Τον έβαλε σε... μνημόνιο!

Ο Ανδρέας Τσίπρας έριξε στο καναβάτσο (2-0) τον Άρη με τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Καλλιθέας

Με νίκη επί του Άρη με 2-0 ξεκίνησε η εποχή του Νίκου Κουρμπανά στην Καλλιθέα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Τσίπρα, που πέτυχε και τα δύο γκολ, η αθηναϊκή ομάδα υποχρέωσε τους «κίτρινους» στην πρώτη τους φετινή ήττα. Ο Άρης είχε δύο δοκάρια, με τον Μιλούνοβιτς στο 29’ και τον Μπαργκάν στο 47’, αλλά πλήρωσε και πάλι την αδυναμία του να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η ομάδα του Κουρμπανά όμως είχε την ουσία και πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ήττα αυτή αφήνει τον Άρη στους 19 βαθμούς και θα περιμένει να δει αν την Τετάρτη (04/01) αυξηθεί η απόστασή του από την πρωτοπόρο Λαμία, ενώ η Καλλιθέα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας τους έξι βαθμούς.

Αρκετά καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο «Ελ Πάσο» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά την Καλλιθέα να ψάχνει το γκολ στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους στο 6’ με τον Σταματάκο να μην πλασάρει εύστοχα, ενώ οι «κίτρινοι» απείλησαν στο 23’ με τον Μιλούνοβιτς, ο οποίος νικήθηκε από τον Σταυριανό.

Ο ίδιος παίκτης στο 29’ πλάσαρε στο δοκάρι. Στο 41’ ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Καράμπελα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, ωστόσο προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με κάθε ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης έγινε πιο επιθετικός, με την είσοδο του Τζιμπούρ. Στο 47’ ο Μπαργκάν είχε δοκάρι και ο Τζιμπούρ γινόταν συχνά αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά η άμυνα της Καλλιθέας αντιδρούσε σωστά. Οι «κίτρινοι» πίεζαν περισσότερο, αλλά στο 66’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν 1-0, με ωραίο τέρμα του Τσίπρα. Στην επόμενη φάση ο Σταματάκος έχασε απίστευτη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά νικήθηκε από τον Διούδη σε τετ-α-τέτ.

Κι ενώ οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να συνέλθουν και να βρουν τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση, ο Τσίπρας και πάλι στο 77’ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Σμυρλή, έγραψε το 2-0. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν άλλη επιλογή από το ρισκάρουν και να πιέσουν, αλλά η γηπεδούχος με αντεπιθέσεις «φωτιά» απείλησε αρκετές φορές να πετύχει το τρίτο γκολ. Σημειωτέον πως στην 45η του συμμετοχή με τα κυανόλευκα ο επιθετικός των γηπεδούχων βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΡΗΣ 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 66’, 77’ Τσίπρας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος (37’ Τοπάλι), Πάτας, Συριόπουλος, Κατσικογιάννης, Σταματάκος, Τσίπρας, Μπέλης, Σμυρλής (85’ Ηλιάδης), Κρεββατάς (75’ Μάκο).

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ιντζίδης (74’ Ντούνης), Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν, Ανάκογλου, Ίλιτς (61’ Καπνίδης), Τάτος, Μιλούνοβιτς (46’ Τζιμπούρ). 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντουρέλλης (Αθηνών), Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής)

Last modified onΤρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 01:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep