Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Προεκλογικό δωράκι»

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης μίλησε για προεκλογικό δώρο της ΕΠΟ στις ομάδες και τις Ενώσεις με την αναδιάρθρωση. Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης μίλησε για προεκλογικό δώρο της ΕΠΟ στις ομάδες και τις Ενώσεις με την αναδιάρθρωση.

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε δωράκι ενόψει εκλογών την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τόνισε πως προέχουν σημαντικότερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στη Football League θυμίζει πανηγυράκι. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να γίνουν 21 οι ομάδες και να επικυρωθεί μία κραυγαλέα ανισονομία. Προφανώς είναι προεκλογικό δωράκι της ΕΠΟ στις Ενώσεις. Λυπάμαι που ο πρόεδρος της, ο κ. Πιλάβιος, είναι και νομικός»Στη Νίκη Βόλου έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός για την ερχόμενη σεζόν με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Ανδρέα Πάτση να σχολιάζει και τα σενάρια για αναδιάρθρωση της κατηγορίας που θα φέρει στην Football League τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ηρακλή και την Καβάλα.

«Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στη Football League θυμίζει πανηγυράκι. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να γίνουν 21 οι ομάδες και να επικυρωθεί μία κραυγαλέα ανισονομία. Προφανώς είναι προεκλογικό δωράκι της ΕΠΟ στις Ενώσεις. Λυπάμαι που ο πρόεδρος της, ο κ. Πιλάβιος, είναι και νομικός».

«Ο Ολυμπιακός Βόλου, που τον θαύμαζα και τον έβλεπα, γιατί να μην πάει στη Σούπερ Λίγκα; Αν θες να αποκαταστήσεις την αδικία, θα βάλεις τον Ολυμπιακό εκεί απ’ όπου τον έριξες. Η Νίκη πάντως δεν ασχολείται με τις υπόλοιπες ομάδες. Η Νίκη και ο Πάτσης θα χαίρονται να υπάρχει ένας ανταγωνιστικός Ολυμπιακός Βόλου. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα πέρα από τα 90 λεπτά παιχνιδιού. Η Νίκη όμως δε θα επιτρέψει οτιδήποτε θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμο»

Σε δηλώσεις του στον Sport Fm Μαγνησίας ο Ανδρέας Πάτσης ανέλυσε περισσότερο το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 21 με την λύση της αναδιάρθρωσης.

«Ο κ. Ιωαννίδης θεώρησε ως πρώτο του μέλημα επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας μια αναδιάρθρωση. Αυτό που προτείνει δεν είναι αναδιάρθρωση. Αυτό είναι ότι θέλει εκλογική πελατεία και ανησυχεί για το μέλλον του, γι’ αυτό και θέλει να κάνει κάποιες εξυπηρετήσεις, για να εκλεγεί ξανά βουλευτής. Αναδιάρθρωση είναι άλλο πράγμα. Εγώ διαφώνησα από πέρσι ως δικηγόρος με την τιμωρία των ομάδων (σ.σ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα). Είπα ότι είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί να τιμωρείται ένα σωματείο που έχει δυναμική και κάνει μια τέτοια πορεία, επειδή ο πρόεδρός του ενδεχομένως εμπλέκεται σε κάποιες παραβατικές συμπεριφορές.

Υπήρχαν όμως κάποιες καταδικαστικές αποφάσεις. Αν αρχίσουμε να μην τις σεβόμαστε, τότε αλλάζουμε συνολικά αντίληψη. Τα θεσμικά όργανα κακώς πήραν μια απόφαση. Αν όμως δεν εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, τότε δε μιλάμε για ευνομούμενη πολιτεία, μιλάμε για μια πρωτόγονη πολιτεία, η οποία εξυπηρετώντας κάθε φορά διαφορετική σκοπιμότητα θ’ αλλάζει τον χάρτη. Αυτό θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Γι’ αυτό είπα ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ως νομικός δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Σχετικά με τον Ηρακλή, έχω να πω ότι δεν υπάρχει Ηρακλής. Υπάρχει το κόλπο των ΑΦΜ. Αυτή η πατέντα είναι ελληνικό φαινόμενο. Η ομάδα είναι Πόντιοι Κατερίνης. Θα ανέβουν αυτοί ή ο Ηρακλής που δεν υπάρχει και έχασε το ΑΦΜ του, παίρνοντας το ΑΦΜ της άλλης ομάδας; Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Τσαριτσάνη είναι ομάδα-υπόδειγμα. Δεν είναι άδικο να μη δικαιωθεί αυτή; Αν πάμε στη λογική των αδικιών, θα αναρωτιόμαστε γιατί να μη βγει κατηγορία ο ένας και να μη βγει ο άλλος. Οι Ρωμαίοι έλεγαν “σκληρός νόμος αλλά νόμος”. Αν εσύ που διοικείς, ανοίγεις την πόρτα της ανομίας, είτε λέγεσαι υπουργός είτε κάτι άλλο, είσαι παράνομος. Εσύ είσαι που μου λες να μη σέβομαι από δω και μπρος τις αποφάσεις των οργάνων. Γι’ αυτό πάμε πίσω. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, τότε δε θα κάνουμε ρουσφέτια. Όταν θεωρείς ότι κάποιες ομάδες αδικήθηκαν, δε βγαίνεις και λες “αυτό θα γίνει, εντάξει εξασφάλισα την εκλογή μου και κόψτε το λαιμό σας”.

«Αν εσύ που διοικείς, ανοίγεις την πόρτα της ανομίας, είτε λέγεσαι υπουργός είτε κάτι άλλο, είσαι παράνομος. Εσύ είσαι που μου λες να μη σέβομαι από δω και μπρος τις αποφάσεις των οργάνων. Γι’ αυτό πάμε πίσω. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, τότε δε θα κάνουμε ρουσφέτια».

Είναι και κακό και για τις ομάδες που θα βγουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου, που τον θαύμαζα και τον έβλεπα, γιατί να μην πάει στη Σούπερ Λίγκα; Ποιο είναι το κριτήριο να πάει στη Α’ ή στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική; Αν θες να αποκαταστήσεις την αδικία, θα βάλεις τον Ολυμπιακό εκεί απ’ όπου τον έριξες. Η Νίκη πάντως δεν ασχολείται με τις υπόλοιπες ομάδες. Η Νίκη και ο Πάτσης θα χαίρονται να υπάρχει ένας ανταγωνιστικός Ολυμπιακός Βόλου. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα πέρα από τα 90 λεπτά παιχνιδιού. Η Νίκη όμως δε θα επιτρέψει οτιδήποτε θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμο».

Στο διοικητικό κομμάτι με δηλώσεις του στον τοπικό αθλητικό σταθμό του Βόλου, ο Ανδρέας Πάτσης τόνισε πως θα ζητήσει και την θέση του προέδρου της ΠΑΕ από την Γενική Συνέλευση που θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες.

Στα αγωνιστικά η ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη ήταν το πρώτο βήμα και ακολουθούν οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές που τελειώνουν τα συμβόλαια τους.

Για το θέμα των μεταγραφών εκτός από την υπόθεση του Μάριο Μπρέσκα που απασχολεί τη Νίκη Βόλου υπάρχει και ενδιαφέρον για τον Πέτρο Ζουρούδη που αγωνιζόταν στην Καλλονή και τον Θανάση Παλαιολόγο του Παναιτωλικού.

Last modified onΠαρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 10:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep