδια ημέρα ιδιωτικό συμφωνητικό που λέει ρητά ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συμβολαίου, ανεξάρτητα που δεν κατατέθηκε στην ΕΠΟ. Δεν γνωρίζω γιατί οι ομάδες επιλέγουν να κάνουν επιπλέον συμφωνίες, γιατί οι απαιτήσεις από το ιδιωτικό συμφωνητικό προβλέπονται στα τυποποιημένα συμβόλαια. Από το συμφωνητικό θέλουμε πριμ συμμετοχών κατά τις οποίες επετεύχθησαν νίκες εντός ή εκτός έδρας. Τα πριμ είναι 2.850 ευρώ. Ζητάμε μισθούς, δόσεις συμβολαίου, συνολικά 6.047 ευρώ καθαρά, ενώ ο κατώτατος μισθός έχει αλλάξει από 01-01-22 και η διαφορά είναι 467 ευρώ».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε πού αντιστοιχεί μία καταβολή 3.000 ευρώ και ο Καλούδης απάντησε: «Είναι μπόνους για την υπογραφή. Δεν το αφαιρούμε. Είθισται για να δεσμεύσουν έναν ποδοσφαιριστή να το καταθέτουν. Δεν υπάρχει αιτιολογία στην κατάθεση».

Ο Γρηγορίου από την πλευρά του κατέθεσε ένσταση ακυρότητας του ιδιωτικού συφωνητικού. Όπως είπε: «Πρέπει υποχρεωτικά αυτό να κατατίθεται στη διοργανώτρια». Κατέθεσε ακόμα ένσταση εξόφλησης μισθών και δόσεων Μαρτίου, Απριλίου με την κατάθεση των 3.000 ευρώ, χαρακτήρισε μη νόμιμο το αίτημα της διαφοράς με τον κατώτατο μισθό και τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει νόημα μόνο αν κατατεθεί μεταγενέστερα του συμβολαίου». Ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή, γιατί σύμφωνα με την ΠΑΕ ο ποδοσφαιριστής είναι εξοφλημένος.

«Έχουν αλλάξει τις σελίδες στα συμβόλαια»

Ακολούθως συζητήθηκε η προσφυγή του Λάμπρου Πολίτη. Ο Αλαφραγκής είπε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει συμβόλαιο και ιδιωτικό συμφωνητικό όπως σε 12 ακόμα προσφυγές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έτσι, γιατί η ομάδα τα έδινε». Οι διεκδικήσεις; 2.000 ευρώ για 7 γκολ ή αστ, 300 ευρώ για νίκη εντός, 150 για νίκη εκτός, 250 ευρώ ενοίκιο, 150 ευρώ για σίτιση, μισθούς Ιανουαρίου - Μαΐου και δόσεις Μαρτίου - Μαΐου. Συνολικά 13.907 ευρώ. Έλαβε 3.000 ευρώ ως προκαταβολή συμβολαίου. Τότε δεν υπήρχε συμβόλαιο. Τα πήρε εν όψει υπογραφής του συμβολαίου. Έχουν αλλάξει τις πρώτες σελίδες στα συμβόλαια. Στην προσφυγή του Δημήτρη Πολίτη έχει δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Υπέγραψαν μόνο στις 12/08. Πήραν από το συμβόλαιο την πρώτη σελίδα, την έβγαλαν, έβαλαν μία άλλη με 30/08 και κατέθεσαν συμβόλαιο με ημερομηνία 30/08».

«Λέτε βαριά πράγματα», απάντησε ο Γρηγορίου και ρώτησε: «Δεν πήρατε αντίγραφο συμβολαίου;». Ο Αλαφραγκής απάντησε: «Πήραμε με ημερομηνία 12/08 και τα έχουμε καταθέσει και στις υποθέσεις Μπραμπίγια, Μπιανκόνι».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση εξόφλησης για τον μισθό Ιανουαρίου (642 ευρώ), ενός ποσού 970 ευρώ και 3.000 ευρώ (τα καταλόγισε σε μισθούς, δόσεις). «Δεν αναγνωρίζουμε το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο δεν κατατέθηκε», είπε και συνέχισε: «Οφείλουμε 269 ευρώ. Υπάρχει αοριστία των κονδυλίων σίτισης και ενοικίου. Πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις».

Ο Αλαφραγκής απάντησε: «Αρνούμαστε την καταβολή των 642 ευρώ και των 971 γιατί δεν υπάρχουν στην κίνηση του λογαριασμού. Πρέπει να αφαιρείτε από τις ΠΑΕ τον λόγο όταν αρνούνται το ιδιωτικό συμφωνητικό. Έχει υπογράψει ότι οι συμβαλλόμενοι παραιτούνται ρητά από κάθε δικαίωμα προσβολής του παρόντος για οποιονδήποτε λόγο. Το έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο, έγκυρο και ισχυρό τίτλο. Αφού δεν ντρέπεται η ΠΑΕ...». Κατέθεσε, επίσης, ένσταση καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος και συμπλήρωσε: «Ακόμα και αν το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν κατατέθηκε, πληρώθηκε εν μέρει, άρα η ΠΑΕ το αναγνώρισε. Σε ό,τι αφορά στην προκαταβολή 3.000 ευρώ, δόθηκαν όταν δεν υπήρχε συμβόλαιο. Την ίδια προκαταβολή πήρε ο Μπιανκόνι και η Επιτροπή σας απέρριψε τις ενστάσεις».

«Μας χτυπούσαν την πόρτα οι ενοικιαστές»

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος ανέφερε:

«Τα ίδια πέρασα κι εγώ. Μας χτυπούσαν την πόρτα οι ενοικιαστές για να πληρώσουμε. Πήραμε μόνο ψέματα. Η ομάδα ζήτησε το ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά δε εκπλήρωσε τίποτα. Εμένα να φανταστείτε δεν μου έβαζε ούτε ένσημα. Το ανάκαλυψα μέσω της ξαδέρφης μου που είναι λογίστρια. Και μιλά η ΠΑΕ για φερεγγυότητα;».

Η προσφυγή του πρώην τερματοφύλακα των Κιτρινόμαυρων, πάντως, δεν συζητήθηκε. Ο Γρηγορίου κατέθεσε αίτημα αναβολής, υποστηρίζοντας ότι η ΠΑΕ τον ενημέρωσε για δύο προσφυγές, αυτές των Γκουγκούδη, Λάμπρου Πολίτη. «Δεν γνωρίζω κανέναν Δημήτρη Πολίτη, δεν έχω προετοιμαστεί. Πού να φανταστώ ότι υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές με το επώνυμο Πολίτης;», είπε και ο Αλαφραγκής απάντησε: «Δεν λέει αλήθεια. Είναι ενημερωμένος από τις 25 Οκτωβρίου». Επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο, αλλά η Επιτροπή έδωσε αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου.

Last modified onΣάββατο, 05 Νοέμβριος 2022 12:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep