Απολογήθηκε ο ΠΟΤ Ηρακλής

Για ποια άρθρα των ν.4809/2021 και 2725/99 απολογήθηκαν στην ΕΕΑ οι Θεσσαλονικείς.

Συζητήθηκε την Παρασκευή (11/03) στην ΕΕΑ το θέμα της εκπροσώπησης της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Κυανόλευκοι κλήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.8 εδ.α, β και 10 ν.4809/2021, άρθρο 66 παρ.1 και 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 77Α παρ.10 ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 ν.4809/2021 και άρθρο 76 παρ.1, 3 και 4 ν.2725/1999».

Το άρθρο 4 παρ.8 εδ α,β του 4809/2021 αναφέρει:

«Πέντε (5) ημέρες πριν από κάθε Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) Α.Α.Ε., υποβάλλεται στην Ε.Ε.Α., με ευθύνη του Δ.Σ. της Α.Α.Ε., ο πίνακας των μετόχων που δικαιούνται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν, με τα στοιχεία των αντιπροσώπων τους. Eπίσης, με ευθύνη του Δ.Σ. της Α.Α.Ε. και, σε περίπτωση παράλειψης υποβολής, με ποινή ακυρότητας τόσο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί κατά περίπτωση από το Δ.Σ. ή από τη Γ.Σ., όσο και των συμβάσεων, υποβάλλονται στην Ε.Ε.Α., τα ακόλουθα έγγραφα:

α) Τα πρακτικά των αποφάσεων του Δ.Σ. περί συγκρότησής του σε σώμα, παραίτησης μέλους, εκλογής vέου μέλους σε πλήρωση κενωθείσας θέσης, καθώς και ανάθεσης εξουσιών διαχείρισης ή εκπροσώπησης, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίασης,

β) τα πρακτικά των Γ.Σ. των Α.Α.Ε., εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της συνέλευσης».

Το άρθρο 66 παρ.1,2 του ν.2725/99 αναφέρει:

«Στην επωνυμία της εταιρείας αναφέρεται υποχρεωτικό ως πρώτο συνθετικό η επωνυμία του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, ο κλάδος άθλησης, καθώς και οι λέξεις "Ανώνυμη Εταιρεία".

Η εταιρεία χρησιμοποιεί υποχρεωτικά ως σήμα της το έμβλημα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου και τα διακριτικά γνωρίσματα της εμφάνισής του για τους αγώνες της ομάδας της. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα για τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση του σήματος και του διακριτικού τίτλου του σωματείου. Η χρήση αυτή δεν περιορίζει τα δικαιώματα του σωματείου στον τίτλο, στο έμβλημα, στο σήμα και στα διακριτικά εμφάνισης, που εξακολουθούν να ανήκουν στο σωματείο και χρησιμοποιούνται ελεύθερα από αυτό σε όλα τα τμήματά του».

Και το άρθρο 76παρ.1,3,4:

Επιτρέπεται μετά από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η συγχώνευση δύο ή περισσότερων Α.Α.Ε. που καλλιεργούν τον ίδιο κλάδο άθλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών "εφόσον τα συγχωνευόμενα νομικά πρόσωπα εδρεύουν εντός της ίδιας Περιφέρειας. Για τη συγχώνευση μεταξύ Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών, καθώς και για την αλλαγή έδρας ή επωνυμίας, απαιτείται και η ρητή συναίνεση των ιδρυτικών των Α.Α.Ε. αθλητικών σωματείων

Η Α.Α.Ε. που προκύπτει μετά τη συγχώνευση μπορεί να χρησιμοποιεί την επωνυμία και τα διακριτικά γνωρίσματα μιας ή περισσότερων από τις συγχωνευόμενες Α.Α.Ε. ή, μετά από άδεια της οικείας Ομοσπονδίας, με οποιαδήποτε επωνυμία ή διακριτικό γνώρισμα. Η ομάδα της Α.Α.Ε. που προκύπτει μετά τη συγχώνευση εντάσσεται αυτοδικαίως στην ανώτερη αγωνιστική κατηγορία, στην οποία έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής μία τουλάχιστον από τις ομάδες των συγχωνευόμενων Α.Α.Ε.

Για τη συγχώνευση Α.Α.Ε. απαιτείται η προσκόμιση επιχειρηματικού σχεδίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 69Α του παρόντος, καθώς και των ακόλουθων δικαιολογητικών, για καθεμιά από τις συγχωνευόμενες Α.Α.Ε.

α) πιστοποιητικό οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.
β) Βεβαίωση φορολογικού ελέγχου των τριών τελευταίων χρήσεων.
γ) Έκθεση αποτίμησης της αξίας της μετοχής με τη χρήση των κοινά παραδεκτών μεθόδων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Ν. 2190/1920».

Last modified onΠαρασκευή, 11 Μάρτιος 2022 15:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep