Χαρακτήρα στη... Θεσσαλία

Αλώβητη πέρασε η Παναχαϊκή και από τα Τρίκαλα (1-0) μετά την Καρδίτσα, ξεπερνώντας άμεσα την ήττα - σοκ από τον Αιγινιακό. 

[googlead][/googlead]

Η εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό… σβήστηκε μονομιάς από την Παναχαϊκή, με τους Αχαιούς να παίρνουν σπουδαία νίκη στα Τρίκαλα σε βάρος της ομώνυμης ομάδας (1-0) στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Football League.

H ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε επικρατήσει στη Θεσσαλία και της Αναγέννησης Καρδίτσας δείχνοντας χαρακτήρα αμέσως την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανασερραϊκό, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το δικό της καλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο έστω και αν χρειάστηκε το αυτογκόλ του Λεάντρο στο 40’ για να πάρει το τρίποντο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυτογκόλ τείνουν να γίνουν παράδοση στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα από τα έξι τελευταία γκολ που έχουν μπει σε τρεις αγώνες, τα τρία είναι αυτογκόλ και με όλα έχει ανοίξει το σκορ! Συγκεκριμένα τη σεζόν 2015-16 ο Χούσα της Παναχαϊκής είχε σκοράρει εναντίον της ομάδας του στην επικράτηση με 3-0 των Τρικάλων, ενώ στον πρώτο γύρο το ίδιο είχε πράξει και ο Άγγελος Βέρτζος στο 2-0 των Αχαιών στην Αγυιά.

Στην αντίπερα όχθη, μετά την ήττα από την Παναχαϊκή τα Τρίκαλα ουσιαστικά σταματάνε κάθε... σκέψη για άνοδο.  Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα… πατήματά τους στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου των Τρικάλων. Η μάχη του κέντρου έκρινε πολλά και η τριπλέτα Φουρλάνου, Φωτάκη, Γκίνο λειτουργούσε καλύτερα.

Έτσι μετά το 20’ η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου πήρε μέτρα στο γήπεδο και σχεδόν κυριάρχησε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 31’… άγγιξε το γκολ όταν ο Μωραΐτης μετά από σέντρα του Ντάσιου είχε προβολή στο δοκάρι, όμως άνοιξε το σκορ στο 40’ με τη βοήθεια του Λεάντρο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Στεργίδη την έστειλε στην εστία του Αποστολίδη. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι, απείλησαν ελάχιστα την εστία του Σούλη, έχοντας ξεκάθαρο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν αντίπαλο και τον αγωνιστικό χώρο καθώς όσο περνούσε η ώρα, ειδικά στον χώρο του κέντρου, το γήπεδο γινόταν… βούρκος. Αυτό, φυσικά, βόλευε την Παναχαϊκή, που έπρεπε να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ. Τα Τρίκαλα, ειδικά μετά το 60’, είχαν τον έλεγχο του ματς και έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 74’ με την εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Ωστόσο όσο πλησίαζε το φινάλε του ματς το άγχος φάνηκε να κυριεύει τους παίκτες του Θωμά Γράφα, με αποτέλεσμα οι Πατρινοί να περάσουν, έστω προσωρινά, ξανά στη 2η θέση.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 40’ Λεάντρο (αυτογκόλ)

ΔΟΚΑΡΙ: 74’ Χιντζίδης - 31’ Μωραϊτης

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης (79’ Γροντής), Λεάντρο, Κοτσώνης, Μάκος, Τσιάρας (70’ Ζγκούρη), Τόμιτς (56’ Ν’ Λουντουλού), Γιαννιτσάνης, Μιλοσάβλιεβ, Σαχινίδης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Γκίνο (68’ Πολυχρόνης), Στεργίδης (81’ Πλέγας), Φωτάκης, Φουρλάνος, Ελευθεριάδης (90’ Πολίμος), Μωραΐτης.

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)
Βοηθοί: Παρασίου, Γιάντσης (Ημαθίας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018 20:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep