This is... Καλλιθέα

  • Written by Μπάμπης Πουλούτσης
  • Published in Ατζέντα
  • 0 comments

 

Θέση στα πλέι οφ «κλείδωσε» η Καλλιθέα, που επικράτησε 5-2 της Παναχαϊκής στο «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Οι Αχαιοί ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πολύ νωρίς κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον κορυφαίο τους παίκτη, τον Φουρτάδο, μόλις στο 12’. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ρυθμό στο πρώτο μέρος και οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Βούζα χωρίς να ιδρώσουν πήραν και αέρα δύο τερμάτων με το ν Φουρτάδο ξανά στο 25’, ενώ διατήρησαν πολύ εύκολα το υπέρ τους σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Καλλιθέα έψαχνε ένα γκολ νωρίς για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια, γεγονός που έγινε αντιληπτό ιδίως μετά το 55’, όταν και άρχισε το σφυροκόπημα των «γαλανόλευκων». Στο 66’ ήρθε η μείωση του σκορ από την κεφαλιά του Σταύρου και από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η επιχείρηση ολικής επαναφοράς.

Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Πατρινούς και λίγο αργότερα ξεκίνησαν το… πάρτι τους. Στο 71’ ο διαιτητής Φουκάκης καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Μαρουκάκη από τον Πακάλτση μέσα στην περιοχή και ο Κατσίκης… πήρε το όπλο του. Από τα 11 βήματα έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 76’ ο Αρβανίτης με σουτ στην κίνηση έβαλε την Καλλιθέα σε θέση οδηγού. Στο 80’ ο Κατσίκης «πυροβόλησε» ξανά, αφού νίκησε τον Πουρή με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα, ενώ ο ίδιος ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική νίκη των «γαλανόλευκων», όταν στο 94’ πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή των Πατρινών και με ωραίο σόλο -ευνοούμενος και από τις κόντρες- βρέθηκε απέναντι από τον Πουρή, τον οποίο και νίκησε με ψύχραιμο πλασέ.

Με τη νίκη της αυτή η Καλλιθέα διατήρησε ζωντανό το όνειρο της απευθείας ανόδου, κάτι που δεν σκέφτονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο «Ελ Πάσο», ενώ ουσιαστικά «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

 

Καλλιθέα: Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος, Αρκούδας (27' Φαρινόλα), Αρβανίτης, Ηρακλής, Ρουσσάκης, Κατσίκης, Ντιαλό (84' Κουτρουμπής), Μουσταφίδης, Καλτσάς (62'  Μαρουκάκης).

Παναχαϊκή: Πουρής, Άντονι, Μαπούκου, Φουρτάδο, Λαμπρόπουλος, Ντίνας (62' Ατματζίδης), Ιωάννου, Ουρτάδο (68' Πακάλτσης), Σπίνουλας, Κοκκίνης, Φούφουλας.

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό εδώ.

 

Last modified onΤετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 19:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep