«Κλειδωμένοι στα αποδυτήρια»

Ο Ντιντάκ Ντεβέσα δήλωσε χαρούμενος, αλλά και έκπληκτος με όσα έχει δει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Γέιδα αποχαιρέτησε τον Ιανουάριο ο Ντιντάκ Ντεβέσα και στα 24 χρόνια του αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας και τον Αιγινιακό. Ο Ισπανός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Tempo Extra» της πατρίδας του και αναφέρθηκε στα γεγονότα που τον εξέπληξαν, αλλά και στη δυνατότητα που του έδωσε η Ελλάδα για να κάνει restart στην καριέρα του.

Σε ερώτηση για το πώς αποφάσισε να φύγει από την Ισπανία είπε:

«Ήταν η ευκολότερη απόφαση που πήρα στην καριέρα μου. Ήμου σε αδιέξοδο στη Γέιδα. Η Ελλάδα μου έδωσε τη δυνατότηα να ανακτήσω το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και πραγματικά διασκεδάζω να παίζω εκεί.

Για το τι τον εξέπληξε στη χώρα μας:

«Το επίπεδο στο ισπανικό ποδόσφαιρο είναι σαφώς ανώτερο. Αυτό που με εξέπληξε ήταν ο τρόπος με τον οποίο ζουν το ποδόσφαιρο. Το πάθος των οπαδών για την ομάδα τους είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στην Ισπανία. Η ζωή εδώ είναι πολύ ήσυχη, αλλά πολλά σκυλιά περιφέρονται στον δρόμο αδέσποτα. Θα έλεγα ότι υπάρχουν περισσότερα από χίλια.

Σχετικά με κάποιο γεγονός που του έκανε εντύπωση, είπε:

«Έχω πολύ λίγο χρόνο σε αυτή τη χώρα. Ένα γεγονός ότι η απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος λόγω επεισοδίων στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Ένα άλλο πράγμα που με εξέπληξε είναι ότι όταν παίζουμε εκτός έδρας και σκοράρουν οι γηπεδούχοι, πανηγυρίζουν όλοια μαζί, ποδοσφαιριστες, ball boys και οπαδοί. Γίνεται ένα χάος...

Το πιο σοκαριστικό γεγονός είναι όταν σκοράραμε στο 89' εκτός έδρας (σ.σ. στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα 1926). Οι οπαδοί άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, καρέκλες, μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν. Όταν το ματς τελείωσε ήμασταν κλειδωμένοι πάνω από μία ώρα στα αποδυτήρια, γιατί δεν μας άφηναν να φύγουμε».

Σε ό,τι αφορά στα σχέδιά του:

«Είμαι συγκεντρωμένος στην τρέχουσα σεζόν. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, γιατί το πρωτάθλημα από δύο ομίλους θα μειωθεί σε έναν και θα πέσουν πολλές ομάδες. Η πρόθεσή μου είναι να μείνω τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Όλοι θα ήθελαν να παίξουν στην πρώτη κατηγορία, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να νιώθεις άνετα και εγώ νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή».

Last modified onΠαρασκευή, 03 Απρίλιος 2015 13:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep