«Φορτώνουμε βάρη το... έμβρυο»

Η υπόθεση διαδοχής της ΠΑΕ Παναχαϊκή αναμένεται να κριθεί από τριμελή σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ενεργοποίηση και επιβολή για Ηρόδοτο.

Οι οφειλές της Παναχαϊκής τόσο από τη σεζόν 2020-21, όσο και από την αγωνιστική περίοδο 2015-16 επανέρχονται στο προσκήνιο. Την Τρίτη (27/09) στο Διαιτητικό Δικαστήριο είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν οι αιτήσεις επιβολής ποινών των Άλμπερτ Μπρους, Κώστα Παπαδόπουλου και αυτές της ενεργοποίησης ποινών από τους Γιώργο Λαμπρόπουλο, Θανάση Πινδώνη. Οι Αχαιοί πέτυχαν αναβολή, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο πρόεδρος της έδρας άφησε να εννοηθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στην τριμελή σύνθεση.

Για τις αιτήσεις των Μπρους, Παπαδόπουλου, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί τη σεζόν 2020-21 στους Κοκκινόμαυρους ο νομικός Χάρης Γρηγορίου κατέθεσε αίτημα αναβολής και ανέφερε:

«Ο γενικός διευθυντής και εκπρόσωπος των πέντε Αμερικανών μεγαλομετόχων, Πέτρος Σταθάκης νοσεί από κορονοϊό. Ήθελε να έρθει και να αναπτύξει τις διαφορετικότητες των επωνυμιών. Η ΠΑΕ συνεστήθη τον Αύγουστο. Δεν έχει περάσει από την ΕΕΑ ακόμα. Είναι... έμβρυο στο μαιευτήριο και αμέσως του φορτώνουμε βάρη. Δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε πιστοποιητικό. Δεν γίνεται να πιάνεις από τον λαιμό το νέο ΑΦΜ. Θα πούμε στον μεγαλομέτοχο ότι από την πρώτη μέρα σε κατακεραυνώνουν με τη διαδοχή; Την προσεχή εβδομάδα η ΕΕΑ θα εξετάσει τους φακέλους των νέων ΠΑΕ. Δεν έχασε η Βενετιά βελόνι για μία αναβολή».

Ο Αρεοπαγίτης πρόεδρος της έδρας, Γιώργος Αυγέρης έκανε λόγο για πιθανότητα παραπομπής των υποθέσεων σε τριμελή σύνθεση και είπε: «Υφίσταται ή μπορεί να υφίσταται ζήτημα αρμοδιότητας του παρόντος δικαστηρίου λόγω ύπαρξης διαδοχής. Κατα πάσα πιθανότητα μπορεί να παραπεμφθεί στο τριμελές». Σημειώνεται ότι το άρθρο 25 παρ.5 του Κ.Ι.Μ. αναφέρει:

«Οι λοιπές υποθέσεις από αποφάσεις παλαιότερων ετών με αίτημα επιβολή ή/και ενεργοποίηση ποινών, δικάζονται από την τακτική σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και όχι από το Μονομελές Όργανο, ήτοι σε τριμελή σύνθεση κατ’ άρθρο 5 παρ. 3 του Κανονισμού του. Με την αυτή διαδικασία κρίνεται και η ύπαρξη ή μη «αθλητικής διαδοχής» των οφειλών μίας παλαιάς από μία νέα ΠΑΕ».

Ο δικηγόρος των δύο ποδοσφαιριστών, Μανώλης Αλαφραγκής δεν συναίνεσε στην αναβολή. Σημείωσε ότι: «Το θέμα δεν έχει σχέση με την αθλητική διαδοχή. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν αποφάσεις από πέρυσι. Δεν κρίνετε τη διαδοχή. Η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε και από το σωματείο συστήθηκε η ΠΑΕ. Προβλέπεται εκ του νόμου ευθύνη για το 50%». Τελικά δόθηκε αναβολή για τις 11 Οκτωβρίου, με τον Αλαφραγκή να λέει: «Και με τη Ζάκυνθο δίνατε αναβολές και οι ποδοσφαιριστές δεν πληρώθηκαν».

Σε ό,τι αφορά στις αιτήσεις ενεργοποίησης ποινών των Πινδώνη, Λαμπρόπουλου, ο δικηγόρος τους Γιώργος Παναγόπουλος συναίνεσε στην αναβολή για τις 11 Οκτωβρίου.

Ενεργοποίηση και δύο επιβολές για Ηρόδοτο

Ερήμην της ΠΑΕ Ηρόδοτος συζητήθηκαν, τέλος, η αίτηση ενεργοποίησης ποινών του Αντώνη Αποστολάκη και αυτές της επιβολής ποινών των Κώστα Γεωργακόπουλου, Τιμόθεου Λουτριώτη. Για τον πρώτο ο Γιώργος Παναγόπουλος είπε ότι είχε γίνει διακανονισμός με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο δεν τηρήθηκε.

Last modified onΤετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022 21:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep