Ιστορική νίκη της ΑΣΑ στο Αλκαζάρ

Η Αναγέννηση Καρδίτσας νίκησε 1-0 την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και την έπιασε στη 2η θέση.

Μία σπουδαία νίκη (1-0) πανηγύρισε η Αναγέννηση Καρδίτσας στο Αλκαζάρ το Σάββατο (11/03). Η ΑΣΑ επικράτησε της ΑΕΛ στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, την έπιασε στη 2η θέση της βαθμολογίας και αμφότερες βρίσκονται πλέον στο -6 από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό. Κερδισμένα, φυσικά, τα Λιοντάρια που αν επικρατήσουν τη Δευτέρα (13/03) της Νίκης Βόλου, τότε θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες τους.

Η γηπεδούχος μετρά πλέον τρεις απώλειες στο γήπεδό της και 8 χαμένους βαθμούς, ενώ συν τις άλλοις γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα από τους Κιτρινόμαυρους.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του αγώνα και από σέντρα του Γιάκου από αριστερά ο Πολίτης από κοντά σούταρε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΛ από την πλευρά της είχε δύο καλές στιγμές και αυτές από στατικές φάσεις. Στο 15' ο Παπαγεωργίου με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και 5 λεπτά αργότερα ο Θωμαΐδης στο οριζόντιο με εκτέλεση κόρνερ.

Η ΑΕΛ παρέμενε «μουδιασμένη» και στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε ούτε μετά το 60', οπότε πέρασαν στο παιχνίδι οι Αντράντα, Μαυριάς και ενώ στο 55' η ΑΣΑ έχασε μεγάλη ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ όταν ο Σουλούκος έσωσε με τα πόδια την εστία του σε σουτ του Αθανασιάδη. Τελικά, το 0-1 ήρθε στο 67'. Ο Κοζορώνης εκτέλεσε φάουλ, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Κοσονού. Με εκτέλεση πέναλτι ο Κοζορώνης νίκησε τον νεαρό γκολκίπερ.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι Βυσσινί αύξησαν την πίεσή τους, παίζοντας φουλ επίθεση. Όσο για την Αναγέννηση; Έφτασε να ολοκληρώσει το ματς με... τέσσερα στόπερ, ώστε στο φινάλε να πανηγυρίσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΛ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 0-1
Σκόρερ: 68' πέν. Κοζορώνης
Δοκάρι: 20' Θωμαΐδης

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσονού (73' Μαϊδανός), Ηλιάδης, Κόλα, Κ. Παπαγεωργίου (60' Μαυριάς), Πλέγας (73' Τσιριγώτης), Θωμαΐδης, Νικολιάς, Πεντρόζο (60' Αντράντα), Νούνιες (65' Όγκμποε).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τσέλιος, Σκόνδρας, Γκόλιας, Σταματόπουλος, Κοροζώνης, Λαγός, Μπούζας (79' Αλιατίδης), Γιάκος (86' Κορέλας), Ελιβέλτο (86' Δημόπουλος), Πολίτης (79' Βερνάρδος), Αθανασιάδης (75' Μπάλλας).

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Κορωνάς (Πειραιά)

Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού, με τους ποδοσγαιριστές να φορούν και μπλουζάκια στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Last modified onΣάββατο, 11 Μάρτιος 2023 16:10

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep