Προσφυγή Πιερικού (pics)

Ο Πιερικός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση απόφασης της Super League 2 περί ολικής επικύρωσης.

Στις 6 Μαΐου η Super League 2 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε ολική επικύρωση των δύο βαθμολογιών, αφού δεν εκκρεμούσαν στα αρμόδια δικαστικά όργανα της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ ενστάσεις ή καταγγελίες (άρθρο 20 παρ.3 του ΚΑΠ).

Ο Πιερικός, που είχε μειοψηφίσει μαζί με την Καβάλα, αποφάσισε να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει ολική επικύρωση λόγω της καταγγελίας του στην ΕΕΑ κατά της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου. Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος, διαβίβασε την καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά πόρισμα δεν έχει βγει μετά τη συζήτηση της 4ης Μαΐου.

Η ομάδα της Κατερίνης, όπως πέρυσι η ΑΕΛ στη Super League (επικαλούμενη τη καταγγελία κατά του ΠΑΣ Γιάννινα στην ΕΕΑ), θεωρεί ότι η διοργανώτρια έπρεπε να περιμένει τις εξελίξεις. Στο δικόγραφό της, μάλιστα, επικαλείται το άρθρο 6 παρ.1 του ΚΑΠ το οποίο ορίζει ως φινάλε της αγωνιστικής περιόδου την 30η Ιουνίου. Σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ.12β του Ν.2725/99, εάν διαπιστωθεί παράβαση έως τότε, υπάρχει αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση η ποινή επιβάλλεται στο επόμενο.

Το δικόγραφο της προσφυγής του Πιερικού στο Διαιτητικό Δικαστήριο που κατατέθηκε στις 9 Μαΐου...

APROPI

APROPI2

APROPI3

Last modified onΤετάρτη, 11 Μάιος 2022 13:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep