«Έτοιμος για το βήμα παραπάνω»

Ο Σωτήρης Τσιλούλης μιλά στο FL News για την ΑΣΑ, πλέκει το εγκώμιο του Γιάννη Μάγγου και δηλώνει έτοιμος για το... κάτι παραπάνω

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν από την φετινή πορεία της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Stoiximan.gr Football League, ήταν, αναμφισβήτητα, ο Σωτήρης Τσιλούλης. Ο επιθετιικός της ΑΣΑ, παρά τα μόλις 22 του χρόνια, ήταν και με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, σημειώνοντας τα 9 από τα 23 τέρματα του συγκροτήματος του Γιάννη Μαγγου, βάζοντας… πλώρη για μία σπουδαία καριέρα.

Ο Τσιλούλης μίλησε στο FL News με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την διοίκηση της ΑΣΑ, όσο και για τον προπονητή της ομάδας, Γιάννης Μάγγο. Αποκάλυψε το παιχνίδι που του έμεινε αξέχαστο, δήλωσε έτοιμος να εκμεταλλευτεί την καλή του σεζόν για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στο όνειρό του να φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ, αφήνοντας, πάντως, ανοικτό το «παράθυρο» παραμονής του στην ομάδα της Καρδίτσας.

Η ΑΣΑ, παρά το νεανικό της ρόστερ, κατάφερε σχετικά εύκολα να παραμείνει στην κατηγορία, με τον Σωτήρη Τσιλούλη να χαρακτηρίζει ως επιτυχημένη την πορεία της ομάδας του:

«Η πορεία της ομάδας ήταν αξιόλογη, αυτός ήταν ο αρχικός μας στόχος, να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και μετά όσο ψηλότερα τερματίζαμε, τόσο το καλύτερο. Θεωρώ πως ήταν επιτυχημένη η χρονιά, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ αποτελούνταν από μικρής ηλικίας ποδοσφαιριστές, που σε συνδυασμό με τους έμπειρους, όπως ο Κισκαμπάνης, βοήθησαν να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα για όλους. Και για τον προπονητή μας, τον Γιάννη Μάγγο, που είναι νέος και φιλόδοξος και για την ίδια την ομάδα». 

Παρά το γεγονός πως η Αναγέννηση Καρδίτσας κάποια στιγμή πέρασε ένα διάστημα με διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ο Τσιλούλης τόνισε πως σε καμία στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό του πως η ομάδα του θα κινδύνευε με υποβιβασμό:

«Προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ. Ήξερα την αξία των συμπαικτών μου, ήξερα την προσπάθεια του προέδρου που ήταν δίπλα μας και μας στήριζε, ήξερα την δουλειά του προπονητή μας, που γνώριζα και προσωπικά. Υπήρξε ένα διάστημα που η ομάδα έκανε μία κοιλιά, αλλά εκεί το αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα και σαν μία οικογένεια, εξασφαλίζοντας την παραμονή».

Η Αναγέννηση ήταν μία από τις ομάδες που εμφανίστηκαν αρκετά δυνατές στην έδρα τους, όμως έχαναν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους μακριά από το γήπεδό τους. Ο Τσιλούλης τόνισε πως ομάδες όπως η θεσσαλική, οφείλουν να δείχνουν χαρακτήρα στα εντός έδρας παιχνίδια τους:

«Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε περισσότερους βαθμούς εκτός παρά εντός. Στην συνέχεια αυτό «γύρισε». Πιστεύω πως σε ομάδες της δυναμικής της Καρδίτσας, όταν αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα, εκεί που δείχνεις τον χαρακτήρα σου είναι στα εντός έδρας παιχνίδια».

Ο 22χρονος επιθετικός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, με εννέα τέρματα, με τον ίδιο να αποδίδει την πολύ καλή του εικόνα, στην εμπιστοσύνη που ένιωσε από τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων»:

«Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο μυστικό. Αισθανόμουν καλά στην ομάδα. Και η διοίκηση και ο προπονητής έδειχναν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, με τον κ. Μάγγο να μου δίνει έναν ελεύθερο ρόλο στο παιχνίδι. Σαφέστατα, όταν νιώθεις εμπιστοσύνη από άτομα που βρίσκονται στην ομάδα, αποδίδεις καλύτερα».

Ο Σωτήρης Τσιλούλης έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, όμως ο ίδιος, ερωτηθείς για το ποια στιγμή μέσα στην σεζόν επιλέγει να κρατήσει, απάντησε με ένα αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδι κυπέλλου και συγκεκριμένα αυτό απέναντι στην ΑΕΚ:

«Αυτό που θα μου μείνει από την φετινή σεζόν, ήταν ένα… ανούσιο παιχνίδι κυπέλλου, απέναντι στην ΑΕΚ, όταν και χάναμε 0-2 και με τεράστια προσπάθεια, σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, καταφέραμε και το κάναμε 2-2. Μάλιστα, αν είχαμε λίγα λεπτά περισσότερα, με την φόρα που είχαμε θα μπορούσαμε να το είχαμε γυρίσει ολοκληρωτικά».

Τι είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να κάνει το βήμα παραπάνω την νέα σεζόν, σύμφωνα με τον 22χρονο άσο;

«Αν συνεχίσει με το σκεπτικό και το μοντέλο το φετινό, η ΑΣΑ θα πετύχει τον στόχο της εύκολα, με ή χωρίς εμένα. Ο πρόεδρος είναι πολύ κοντά στους παίκτες, κάτι που δεν το βλέπεις συχνά. Ο προπονητής κι αυτός γίνεται ένα με εσένα. Αν κρατηθεί ο βασικός κορμός και γίνουν 2-3 προσθήκες για να αντικατασταθούν όσοι τυχόν φύγουν, θα υπάρξει και πάλι η επιτυχία».

Ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Σωτήρη Τσιλούλη ήταν και ο προπονητής του ο Γιάννης Μάγγος, με τον ίδιο να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό:

«Τον Γιάννη Μάγγο τον ξέρω και προσωπικά. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και το απέδειξε και την φετινή σεζόν, την πρώτη του στην ΑΣΑ. Τα κατάφερε παρά την έξτρα πίεση, όντας Καρδιτσιώτης ο ίδιος. Έδειξε μεγάλο χαρακτήρα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στα αποδυτήρια, όποτε έπρεπε ήταν αυστηρός και όποτε έπρεπε ήταν στο πλευρό μας. Του εύχομαι τα καλύτερα. Πραγματικά είναι και πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Γιάννης Μάγγος αναφέρθηκε στην επιθυμία του Τσιλούλη να δοκιμάσει την τύχη του στην ΑΕΛ. Τι έχει να πει ο ίδιος;

«Για κάθε Λαρισαίο είναι όνειρο να παίξει στην ΑΕΛ. Εγώ ξεκίνησα από τις ακαδημίες, τα πρώτα μου βήματα τα έκανα εκεί και θα ήταν μεγάλη μου τιμή να παίξω για την ΑΕΛ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή. Στην συνέχεια δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει».

Το συμβόλαιο του Σωτήρη Τσιλούλη ολοκληρώνεται, με τον ίδιο να δείχνει έτοιμος να… εξαργυρώσει την φετινή του σεζόν, κάνοντας το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αν και φρόντισε να αφήσει παράθυρο ανοικτό για την παραμονή του στην ομάδα της Καρδίτσας

«Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση με την διοίκηση για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Προσωπικά, αν δεν μπορέσω να εκμεταλλευτώ την θετική φετινή μου παρουσία για το βήμα παραπάνω, σαφέστατα η Καρδίτσα είναι μία ομάδα που θα μιλήσω, γιατί έχω πολύ καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο και με τον προπονητή».

Τέλος, ο φορ των «κιτρινόμαυρων» μίλησε και για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Football League. Χαρακτήρισε δίκαιη την άνοδο του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, εξήγησε τον λόγο που ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Super League, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του για τον υποβιβασμό της Καλλιθέας:

«Πιστεύω πως στην κορυφή η βαθμολογία ξεκάθαρα είπε την αλήθεια. Ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία είναι δύο πολύ καλές ομάδες και το απέδειξαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έδειχναν πως και στην κακή τους ημέρα, μπορούσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Έδειξαν χαρακτήρα στην κατηγορία και εμφανίστηκαν έμπειρες και έτοιμες να ανέβουν στη Super League.

Ο Άρης, αν και είχε μία από τις καλύτερες ομάδες και θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Θεωρώ πως άργησε να μπει στη νοοτροπία της κατηγορίας. Ήταν ομάδα με ποιότητα, όμως στην Stoiximan.gr Football League παίζει ρόλο και ο τσαμπουκάς και η έδρα. Είναι μία «διαφορετική» κατηγορία. Φυσικά πρόκειται για τεράστια ομάδα και πιστεύω πως είτε του χρόνου είτε κάποια στιγμή θα τα καταφέρει γιατί αξίζει να βρίσκεται στην Super League.

Όσον αφορά την ουρά, έγινε μάχη για το ποιος θα πέσει, πέραν των Πανθρακικού και Καλλονής, που έπεσαν για οικονομικούς λόγους. Η Καλλιθέα ήταν μια πολύ καλή ομάδα, κατά την άποψή μου, Πίστευα πως έστω και την τελευταία στιγμή θα σωθεί. Διαθέτει ένα γήπεδο – στολίδι, ενώ έδειχνε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Τώρα για την Ελευσίνα, τα τελευταία χρόνια ήταν μία ομάδα που βρισκόταν στην ίδια θέση συνέχεια και ως εκ θαύματος την γλίτωνε. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 14:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep