Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Να ζήσουμε το όνειρο στην ΑΕΛ»

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά στη φωτ.) δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που έζησε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά στη φωτ.) δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που έζησε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μιλάει στο «Fl News» για την ΑΕΛ και για όσα ονευρεύεται να ζήσει μαζί της.

Γεννημένος στη Λάρισα, παίκτης της ΑΕΛ, αλλά και υποστηρικτής της. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου διανύει εξαιρετική πορεία τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό, μια και οι «βυσσινί» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Football League. Ο 25χρονος αμυντικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, μιλάει στο «Fl News» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη «σπουδαία ομάδα» που λέγεται ΑΕΛ, για τον «υπέροχο» κόσμο της, το όνειρο που θέλει να ζήσει εκείνος και όλοι στην πόλη του κάμπου, για την αναμέτρηση που τον έκανε να ανατριχιάσει ως ποδοσφαιριστή, αλλά και για τη φετινή Football League που «συγκρίνεται στα ίσια με τη Superleague».

 

-Μικρές οι διαφορές των ομάδων στο πρωτάθλημα. Ποια ομάδα εκτιμάς ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδο;

«Αυτό μαρτυρά και η βαθμολογία. Τις πρώτες έντεκα ομάδες χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί. Και γνώμη μου είναι ότι έτσι θα κυλήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, που είναι συναρπαστικό. Όποια ομάδα φανεί πιο δυνατή στην έδρα της νομίζω θα έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία».

 

«Υπάρχουν φορές που κανονίζουμε να πάμε για καφέ δέκα άτομα. Αυτό λέει πολλά. Στους αγώνες ο ένας παίζει για τον άλλον και όλοι για την ΑΕΛ. Θα κερδίσουμε ο καθένας ατομικά αν πάει καλά η ΑΕΛ»

-Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι έχουν προβάδισμα;

«Είναι τόσες πολλές αυτές που έχουν ως στόχο την άνοδο... Νομίζω η Καλλονή, ο Πανσερραϊκός, οι δύο ομάδες του Βόλου, ο Ολυμπιακός και η Νίκη, ο Εργοτέλης, εμείς φυσικά, αλλά και ο Παναιτωλικός, ο οποίος παρότι έχει εσωτερικά προβλήματα θα βρει το δρόμο του».

 

-Παρατηρώ ότι ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα είναι ψηλά στη βαθμολογία και άλλες που πληρώνουν στην ώρα τους δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Που οφείλεται αυτό;

«Το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό. Δεν το παραγνωρίζει κανείς αυτό. Ωστόσο έχει αποδειχτεί στο ποδόσφαιρο ότι αρκετές φορές δεν αρκεί. Μας έλεγε ο προπονητής μας στην αρχή της σεζόν ότι: 'Οι ομάδες χτίζονται, δεν αγοράζονται'. Ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα διαθέτουν ποδοσφαιριστές με κίνητρο, φιλοδοξίες και αγάπη γι' αυτό που κάνουν».

 

«Ο λαός της ΑΕΛ κατ' αρχήν ξέρει μπάλα. Γνωρίζει να στηρίζει αυτή την ομάδα. Δεν υποτιμώ τον Θρασύβουλο, αλλά και στο παιχνίδι αυτό είχε το γήπεδο 7.000 κόσμο. Στη Λάρισα υποστηρίζουν ΑΕΛ, όχι Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή οτιδήποτε άλλο. Μας πορώνει αυτό που ζούμε κάθε φορά στην έδρα μας»

-Φέτος η ΑΕΛ τα πηγαίνει περίφημα. Ποιοι λόγοι οδηγούν την ομάδα σε αυτή τη σταθερά καλή πορεία των οκτώ πρώτων αγωνιστικών;

«Το μπάτζετ λόγω των οικομικών δυσχερειών έπεσε κατά πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτιάχτηκε καλή ομάδα. Οι επιλογές που έγιναν δείχνουν ότι ήταν σωστές. Είμαστε ένας σύλλογος με νεαρούς παίκτες, όλοι σε κοντινή ηλικία. Υπάρχουν 2-3 έμπειροι, που μας συμβουλεύουν. Είμαστε οικογένεια. Υπάρχουν φορές που κανονίζουμε να πάμε για καφέ δέκα άτομα. Αυτό λέει πολλά. Στους αγώνες ο ένας παίζει για τον άλλον και όλοι για την ΑΕΛ. Θα κερδίσουμε ο καθένας ατομικά αν πάει καλά η ΑΕΛ».

 

 

-Εξεπλάγην με την ατμόσφαιρα στο ΑEL FC Arena στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο κόσμος της ΑΕΛ είναι μοναδικός έτσι;

«Ο λαός της ΑΕΛ κατ' αρχήν ξέρει μπάλα. Γνωρίζει να στηρίζει αυτή την ομάδα. Δεν υποτιμώ τον Θρασύβουλο, αλλά και στο παιχνίδι αυτό είχε το γήπεδο 7.000 κόσμο. Στη Λάρισα υποστηρίζουν ΑΕΛ, όχι Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή οτιδήποτε άλλο. Μας πορώνει αυτό που ζούμε κάθε φορά στην έδρα μας».

 

- Μπορεί αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ; Να σας προκαλέσει δηλαδή υπερβολική πίεση ο κόσμος και να μην καταφέρετε το στόχο;

«Δεν μας προκαλεί άγχος αυτό. Ίσα ίσα που σε καλό μπορεί νας μας βγει. Όσοι ήρθαν στην ΑΕΛ, εξάλλου, ήρθαν για να κάνουν πρωταθλητισμό. Ο κόσμος μας στηρίζει, εμείς το εκτιμάμε και στοχεύουμε κάθε φορά να τον ανταμείβουμε με νίκες».

 

«Δεν υπάρχει ταβάνι για την ΑΕΛ. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε όλο και καλύτεροι, αλλά καθαρός στόχος από την ομάδα δεν έχει οριστεί προς τα έξω. Φυσικά και όλοι θέλουμε να ανέβουμε»

-Με τι θα συμβιβαστεί εφέτος η ΑΕΛ;

«Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει ταβάνι για την ΑΕΛ. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε όλο και καλύτεροι, αλλά καθαρός στόχος από την ομάδα δεν έχει οριστεί προς τα έξω. Φυσικά και όλοι θέλουμε να ανέβουμε».

 

-Ήσουν και πέρυσι στην ομάδα. Γιατί κύλησε έτσι η κατάσταση και απέτυχε η ΑΕΛ να διεκδικήσει την άνοδο;

«Την τελευταία στιγμή αναγκαστήκαμε να παίξουμε στη Football League. Και η περισυνή ομάδα δεν ήταν για τη δεύτερη κατηγορία, αλλά για τη Superleague. Αιφνιδιαστήκαμε. Ορισμένοι παίκτες δεν ήθελαν να παίξουν στη Football League και τον χειμώνα έφυγαν. Αναγκάστηκε η ομάδα να αποκτήσει αρκετούς παίκτες και χάθηκε η ομοιογένεια. Και όταν πήγαμε να την αποκτήσουμε ήταν αργά».

 

 

-Υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια στη φετινή Superleague;

«Σίγουρα. Ειδικά με το πρόβλημα των αδειδοτήσεων που υπάρχει, πιστεύω ότι πολλές ομάδες της Football League θα είχαν μια χαρά πορεία στη Superleague. Άλλωστε αρκετοί παίκτες που έχουν κάνει καριέρα στην πρώτη κατηγορία αγωνίζονται φέτος στη Football League».


-Είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες της Football League, όπως λες. Πώς εξηγούνται ωστόσο οι αρκετοί αποκλεισμοί στο Κύπελλο από ομάδες της Football League 2;

«Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων. Δίνεται στις ομάδες των χαμηλών κατηγοριών η δυνατότητα να κάνουν την έκπληξη και να αποκλείσουν τις ομάδες που αγωνίζονται στις ανώτερες κατηγορίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι οι ομάδες της Football League δεν έδωσαν βάση στον θεσμό, καθώς η κάθε πρόκριση φέρνει χρήμα».

 

«Στο φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου έπαθα πλάκα. Ήταν τόσο εκρηκτική η ατμόσφαιρα στο AEL FC Arena που δεν μπορούσα να ακούσω στα πέντε μέτρα τους συμπαίκτες μου. Έφυγα από το γήπεδο βραχνιασμένος. Εύχομαι να ζήσω ακόμα πιο όμορφες και έντονες στγιμές»

-Θέλω να μου πεις ποια στιγμή θα σου μείνει χαραγμένη στο μυαλό στη μέχρι τώρα καριέρα σου...

«Στο φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου έπαθα πλάκα. Ήταν τόσο εκρηκτική η ατμόσφαιρα στο AEL FC Arena που δεν μπορούσα να ακούσω στα πέντε μέτρα τους συμπαίκτες μου. Έφυγα από το γήπεδο βραχνιασμένος. Εύχομαι να ζήσω ακόμα πιο όμορφες και έντονες στγιμές».

 

-Θα ήθελες να μείνεις για πάντα στην ΑΕΛ; Θα συμβιβαζόσουν με αυτή την προοπτική ή έχεις στο μυαλό σου το μεγάλο βήμα;

«Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι στο οικονομικό κομμάτι, κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάζει να εξασφαλίσει το μέλλον του. Η ΑΕΛ είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ελλάδας. Θα ήταν πολύ όμορφο αυτή η ομάδα να παίζει στη Superleague, να φτιάξει τα οικονομικά της και να ζήσουμε όλοι το όνειρο. Που είναι να αγωνιστούμε και στην Ευρώπη. Αν συνέβαιναν αυτά στην ΑΕΛ θα μου αρκούσε να μείνω για πάντα στην εδώ. Αν ερχόταν μια πολύ συμφέρουσα πρόταση θα τη σκεφτόμουν σοβαρά. Στόχος μου είναι να αποδίδω κάθε φορά σε υψηλό επίπεδο. Είτε αυτό είναι Football League είτε Superleague».

Media

Last modified onΤρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 17:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep