Ολοκλήρωσε το θαύμα

Ο Πλατανιάς είναι η πρώτη ομάδα από τα Χανιά που πανηγυρίζει την άνοδο της στην Super League. Ο Πλατανιάς είναι η πρώτη ομάδα από τα Χανιά που πανηγυρίζει την άνοδο της στην Super League.

Ο Πλατανιάς είναι στην Super League. Η ομάδα των Χανίων εξαργύρωσε την φετινή της εκπληκτική πορεία και πήρε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μια αγωνιστική πριν το τέλος της διαδικασίας των play off χάρη στην ήττα της Καλλιθέας από την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Περισσότερο από τα δικά τους γκολ οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί του Πλατανιά πανηγύρισαν το γκολ του Φουρτάδο στην Πάτρα που έδωσε τη νίκη στην Παναχαϊκή και έφερε μια αγωνιστική πριν το τέλος των play off την ομάδα των Χανίων στην Super League. Οι Κρητικοί έφτασαν εύκολα στη νίκη επί της Καλλονής και περίμεναν το αποτέλεσμα στο άλλο ματς για να γνωρίζουν αν θα ταξιδέψουν για να παίξουν τελικό στην Καλλιθέα, ή θα είναι απλά ένα ταξίδι πρόβα για τα ματς της επόμενης σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Τελικά το γκολ του Φουρτάδο τους έστειλε στην Super League και η πόλη των Χανίων πανηγυρίζει για πρώτη φορά την άνοδο ομάδας της στην πρώτη κατηγορία. Το θαύμα του Πλατανιά ήταν εμφανές από τον πρώτο γύρο και έμεινε ψηλά παρά τα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή του δεύτερου γύρου. Στα play off είναι αήττητος και πλέον κάνει σχέδια για ψηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η πρώτη άνοδος ομάδας από την Κρήτη στην Α' Εθνική έγινε στα Χανιά, όπου το 1968 έδωσε το μπαράζ ανόδου μετον Πανελευσινιακό ο ΟΦΗ.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗ ΕΔΩ

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: (Χατζηνικολάου) Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτετσιώτης, Τζανής, Δημήτρης, Μαραγκός, Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Δράμι, Ναζλίδης.

 

ΚΑΛΛΟΝΗ: (Μαντζουράκης) Μάππας, Κριπιντήρης, Καρακώστας, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Ντος Σάντος, Μανουσάκης, Τραορέ, Μανούσος.

 

Last modified onΤετάρτη, 27 Ιούνιος 2012 22:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep