Βήματα προς τα... πίσω

«Προβοκάτορες», χαρακτηρίζει η ΑΕΛ όσους γράφουν για μεταγραφές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης!

Την προσεχή εβδομάδα το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα του ελέγχου στους φακέλους των ομάδων της Super League 2. Άλλες θα επιτύχουν και θα πορευτούν χωρίς περιορισμούς στο μεταγραφικό παζάρι και άλλες όχι. Η ΑΕΛ μετά την περσινή αποτυχία εμφανίζει τη βεβαιότητα ότι φέτος τα δεδομένα θα αλλάξουν. Δεν πάνε, άλλωστε, δύο μήνες που ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ιωάννης Νταβέλης σε άρθρο του σημείωνε: «Κάνουμε το παν για να αδειοδοτηθεί η ομάδα και θα αδειοδοτηθεί προς διάψευση και πάλι διαφόρων μεμψίμοιρων προσώπων».

Τα λάθη που έγιναν στο περσινό πρωτάθλημα ήταν πολλά και φέτος ο Αχιλλέας Νταβέλης δείχνει ότι επιδιώκει να «οχυρώσει» τους Βυσσινί. Έχει δεσμευτεί για την άνοδο και μέσω ΜΜΕ ιδιοκτησίας του «σήκωσε» προ ημερών θέμα ΠΟΤ Ηρακλή. Βλέπετε εάν οι Κυανόλευκοι επιτύχουν στη διαδικασία αδειοδότησης θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του ρεπορτάζ φιλοξένησαν τον δικηγόρο, Γιώργο Παναγόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να πάρουν άδεια. Στις 20 Ιουνίου, μάλιστα, δημοσίευμα του formedia.gr ανέφερε: «Ένα ερώτημα θέλουμε να υποβάλλουμε. Αν δεν γίνονταν γνωστές μέσα από το Formedia radio 99,8 οι δηλώσεις Παναγόπουλου για την οφειλή στον ποδοσφαιριστή Μάρα, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε αδειοδότηση;».

Αντίθετα, οι Βυσσινί τηρούν στάση αναμονής - και πολύ καλά κάνουν - για την ετυμηγορία της Διεύθυνσης Αδειοδότησης σχετικά με τον δικό τους φάκελο. Παράλληλα, όμως προχωρούν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ποδοσφαιριστές άνω των 25 χρόνων όπως οι Οικονόμου, Μπαριέντος, Περντρέου όχι μόνο πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις, αλλά έχουν υπογράψει κιόλας.

Το εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και στα ερτζιανά ιδιοκτησίας Νταβέλη επιβεβαιώθηκαν κάποια από τα παραπάνω ονόματα. Μέχρι και η λεπτομέρεια ότι ο Περντρέου μετέβη με τη σύζυγό του στη Λάρισα ειπώθηκε, ενώ υπήρξε η ενημέρωση πως μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς ΕΠΟ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις ενίσχυσης.

Δεν είναι κακό να μην το έχει ακούσει ο μεγαλομέτοχος, αλλά είναι αδιανόητο να εκδίδει ανακοινώσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Προβοκάτορες, μη γράφετε για μεταγραφές, μας βλάπτετε», ανέφερε ο Νταβέλης και μας υπενθύμισε, γιατί η Ελλάδα είναι στην 88η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου.

Τα ΜΜΕ, άλλωστε, οφείλουν να μεταφέρουν το ρεπορτάζ και τις κινήσεις των ομάδων και όχι να αγωνιούν εάν η ΑΕΛ ή οποιαδήποτε ΠΑΕ περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Καλό, λοιπόν, θα είναι την επόμενη φορά η ΠΑΕ να το σκεφτεί διπλά και να μην εκτίθεται, κάνοντας βήματα προς τα πίσω.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ:

«"Αθλητικοί συντάκτες" που ανακοινώνουν ανεπίσημα μεταγραφές ποδοσφαιριστών εξ ονόματός της ΠΑΕ ΑΕΛ, αδιαφορώντας πλήρως για την επίσημη διαδικασία αδειοδότησης της ομάδας μας που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου, είναι είτε αφελείς είτε προβοκάτορες.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σέβεται την ΕΠΟ και όλους τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς της χώρας μας για αυτό και αναμένει επίσημα με υπομονή την ετυμηγορία για την αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή. Οποιαδήποτε ανακοίνωση μέχρι την ανωτέρα καταληκτική ημερομηνία, συνιστά πράξη βλαπτική που προσβάλει και καταστρατηγεί τα συμφέροντα της ομάδας μας. Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτοσυγκράτηση, επιδεικνύοντας στην ΑΕΛ τον απαιτούμενο σεβασμό».

Last modified onΣάββατο, 22 Ιούνιος 2024 14:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep