Ο Ροβίθης έδειξε το δρόμο

Με τον Μανώλη Ροβίθη να δίνει τη λύση ερχόμενος από τον πάγκο, ο Εργοτέλης νίκησε τη Δόξα Δράμας (2-0) και έδωσε τέλος σε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων.

Σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά του να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις πανηγύρισε ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο, επικρατώντας 2-0 της Δόξας Δράμας, με τον Μανώλη Ροβίθη να ανοίγει το σκορ πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (73’) και τον Εφορντ να διαμορφώνει το τελικό σκορ από την άσπρη βούλα στο 94’. Ο 26χρονος, μάλιστα, είχε βρει δίχτυα ερχόμενος από τον πάγκο και είχε σκοράρει και στο ματς με τον Αήττητο Σπάτων.

Η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε με φόρα στο ματς και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Έφορντ και Μπουρσέλη στο 2’ και το 5’ αντίστοιχα, ενώ στο 10’ θα μπορούσε να σκοράρει αν ο Ιατρούδης εκμεταλλευόταν την ωραία πάσα του Μαζουλουξή. Η απάντηση της ομάδας της Δράμας ήρθε αρκετά λεπτά αργότερα, με τον Κρητικό να απειλεί τον Κατσιμήτρο σε δύο περιπτώσεις (22’, 25’). Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, αλλά ο Ιατρούδης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει δύο ωραία πάσες του κινητικού Κουατένγκ στο 26’ και το 35’.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο ματς. Οι παίκτες του Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν φάσεις κυρίως με τον Μαζουλουξή, σε αντίθεση με τη Δόξα που δεν βρήκε τους χώρους για να απειλήσει την εστία του Κατσιμήτρου. Η είσοδος του Ροβίθη στο 68’ έμελλε να αλλάξει τη ροή του ματς, καθώς πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να νικήσει τον σταθερό Μένκα, εκμεταλλευόμενος την πάσα του δραστήριου Εφορντ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν το ματς χωρίς πρόβλημα, με τον Εφορντ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 94’ από τα 11 μέτρα, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Τσέλιος από τον Σιώπη. Ετσι, ο Εργοτέλης επέστρεψε στις νίκες και προσπέρασε τη Δόξα, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα έπειτα από τέσσερα σερί ματς (τρεις νίκες και μία ισοπαλία).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Εργοτέλης-Δόξα Δράμας 2-0

ΓΚΟΛ: 73’ Ροβίθης, 94’ πεν. Εφορντ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοιλιάρας (70’ Προβυδάκης), Οικονόμου, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουρσέλης (82’ Μπουτσάκης), Τσέλιος, Κουατένγκ (68’ Ροβίθης), Ιατρούδης, Έφορντ.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης (86’ Σουμά), Ανδρέου, Κρητικός, Σιώπης, Καψάλης, Μακρής, Πατράλης, Μάρτινς (66’ Λεμονής), Μπαϊκαρά (76’ Αυγενικού), Δούμτσιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλάχος (Αν. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραθανάσης (Αν. Αττικής), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

Last modified onΚυριακή, 03 Φεβρουάριος 2019 17:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep