Κυπελλούχος ο πατέρας τού Ξύδα!

Ο προπονητής Σταμάτης Ξύδας (αριστερά) μαζί με τον γυμναστή τερματοφυλάκων Κυριάκο Τσούχλη Ο προπονητής Σταμάτης Ξύδας (αριστερά) μαζί με τον γυμναστή τερματοφυλάκων Κυριάκο Τσούχλη

Ο πατέρας του Γιώργου Ξύδα, Σταμάτης, οδήγησε ως προπονητής τη Δάφνη Δαφνώνα στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Χίου

[googlead][/googlead]

Κυπελλούχος στέφθηκε στην ΕΠΣ Χίου ο Σταμάτης Ξύδας, ο πατέρας του Γιώργου που αγωνίζεται στον ΑΟ Χανιά Κισσαμικό.

Με την ιδιότητα του προπονητή οδήγησε τη Δάφνη Δαφνώνα στη νίκη 1-0 στον τελικό με αντίπαλο τον Ηρακλή Θυμιανών. Υστερα από αυτή την κατάκτηση η ομάδα του Σταμάτη Ξύδα εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών με πρώτο αντίπαλο την Ερμιονίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Ξύδας σε νεαρή ηλικία -πριν δηλαδή ξεκινήσει το επαγγελματικό του ταξίδι με την Καλλονή και τον Ολυμπιακό- έπαιξε τόσο στη Δάφνη, όσο και στον Ηρακλή Θυμιανών, δηλαδή την τωρινή και την πρώην ομάδα του πατέρα του.

Ο Σταμάτης Ξύδας από την πλευρά του αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής και στη Γ' Εθνική και μάλιστα τη σεζόν 1995-1996 αντιμετώπισε με τη φανέλα του Βαρβασιακού τον ΑΟ Χανιά! Εκείνη τη σεζόν οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν από τον Νότιο Όμιλο και μάλιστα δεν μπήκαν στη διαδικασία του ταξιδιού στη Χίο την τελευταία αγωνιστική. Ο πατήρ Ξύδας πάντως (γεννηθείς 17/2/1966) πήγε στα Χανιά στον 1ο γύρο και ηττήθηκε 1-0. Η χρονιά ωστόσο είχε θετικό πρόσημο με τον Βαρβασιακό να τερματίζει 6ος.

ΠΗΓΗ: athlitiko.gr

 

Last modified onΤετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 14:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep