Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Ανάκληση πραξικοπηματικής διάλυσης»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης, αποκάλυψε ότι ανακλήθηκε η πραξικοπηματική διάλυση της ΠΑΕ.

Σε σημερινή (2/12) συνέντευξη Τύπου, το αφεντικό των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι η ΠΑΕ είναι νόμιμη και πως έχει όλα τα έγγραφα από το Υπουργείο Εμπορίου, έκανε λόγο για δικαίωση της διοίκησης και κάλεσε σε Γενική Συνέλευση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 16 Δεκεμβρίου.

Τέλος, ο Καραγιάννης τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κανείς υποψήφιος επενδυτής, ενώ αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Καραγιάννη:

«Θεωρώ τη σημερινή συνέντευξη Τύπου την πιο σημαντική γιατί θα σας ανακοινώσω την πλέον ιστορική απόφαση στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα δηλώσει ανοικτά ότι η ομάδα πωλείται και έχει συγκεκριμένο πλάνο. Μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κανένας επενδυτής. Ακόμα και σήμερα παραμένουμε ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση. Οι συνεργάτες μου κι εγώ τρέξαμε την ομάδα και πήραμε την απόφαση παρά τις δύσκολες εποχές, να συνεχίσουμε ζητώντας τη στήριξη της πόλης. Η σημερινή διοίκηση ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου δέκα μήνες πριν, αναλάβαμε μία ομάδα που ήταν διοικητικά ανύπαρκτη.

Η μόνη έννοια της προηγούμενης διοίκησης ήταν να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για να λάβει τα χρήματα του ΟΠΑΠ κι αυτή η καθυστέρηση έπαιξε ρόλο για την άνοδο της ομάδας. Η σημερινή διοίκηση έχει κάνει κατάθεση ψυχής, δώσαμε λόγο τιμής για να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λιγκ και θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Σταματήστε την γκρίνια. Όλο αυτό το διάστημα σε καθημερινή βάση δουλεύαμε έχοντας μόνο ένα στόχο, την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την αγαπημένη μας ομάδα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, εν μέρει καταφέραμε την επαναλειτουργία του ΕΑΚ και δύο βοηθητικά γήπεδα. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το ΕΑΚ ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν κληθούμε να καταθέσουμε φάκελο για την αδειοδότηση του γηπέδου.

Όλο αυτό το διάστημα ανακαλύπταμε καθημερινά διάφορα προβλήματα που καλούμασταν να λύσουμε. Είχαν σχέση με τη βίαιη διάλυση της ομάδας τον Αύγουστο του 2011.Υπήρχε κι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έπρεπε να επιλύσουμε με εχεμύθεια. Η ανάκληση της παράνομης απόφασης για την πραξικοπηματική διάλυση της ΠΑΕ. Ο κ. Ιωαννίδης δεν είχε προετοιμάσει το νομικό πλαίσιο ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ηρακλής και η Καβάλα να παίζουν χωρίς πρόβλημα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με επίσημο έγγραφο του Υπουργείο Εμπορείου, έχει πλέον την απόφαση ανάκλησης και είναι πλέον μία καθ’ όλα νόμιμη ΠΑΕ. Αυτό έγινε με τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου του Κράτους. Στα έγγραφα αναφέρονται ότι η διάλυση της ΠΑΕ έγινε με κρατική παρέμβαση. Αυτό δεν είναι μια αποδοχή της ΕΠΟ, αλλά επίσημη θέση του Κράτους. Για αυτή την εξέλιξη θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και τους νομικούς της ΠΑΕ. Όλος ο κόσμος μπορεί να πανηγυρίζει, όλος ο Βόλος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, με κάθε επίσημο τρόπο αποδέχονται ότι η απόφαση της 23ης Αυγούστου ήταν ένα πραξικόπημα.

Περιμένουμε πλέον ένα ανάλογο δημοσίευμα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι εδώ. Ζωντανός, ενωμένος και δυνατός και καλούμαστε τώρα να συνεχίσουμε. Επόμενο βήμα, υποχρεωτικό, είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα αποφασιστεί σε γενική συνέλευση στις 16 Δεκεμβρίου. Καλώ όλους τους παλιούς μετόχους να παρευρεθούν σε αυτή και να παραλάβουν τυπωμένες τις μετοχές τους, αυτές που τυπώσαμε τώρα. Καλώ όλους τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να συμμετέχουν ενεργά στην αύξηση έστω αγοράζοντας μία μετοχή. Ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Οι εγγραφές των νέων μετόχων θα γίνονται από τις 17 Δεκεμβρίου και όλα τα μέλη του δ.σ. θα χαρούν πολύ με την παρουσία όσο τον δυνατόν περισσότερων από αυτή την προσπάθεια».

Για το ΕΑΚ ανέφερε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε για του χρόνου είναι οι απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση από τη Σούπερ Λιγκ, οι απαιτήσεις της οποίας είναι για ΟΥΕΦΑ 2. Δεν είναι της παρούσας στιγμής να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες» και συμπλήρωσε ότι θα γίνει μελλοντικά μία επαναδιαπραγμάτευση με τον Δήμο Βόλου για τη σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Για το εάν θα γίνουν μεταγραφές: «Κάθε ομάδα τον Ιανουάριο πρέπει να βλέπει τι ελλείψεις έχει και να ενισχύεται. Συζητάμε με το τεχνικό τιμ, έχουμε εντοπίσει κάποια πράγματα και ήδη κινούμαστε. Να είστε σίγουροι ότι εάν η ομάδα πονάει κάπου, οπωσδήποτε θα υπάρξει ενίσχυση».

Για την αγωνιστική πορεία: «Προσλαμβάνω μία γκρίνια από τους φιλάθλους, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία οι φίλαθλοι από την υπερβολική τους αγάπη στην ομάδα, θέλουν να έχουν λόγο ή να κάνουν παρατηρήσεις. Θα αποδειχθεί, όμως στο τέλος ότι ακολουθώντας τη διοίκηση, θα είμαστε κι εμείς και οι φίλαθλοι δικαιωμένοι». Ανέφερε επίσης ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει λάβει κανένα εξώδικο από τη Σούπερ Λιγκ τις τελευταίες ημέρες όπως διέρρευσε στον Τύπο.

Πηγη: Magnesiasports.gr

Last modified onΔευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 12:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep