«Νιώθω σαν... οβελίας»

Ανδριάντα στον Χατζηπαναγή θέλει να φτιάξει ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. «Σε μία διετία Α' Εθνική», είπε ο χορηγός του ΠΟΤ Ηρακλή.

Συνέντευξη στο Metropolis 95,5 έδωσε ο χορηγός του ΠΟΤ Ηρακλή, όπως αυτοπροσδιορίστηκε, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Αποκάλυψε ότι θέλει να φτιάξει ανδριάντα του Χατζηπαναγή στο Καυτανζόγλειο, ενώ δήλωσε πως σε μία διετία οι Κυανόλευκοι θα είναι στην Α' Εθνική. Έδειξε ενοχλημένος με την έκταση που πήρε η άστοχη τοποθέτησή του για τον Γκάλη και είπε ότι νιώθει σαν... οβελίας με τα προβλήμα που έχει να αντιμετωπίσει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Αισθάνομαι σαν... οβελίας με τα προβλήματα του Ηρακλή, αλλά έχω αποφασίσει ότι θα παλέψουμε να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα. Αυτό τον ρόλο θα παίξω στο τέλος της ημέρας, γιατί είναι τόσα πολλά τα προβλήματα. Θεωρούμε ότι είναι πολλά. Έχουμε βρει αρκετά από αυτά, αναμένουμε και άλλα και είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε».

Γιατί έρχεστε τότε;

«Γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο, θυμάμαι την ιδεολογία του Ηρακλή, είναι ένα εγχείρημα δύσκολο που δεν αναλαμβάνει κανείς και υποσχέθηκα σε κάποιους ανθρώπους ότι θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Κέρδος δεν υπάρχει. Φιλοδοξία είναι να λύσω ένα μεγάλο πρόβλημα που τον ταλανίζει τα 15 τελευταία χρόνια».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα;

«Ο χρόνος. Πρέπει σε λίγες μέρες να βρει παίκτες. Το δεύτερο είναι αυτά που περιμένουμε, γιατί πολλοί προετοιμάζονται να επιτεθούν στην ομάδα. Το τρίτο είναι να επιτύχουμε τη συσπείρωση. Πρέπει όλοι να συμμετάσχουν. Προσπαθώ να τους πω ότι όλοι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόβλημα που έχει ο Ηρακλής δεν μπορεί να το λύσει ένας άνθρωπος. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να στρατευτούν στην επίλυση των προβλημάτων».

Με πόσα διαρκείας θα είστε ικανοποιημένος;

«Ας το κρίνουν μόνοι τους. Αυτοί πρέπει να ανησυχούν για το εκτόπισμα της ομάδας, όχι εγώ. Ο Απόλλων δεν είχε πάνω από 100 ανθρώπους. Ελπίζω να μην έχει πάθει ανάλογη ζημιά ο Ηρακλής και να έχει χάσει τον κόσμο του. Πιστεύω ότι είναι πολύς. Πρέπει όλοι να αφυπνιστούν και να πάνε κοντά στην ομάδα. Πρέπει να είναι όλοι παρόντες».

Πώς νιώσατε με τις επιδοκιμασίες μετά τη συνέντευξη Τύπου;

«Αρκετούς από αυτούς τους γνώρισα. Είναι η δίψα να ξεφύγει η ομάδα από τα προβλήματα. Έχουν ταπεινωθεί. Θέλουν να εκφράσουν τη στήριξη και την αγάπη για την ομάδα. Δεν το κάνουν για το πρόσωπο. Ο ενθουσιασμός μεταφράζεται σε μελλοντική λύση του προβλήματος. Θέλω να τους δώσω μια προοπτική ότι μπορεί να γίνει μια κανονική ομάδα».

Αν μίλησε με τον Χατζηπαναγή:

«Έκανα δημόσια τοποθέτηση, γιατί είναι στενοχωρημένος. Αν θέλει να έρθει κοντά θα χαρούμε πολύ. Η πρώτη επιστολή στο Καυτανζόγλειο με την οποία το ζητάμε σαν έδρα, ζητάμε 4-8 τετραγωνικά μέτρα για να φτιάξουμε ανδριάντα του Χατζηπαναγή. Αποκαθιστώντας τον, αποκαθιστούμε την ιστορία του Ηρακλή. Με νοιάζει να πιάσω τον σφιγμό του. Μπαίνοντας στο γήπεδο όλοι να θυμούνται αυτόν τον υπέρ-παίκτη. Δεν μπόρεσα να τον συναντήσω, ελπίζω την επόμενη φορά που θα ανέβω».

Θα είναι έτοιμο το Καυτανζόγλειο;

«Δεν το πιστεύω. Θα προσπαθήσουμε. Άδεια είναι εύκολο να πάρει, αλλά με το Δημόσιο δεν μπορείς να είναι σίγουρος. Θα προσπαθήσουμε να πάμε εκεί».

Ο ΓΣ λέει ότι κάποιοι ήθελαν να διαλύσουν τον Ηρακλή και ο Ευγενίου ήταν μπροστά...

«Αυτά ίσως είναι παρασκηνιακά που δεν τα γνωρίζω».

Έχετε καλή σχέση με τον Ευγενίου; Θα του στείλετε πρόσκληση να έρθει στο πρώτο παιχνίδι;

«Στον Ευγενίου χρωστά όλος ο Ηρακλής. Έδωσε σανίδα σωτηρίας. Σαν συνεργάτη δεν τον θέλω. Στην αρχή του ζήτησα να μείνει κοντά στην ομάδα, γιατί του χρωστά πολλά. Σήμερα που τελειώσαμε σας λέω ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνεργάτες. Πρέπει ο Ηρακλής να αποκτήσει σε πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστία. Όταν λέμε κάτι πρέπει να το κάνουμε μέχρι το τέλος. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας».

Για την επαφή του με τον Ρέμο και για τα 13 εκατ. ευρώ χρέη:

«Δεν το ξέρω. Μου τηλεφώνησε και μου έδειξε την αγωνία του για τον Ηρακλή. Αν εκείνος θέλει θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε κοντά. Είναι ζωντανή διαφήμιση για τον Ηρακλή. Είμαι θαυμαστής του και πάντα λέει τη λέξη Ηρακλής. Είναι αδικαιολόγητο να υπάρχει αυτή η στενοχώρια. Πρέπει να βρούμε λύση να θεραπευτεί. Είναι καλή ιδέα να κάνουμε μια συναυλία, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαινουμε. Έχουμε ανησυχία να βγάλουμε τις εγγυητικές, κάποια διαδικαστικά με την αδειοδότηση και τρέχουμε να προλάβουμε. Έχετε αναλογιστεί αν θέλει να έρθει ο Ρέμος σε συναυλία για τον Ηρακλή;».

Μεταγραφικά έχουμε κάτι;

«Έχει αποκτήσει έξι, επτά ποδοσφαιριστές και σε 10 μέρες θα κλείσει τους υπόλοιπους. Θα ανακοινωθούν όταν πρέπει, γιατί όλοι είναι με προσύμφωνα».

Για τον Σαββίδη και τον Καρυπίδη:

«Είπα αυτά που γνωρίζω και για τους δύο. Ήρθα να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Ηρακλή ότι σ' αυτή την πόλη μετά το παιχνίδι πρέπει να είναι όλοι συνομιλητές για το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να ακούγονται οι ομάδες της βορείου Ελλάδος. Όταν οι μεγάλοι μαζεύουν τα περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά, οι υπόλοιποι μπορούν να ζήσουν;».

Ο Καρυπίδης σας έδωσε το γήπεδο;

«Δεν μου έχει δώσει κανείς το γήπεδο. Έχω μιλήσει και περιμένω να δούμε τι θα γίνει με το Καυτανζόγλειο. Μπορούμε να είμαστε συνομιλητές και με τον Άρη και με τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο θα καταλάβουν ότι έχουν ανάγκη τον Ηρακλή να είναι συνομιλητές».

Γιατί δεν είστε εσείς πρόεδρος, αλλά ο κύριος Περράκης;

«Αυτή η μικρή ομάδα αγαπά αυτό που θέλει να κάνει. Εγώ είμαι μπλεγμένος με επιχειρήσεις τροφίμων που είναι ευάλωτες. Δεν θέλω να εμπλακεί η ομάδα σε θέματα που αφορούν στις επιχειρήσεις μου. Είμαι ένας από τους χορηγούς και θέλω να παρακολουθώ τα οικονομικά για να δίνω λύσεις σε τέτοια θέματα. Η ομάδα αυτή θα αποφασίζει. Ο νέος πρόεδρος αγαπά το ποδόσφαιρο, έχει εκτιμήσει τον κόσμο και ότι η ομάδα είναι πεντακάθαρη. Ο Ηρακλής είναι ένα καθαρό λάβαρο που έχει πληρώσει πολλές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η πιο αδικημένη ομάδα. Ο Περράκης θα βρίσκεται και στις δύο πόλεις».

Πώς θα διοικηθεί η ομάδα;

«Οι πραγματικοί επαγγελματίες που μπορούν να τρέξουν σε μια ομάδα είναι πάρα πολύ λίγοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό. Έχουμε βρει κάποιους τους οποίους προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε. Αρκεί και οι άνθρωποι του Ηρακλή να καταλάβουν ότι πολύ δύσκολα να βρεις ανθρώπους, οι οποίοι εμφανίζονται από παρθενογένεση. Θέλουμε καθαρούς και αξιόπιστους ανθρώπους.

Θα τους εμπιστευτούμε και θα δούμε το αποτέλεσμα. Λάθη θα γίνουν σίγουρα, αλλά τη λύση θα τη βρούμε. Έχουμε προσλάβει ανθρώπους. Υπάρχει τεχνικός διευθυντής, άνθρωπος που θα αναλάβει το διοικητικό κομμάτι. Κλείνουμε τα κουτάκια μας».

Για τη δήλωση για τον Γκάλη:

«Δημιουργήθηκε θέμα από ανθρώπους που θέλουν να βάλουν ίντριγκα και να μας βάλουν να μαλώνουμε από την πρώτη μέρα. Δεν το έχει η πόλη αυτό το χούι; Είπα για τον Χατζηπαναγή ότι είναι ο κορυφαίος που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Αναφέρθηκα για τον Διαμαντίδη και είπα ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει ξεκινήσει και έχει ανδρωθεί στη χώρα μας.

Ο Γκάλης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, μοναδική. Το έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική, έπαιξε εκεί, ήρθε έτοιμος. Πήρε μια χώρα και την ανέβασε δύο, τρία επίπεδα και όλοι μάθαμε μπάσκετ από αυτόν. Τι να συγκρίνουμε; Δεν κάνουμε συγκρίσεις με τον Γκάλη. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Δεν το λύσαμε το θέμα. Θα ψάχνουν πάντα να βρουν και να πουν κάτι. Γι' αυτό θα αποφεύγω να μιλάω».

Τι θέλει να πει στον κόσμο του Ηρακλή:

«Πρέπει όλοι να πάνε κοντά, να βοηθήσουν και να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση. Σε μία διετία θα είναι στην Α' Εθνική και θ' αρχίσει να γίνεται φερέγγυα ομάδα, ώστε να την εμπιστεύονται όλοι. Να πάψουν ν' αμφισβητούν το κάθε στραβό που γίνεται, γιατί θα γίνουν πολλά στραβά.

Απόδοση: FL NEWS

Last modified onΠέμπτη, 25 Ιούλιος 2024 14:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep