«Έκλεψε» το ντέρμπι ο Παναιγιάλειος

Με γκολ ενός πρώην παίκτη της Παναχαϊκής, του Σπίνουλα ο Παναιγιάλειος νίκησε 1-0 την Παναχαϊκή. Δοκάρι οι γηπεδούχοι με τον Στεργίδη (36').

Ο Παναιγιάλειος πήρε νίκη ψυχολογίας στην Πάτρα, σε αντεπίθεση... φωτιά, και ενώ η Παναχαϊκή είχε αυξήσει την πίεσή της για να φτάσει στη νίκη, στο ματς που έριξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Football League. Οι Αιγιώτες έδειξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως δεν πήγαν για να κρατήσουν απλά το μηδέν στην Πάτρα, δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές με τους Μπουρλάκη και Πέριτς, αλλά δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, η Παναχαϊκή πήρε τον ρυθμό της αναμέτρησης στα πόδια της, αλλά δεν φάνηκε να έχει τρόπο για να μπει με προϋποθέσεις στην περιοχή του Παναιγιαλείου. Η φάση με το σουτ του Στεργίδη που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα ήταν η εξαίρεση σε ένα ματς που κύλησε χωρίς σπουδαίο ρυθμό και φάσεις.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων ήταν περιορισμένες και όταν η Παναχαϊκή ανέβασε περισσότερους ποδοσφαιριστές για να φτάσει στη νίκη, η «Μαύρη Θύελλα» βρήκε χώρους και σε αντεπίθεση στο 83ο λεπτό, ο Γκοτσούλιας πέρασε τη μπάλα στον Σπίνουλα, αυτός προσπέρασε και τον Αθανασόπουλο, και την έστειλε στα δίχτυα. Σημειώνεται ότι ο σκόρερ έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια η πατρινή ομάδα δεν βρήκε χώρους και τελείωσε το ματς χωρίς ουσιαστικά να μπει στην αντίπαλη περιοχή για να διεκδικήσει την ισοφάριση. Μάλιστα ο κόσμος στο γήπεδο αποδοκίμασε τον Δημήτρη Σπανό που έκανε αλλαγή στο 93ο λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας της Πάτρας και η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία για τους Αιγιώτες που ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-1

ΓΚΟΛ: 83' Σπίνουλας

ΔΟΚΑΡΙ: 36' Στεργίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Παπανικολάου (87' Μητρόπουλος), Ασίγκμπα, Κάργας, Ι. Λαμπρόπουλος, Χατζής, Πινδώνης (73' Τρίγκας), Στεργίδης, Πέδρο (90'+4' Χαρτσιάς), Σιατραβάνης, Τζίλας.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Ιωάννου, Κολόκας, Κρισμάρεβιτς, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Πέριτς (78' Μίλιτς), Μπουρλάκης (60' Ζουνίνιο), Σκαρτσίλας (90'+1' Σταμογιάννος).

Last modified onΤετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015 00:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep