Ασπίδα Σπάρτης στην Καλαμαριά

Η ελλιπής Σπάρτη έβαλε φρένο (0-0) στον Απόλλωνα Πόντου, έχοντας μοιραίο τον Αργύρη Μπαρέττα.

[googlead][/googlead]

Η «χλωμή» εμφάνιση του Απόλλωνα Πόντου στη Βέροια δεν συνδυάστηκε με βαθμολογική απώλεια. Ωστόσο, οι Πόντιοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά και το Σάββατο (04/11) απέναντι στη Σπάρτη, με τους Λάκωνες να αποσπούν τον πολύτιμο πόντου (0-0). Η ομάδα της Καλαμαριάς είχε μεν τον έλεγχο, αλλά τη μεγάλη φάση στα καρέ του Γιακουμή δεν την έκανε. Αντίθετα, οι μαχητικοί Λάκωνες των πολλών απουσιών θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις με τον Μπαρέττα.

Οι «κοκκινόμαυροι» είχαν έτσι την πρώτη εντός έδρας απώλεια σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από 10 διαδοχικές νίκες, ενώ η Σπάρτη διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα με τη δεύτερη σερί ισοπαλία.

Η κατοχή ανήκε ολοκληρωτικά στον Απόλλωνα Πόντου στο πρώτο 45λεπτο, όμως όχι και οι καλύτερες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι έψαχναν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Γιακουμή και παρά το 76% ποσοστό κατοχής, απείλησαν μόνο με στατικές φάσεις. Αντίθετα, η Σπάρτη σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει φτάσει στο γκολ, αλλά ο Μπαρέττας δεν βρήκε στόχο.

Στο 13' και μετά από συνεργασία των Ράνου - Ράντι ο Μπαρέττας στην καρδιά της άμυνας έκανε κακό κοντρόλ και σούταρε άουτ, ενώ στο 44' εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και στο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Οι Λάκωνες των πολλών απουσιών είχαν την ατυχία να χάσουν στο 40' λόγω τραυματισμού τον Ράντι με τράβηγμα στους προσαγωγούς και όπως ήταν λογικό το πλάνο αναπροσαρμόστηκε. Έκλεισαν, πάντως, το ημίχρονο με 5 τελικές έναντι 2 των «κοκκινόμαυρων».

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα. Ο Απόλλων Πόντου είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να εξουδετερώνουν τους όποιους κινδύνους δημιουργούσε στα καρέ τους και να επιδιώκουν τις αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση αυξανόταν για την ομάδα της Καλαμαριάς. Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» είδαν και τον Ζουλιώτη να αποχωρεί τραυματίας στο 75'. Στο 89', μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει το 0-1, όμως και πάλι ο Μπαρέττας νικήθηκε από τον Καλογεράκη στην αντεπίθεση.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν πλήτη κατοχή (77% - 23%) και περισσότερες τελικές (9-7), αλλά τη Σπάρτη να πανηγυρίζει τον πόντο.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Σαμαράς, Μπρίτο (73' Ντούνγκα), Συμελίδης (80' Μιλοσάβλιεφ), Ν' Λουντούλου, Καλαϊτζίδης (66' Καλογέρης), Βεργώνης, Χασομέρης.

ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης (75' Γραικός), Παναγιώτου (83' Σάββα), Νιάρος, Μάγκας, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας, Ράντι (42' Γουόρντεν), Ράνος.

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)
Βοηθοί: Τσακίρης, Κουβαλάκης (Δράμας)

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 04 Νοέμβριος 2017 17:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep