Να μην τελείωνε ποτέ!

Ο ΟΦΗ με φοβερή ανατροπή (έχανε 0-2 στο 3') νίκησε 4-2 τον Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ» σε ένα ιστορικό παιχνίδι.

[googlead][/googlead]

Το καλύτερο παιχνίδι της εφετινής Football League και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (24/3) στο «Γεντί Κουλέ», παρουσία 6.000 θεατών! Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Εργοτέλη στο 3' (!) και με την ολοκλήρωση του αγώνα είχε σημειώσει τέσσερα γκολ, φτάνοντας στο απίθανο 4-2! Η σύμπτωση είναι ότι και στο ματς του πρώτου γύρου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προηγηθεί, αλλά ηττήθηκαν και τότε 4-2.

Δεν ήταν μόνο τα έξι τέρματα, ήταν και οι ανεπανάληπτες ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν. Μοναδικά τετ α τετ, τρομερές αποκρούσεις από τους γκολκίπερ Στρέζο και Κατσιμήτρο. Οι «μελανόλευκοι» προχώρησαν στη δέκατη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, έπιασαν τον Άρη στην κορυφή με 57 βαθμούς, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε στους 23 βαθμούς και παραμένει σε οριακή θέση αναφορικά με την παραμονή.

Απίθανο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, μνημειώδες. Στο 2ο λεπτό ο Κάιπερς με το 14ο γκολ του άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή από ασίστ του Σταματάκου, ενώ στο 3' ο δημιουργός έγινε σκόρερ με πλασέ μετά από σέντρα του Μπουτσάκη και έκανε το 0-2 για τον Εργοτέλη! Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση! Στο 5' οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 χάρη σε σουτ του Κουτσιανικούλη (ασίστ ο Ντίνας), το οποίο πρώτα πήγε στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Ο εξτρέμ των γηπεδούχων κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα στο 17'! Αυτή τη φορά ήταν ο Στρέζος που έκανε το βολέ, με τον Λεάλ να σεντράρει από δεξιά και τον Κουτσιανικούλη να ισοφαρίζει σε 2-2 με κεφαλιά.

Εκτός από τα τέσσερα γκολ, μέχρι το 45' χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες για να μπουν κι άλλα τέρματα. Στο 20' ο Κατσιμήτρος «έβγαλε» το τετ α τετ με τον Μάνο, στο 27' πρόλαβε τον Κουτσιανικούλη πριν αυτός «εκτελέσει», ενώ στο 29' νίκησε εκ νέου τον Μάνο. Στο 41' ήταν η σειρά του Εργοτέλη να απωλέσει μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί ξανά, όταν ο Κάιπερς αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ στο 42' ο Στρέζος πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση σε πλασέ του Μπουρσέλη. Οι σπουδαίες φάσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί εκεί, καθώς στο 44' ο Κατσιμήτρος απέκρουσε το σουτ του Λεάλ, ενώ στο 45' βγήκε πάλι νικητής, πάλι σε τετ α τετ με τον Μάνο!

Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 52' ο ΟΦΗ έφτασε στην ανατροπή. Από μπαλιά του Κουτσιανικούλη στην πλάτη της άμυνας, ο Ντίνας πλάσαρε έξοχα από πλάγια θέση, αφού πέρασε και τον Κατσιμήτρο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-2)! Η ομάδα του Τάκη Γκώνια, που έπαιζε φουλ επίθεση, ήταν επικίνδυνη όταν έβγαινε μπροστά και στο 56' ο Έφορντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Στρέζο, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κάιπερς δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ.

Ο εκ των κορυφαίων του ΟΦΗ Λεάλ δέχτηκε πάσα στο 60' από τον Ντίνα, έκανε το πλασέ, αλλά ο Κατσιμήτρος με εκπληκτική επέμβαση κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στο κυνήγι θετικού αποτελέσματος. Στο 72', ωστόσο, ο κορυφαίος παίκτης του Εργοτέλη δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Ο Μάνος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λεάλ και ο Ουρουγουανός με πλασέ έκανε το 4-2 και ολοκληρώσε με γκολ μια τρομερή εμφάνιση.

Τα πράγματα για τον Εργοτέλη έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 76', όταν ο Βογιατζής αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Νάστο. Ο ΟΦΗ, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 85', όταν ο Κατσιμήτρος με εξαιρετική απόκρουση αποσόβησε πέμπτο γκολ σε πλασέ του Αργυρόπουλου. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 4-2 για τους γηπεδούχους, που σημείωσαν μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι για τον ΟΦΗ αγωνίστηκε ύστερα από έξι μήνες ο Αλέξης Περογαμβράκης, που είχε υποστεί ρήξη χιαστού (αντικατέστησε στο 83' τον Ντίνα).

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 4', 17' Κουτσιανικούλης, 52' Ντίνας, 72' Λεάλ - 2' Κάιπερς, 3' Σταματάκος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 76' Βογιατζής

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μονιάκης (47' Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Νάστος, Μαχαίρας, Ντίνας (83' Περογαμβράκης), Λεάλ (75' Βαφέας), Κουτσιανικούλης, Μάνος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Πάτας, Τσέλιος, Μπουρσέλης (82' Κούρτι), Μπουτσάκης (72' Ιατρούδης), Έφορντ (58' Βογιατζής), Σταματάκος, Κάιπερς.

Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Βοηθοί: Τρουλινός (Ηρακλείου), Πάγκαλος (Λασιθίου)

Last modified onΚυριακή, 25 Μάρτιος 2018 01:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep