Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ο πρόεδρος-φαντάρος του Γαζώρου

Ο Γιώργος Καλαποτλής (δεξιά στη φωτ.) με τον αντιπρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη. Ο Γιώργος Καλαποτλής (δεξιά στη φωτ.) με τον αντιπρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη.

Ο Γιώργος Καλαποτλής έδωσε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο ΦΩΣ.

Αναλυτικά όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα η συνέντευξη του προέδρου του Εθνικού Γαζώρου...

 

Ο Γιώργος Καλαποτλής είναι ο πρόεδρος του Εθνικού Γαζώρου που τρελαίνει κόσμο στη Β’ Εθνική αφήνοντας πίσω τα μεγάλα ονόματα ομάδων, «έχοντας μπάτζετ όλης της ομάδας το μεσαίο συμβόλαιο ενός μόνο παίκτη του Ολυμπιακού»!
Μία ομάδα με 20 στους 25 παίκτες από το νομό Σερρών (!) για να μειώνονται και τα έξοδα στέγασης και σίτισης!..
Ο Εθνικός Γαζώρου έχει καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, του έδωσε αυτό το καλοκαίρι με μεταγραφή τον 93άρη τερματοφύλακα Γιαννιώτη ο οποίος ήταν πέρσι ο καλύτερος γκολκίπερ της Γ’ Εθνικής και βοήθησε τον Εθνικό να ανέβει στη Β’ Εθνική, αν και νεοφώτιστος! Έπαιξε δηλαδή ο Εθνικός μόνο 1 χρόνο Γ’ Εθνική, ανέβηκε τρένο!
Ο Εθνικός Γαζώρου ήταν στο β’ τοπικό Σερρών (!) όταν τον ανέλαβε ο πρόεδρος Γιώργος Καλαποτλής το 2005, μέσα σε 7 χρόνια έχει ανεβεί 4 κατηγορίες- και δεν αποκλείεται να ανέβει φέτος Σούπερ Λίγκα πάλι με την πρώτη!
Πώς γίνονται όλα αυτά; Τίποτα δεν είναι τυχαίο, διαβάστε τη συνέντευξη… Λέει και ορισμένα σπαρταριστά για τα γούρια του και για τα τρελά που έχει κάνει. Όπως ένα όταν ήταν πρόεδρος- φαντάρος!

 

~ Από πότε έχετε την ομάδα;
«Από το καλοκαίρι του 2005. Τότε ήταν στο β’ τοπικό ερασιτεχνικό»!


~ Δηλαδή πόσες κατηγορίες την έχετε ανεβάσει;
«Μέσα σε 7 χρόνια 4 κατηγορίες. Στη Γ’ Εθνική πέρσι παίξαμε μόνο 1 χρόνο. Με το που ανεβήκαμε στη Γ’, κατευθείαν ανεβήκαμε στη Β’».


~ Λέτε να κάνετε το θαύμα και φέτος;
«Δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Δεν είχαμε πλάνο να ανέβουμε αμέσως στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια είναι μεγάλη πρόκληση. Ο στόχος όμως είναι να εδραιωθούμε πρώτα στη Β’ Εθνική, να πατήσουμε καλά στα πόδια μας, να υπάρχει οργάνωση, να γίνει καλή και συστηματική δουλειά. Και να φέρουμε τον κόσμο των Σερρών στο γήπεδο. Να ακουστεί επίσης το όνομα του Γαζώρου σε όλη την Ελλάδα».


~ Θα τα πούμε για το χωριό παρακάτω.
«Θέλουμε επίσης να βοηθήσουμε τους παίκτες μας να διακριθούν και να φτάσουν ψηλότερα, όπως έγινε με τον Ανδρέα τον Γιαννιώτη, τον τερματοφύλακά μας πέρσι που είναι γεννηθείς το 1993 και τον δώσαμε με μεταγραφή στον Ολυμπιακό».


~ Έχετε καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό έχω μάθει.
«Ναι, από τη μεταγραφή του Γιαννιώτη».


~ Τον ήθελαν κι άλλες ομάδες;
«Βεβαίως. Το παιδί όμως επιθυμούσε Ολυμπιακό και εμείς επιθυμούσαμε να τον δώσουμε στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας με τους περισσότερους τίτλους. Δεν το συζητήσαμε πολύ λοιπόν με τον Ολυμπιακό με το που μας είπε ότι τον θέλει».


~ Ντόπιος συνάδελφος από εκεί, ο Βασίλης Αναστασιάδης, μου είπε ότι είστε γεμάτοι με Σερραίους παίκτες.
«Οι 20 από τους 25 παίκτες μας έχουν καταγωγή από το νομό Σερρών! Είναι Σερραίοι που έχουν επιστρέψει στο νομό, κορωνίδα όλων ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης».


~ Ο «γιατρός» που έχει παίξει σε Ηρακλή, ΑΕΚ;
«Ναι αυτός. Μας βοήθησε πέρσι να ανέβουμε στη Β’ Εθνική».


~ Και ο σκόρερ σας είναι Σερραίος.
«Ο Σάκης Γκόγκας. Αυτός επέστρεψε φέτος στο νομό. Και ο Ναλμπάντης και ο Γεωργιάδης, μην τους πω όλους, 20 στα 25 παιδιά είναι από το νομό Σερρών».


~ Το χωριό λέγεται Γάζωρος, σωστά;
«Γάζωρος, ναι».


~ Πόσους κατοίκους έχει;
«1.200 έχουν μείνει οι μόνιμοι κάτοικοι».


~ Τι κάνει εκεί ο κόσμος;
«Είναι μεγάλης ηλικίας οι περισσότεροι πια, ασχολούνται με τα αγροτικά».


~ Πόσα χιλιόμετρα απέχει από τις Σέρρες;
«22 χιλιόμετρα».


~Εσείς είστε από το χωριό;
«Βέρος 100%. Με έχουν βοηθήσει οι άνθρωποι του χωριού, δεν το έχω σηκώσει μόνος μου το φορτίο».
~ Υπάρχει θέμα συγχώνευσης με τον Πανσερραϊκό;


«Με τίποτα. Είναι δύο τελείως διαφορετικές οντότητες».


~ Ναι, αλλά θέλετε να πάρετε τον κόσμο εκεί…
«Θα δημιουργήσουμε ένα κοινό δικό μας. Είναι μεγάλη χαρά καταρχήν για το νομό να έχει 2 ομάδες στη Β’ Εθνική, η πόλη έχει κάθε Κυριακή παιχνίδι. Έχουμε δηλώσει ως έδρα το δημοτικό γήπεδο Σερρών, έχουμε δηλαδή την ίδια έδρα με τον Πανσερραϊκό».


~ Και τον νικήσατε πριν λίγες μέρες! Ο μικρός νίκησε τον μεγάλο. Έχω μάθει ότι δεν έχετε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Πανσερραϊκό…
«Είναι μια σχέση ιδιόρρυθμη»…


~ Αληθεύει ότι ο αντιπρόεδρός σας, ο Χρήστος Μέγκλας που βάζει λεφτά στην ομάδα σας, ήταν μέχρι πρόπερσι στον Πανσερραϊκό και τσακώθηκε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, έφυγε, και ήρθε να βοηθήσει εσάς για να εκδικηθεί;
«Δεν τα γνωρίζω αυτά… Ήταν όντως μέχρι πρόπερσι στο Δ.Σ. του Πανσερραϊκού αλλά τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω. Με τον Χρήστο Μέγκλα είμαστε συνεργάτες 13 χρόνια στις επιχειρήσεις, αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και μας βοηθάει οικονομικά από πέρσι. Είναι ο πιο άμεσος συνεργάτης μου, τρέχουμε από κοινού και οι δύο όλα τα θέματα της ομάδας, είμαστε ένα. Δεν είναι μόνο χρηματοδότης, είμαστε από κοινού η διοίκηση».


~ Το μπάτζετ σας πόσο είναι;
«Σίγουρα είναι πολύ χαμηλότερο από τα μπάτζετ των μεγάλων ομάδων της κατηγορίας! Προσπαθούμε να έχουμε χρηστή διοίκηση, να μην χρωστάμε, να φτάνουν τα πόδια μας όσο είναι το πάπλωμα, το οποίο έχει γίνει πολύ κοντό! Είναι μεγάλα τα προβλήματα στη Β’ Εθνική, ο μόνος χορηγός ουσιαστικά είναι ο ΟΠΑΠ, κάτι πρέπει να γίνει. Ένα τμήμα μάρκετινγκ η Λίγκα το χρειάζεται μόνο για τη Β’ Εθνική, να έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να βρει χορηγούς στο πρωτάθλημα, διότι ο πρόεδρος μόνος του δεν μπορεί να κάνει τα πάντα».


~ Πόσο είναι το μπάτζετ σας, πείτε μου. Διαβάσατε τις δηλώσεις παικτών του Θρασύβουλου στο «ΦΩΣ» για συσσίτια μεταξύ παικτών;
«Το μπάτζετ όλης της ομάδας είναι όσο το μεσαίο συμβόλαιο ενός παίκτη του Ολυμπιακού! Η επιλογή μας να έχουμε πολλούς Σερραίους παίκτες στην ομάδα έχει να κάνει και με το ότι οι παίκτες έτσι ζουν και τρώνε σπίτι τους, είναι μειωμένα δηλαδή τα έξοδα στέγασης και σίτισης! Πέρα βέβαια από το ότι θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες της περιοχής μας».


~ Εσείς χρωστάτε ή πληρώνετε στην ώρα σας;
«Θέλουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, προσπαθούμε λοιπόν την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα να είναι πληρωμένοι άπαντες! Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ως το τέλος. Είμαστε νοικοκυρεμένοι. Για τις δηλώσεις από τον Θρασύβουλο που λέτε, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στη Β’ Εθνική, έχουν πέσει πάρα πολύ τα έσοδα και οι παλιές ομάδες έχουν μεγάλα ανοίγματα. Ειδικά πέρσι έγινε το μπαμ, υπήρξε μεγάλη διαφορά με πρόπερσι, και έμειναν τεράστια ανοίγματα που καλούνται να τα καλύψουν οι παράγοντες από την τσέπη τους. Ευτυχώς εμείς δεν ήμασταν πριν στη Β’ Εθνική και έτσι δεν έχουμε τέτοια προβλήματα».


~ Επιχειρηματικά με τι ασχολείστε εσείς και με τι ο αντιπρόεδρος;
«Ο Χρήστος Μέγκλας είναι εισαγωγέας λιπασμάτων και σπόρων πανελλαδικά, δραστηριοποιείται όχι μόνο στο νομό μας, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Είναι γεωπόνος, ασχολείται δεκαετίες, είναι χονδρέμπορος λιπασμάτων. Εγώ επίσης ανήκω σε αυτόν τον τομέα, είμαι έμπορος, στην λιανική βέβαια, ασχολούμαι με τον πρωτογενή τομέα γεωργικών προϊόντων. Και σκοπεύω να ασχοληθώ ακόμα πιο πολύ με την παραγωγή, όχι μόνο με το εμπόριο».


~ Καλά θα κάνετε, πάσχει η Ελλάδα γενικώς στην παραγωγή.
«Όλοι θα ασχοληθούμε πλέον ξανά με τη γη»…


~ ΑΦΜ σας ζήτησε ποτέ ο Ηρακλής ή άλλη ομάδα, λόγου χάρη ο Άρης;
«Είχε ακουστεί αυτό για τον Ηρακλή, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν έγινε και δεν υπάρχει και περίπτωση να γίνει. Είχε ακουστεί λόγω του προπονητή μας, του Παναγιώτη Διλμπέρη που ήταν για χρόνια τερματοφύλακας του Ηρακλή».

 

Τα γούρια και η τρέλα όταν ήταν πρόεδρος-φαντάρος!

 

~ Πείτε μου κανένα ακραίο περιστατικό που να δείχνει την τρέλα σας, το μεράκι.

«Το 2007 το Σεπτέμβρη ήμουν φαντάρος, σε μεγάλη ηλικία, 32 χρονών, στην Τρίπολη. Ήταν το πρώτο ματς της ομάδας μου στη Δ’ Εθνική. Ως πρόεδρος δεν άντεχα να το χάσω. Το ματς ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Παρακάλεσα το διοικητή να πάω να δω το ματς σε ταξίδι αστραπή, να πάρω άδεια. Ολόκληρο… έργο είχα στήσει»!

 

~ Δηλαδή;
«Για να δω εκείνο το ματς, μου βγήκε 1.000 ευρώ το κόστος»!

 

~ Τι κάνατε;
«Πήρα ταξί απ’ το στρατόπεδο της Τρίπολης να πάω στην Αθήνα, μετά αεροπλάνο από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη, μετά ταξί απ’ τη Θεσσαλονίκη για Αλεξανδρούπολη, είδα το ματς, και γύρισα με ταξί-αεροπλάνο- ταξί με τον ίδιο τρόπο! Από Αλεξανδρούπολη ταξί για Θεσσαλονίκη, αεροπλάνο για Αθήνα, και ξανά ταξί για Τρίπολη».

 

~ Φαντάρος πρόεδρος;
«Ναι, μου έλεγε τότε ο προπονητής μας ο Γεωργιάδης «φαντάρο πρόεδρο δεν είχα ποτέ στην καριέρα μου»!

 

~ Γούρια έχετε;
«Ποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο και δεν είναι προληπτικός»;

 

~ Πείτε μου ένα γούρι.
«Κάθομαι σε συγκεκριμένη θέση, με τα ίδια ρούχα, με συγκεκριμένους ανθρώπους ο καθένας σε συγκεκριμένη θέση»!

 

~ Άλλο;
«Το μεγαλύτερο γούρι που κρατάω όλα τα χρόνια από τότε που ανέλαβα την ομάδα, είναι να πληρώνω εισιτήριο! Είτε παίζουμε εκτός έδρας (κι ας με έχουν στη λίστα φιλοξενούμενων), είτε παίζουμε εντός έδρας! Είναι καθαρά γούρι, όχι επίδειξη ότι είμαι υπεράνω».

 

~ Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε;
«Θέλω να αναφερθώ στον Παναγιώτη τον Διλμπέρη, τον προπονητή μας».

 

~ Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από εσάς;
«Ναι, ο Εθνικός Γαζώρου είναι η πρώτη του ομάδα. Τον γνωρίζω από το 1994. Ήμασταν συμφοιτητές και συγκάτοικοι στη Θεσσαλονίκη! Γνωρίζω την τρέλα του για το ποδόσφαιρο και πόσο μεθοδικός είναι σε αυτό που κάνει. Τον έχουμε εδώ από τη Δ’ Εθνική. Μας ανέβασε στη Γ’ Εθνική και μας ανέβασε τρένο στη Β’ Εθνική κατευθείαν. Είναι άνθρωπος που δουλεύει πολύ, το ζω καθημερινά, το δείχνουν και τα αποτελέσματά του. Και είναι ταπεινός, είναι αυτός που μας κρατάει προσγειωμένους, όχι μόνο τους παίκτες, ακόμα κι εμάς μερικές φορές».

 

Last modified onΠαρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 14:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep