Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Ανεπαρκές πλάνο, ηλίθιοι οπαδοί»

Έξαλλος ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης με ανακοίνωση οργανωμένων και τον σχεδιασμό της Αστυνομίας.

Ο ιδιοκτήτης των «κυανόλευκων» φιλοξενήθηκε την Κυριακή (21/04) στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Star FM και στην εκπομπή των Κώστα Μάμαλη, Δημήτρη Δεμίρη, προκειμένου να τοποθετηθεί για όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έδειξε φανερά ενοχλημένος από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι του «Blue Club», την χαρακτήρισε ηλίθια, προανήγγειλε ότι κάποιοι δεν θα μπουν ξανά στο γήπεδο και χαρακτήρισε τον σχεδιασμό της Αστυνομία ανεπαρκή.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την αποβολή του Ριζογιάννη, παιδαριώδη τα λάθη του Κυριάκου, αποκάλυψε ότι αμφότεροι θα κληθούν σε απολογία και εξήγησε, γιατί δεν πρόκειται να βγάλει ανακοίνωση για τη διαιτησία.

Αναλυτικά ο Πάτσης δήλωσε:

«Έφταιγε μόνο ο διαιτητής;»

«Εχω διαπιστώσει από χθες το βράδυ μια αναστάτωση την οποία θεωρώ αδικαιολόγητη έως και ύποπτη. Όλα αυτά δεν έχουν καμία βάση. Μόνο κακό κάνουν και είναι όλα ύποπτα. Μου λέτε να βγάλουμε ανακοίνωση. Να βγάλουμε για όλους τους αγώνες; Θέλετε να μου πείτε ότι η Νίκη έχει αδικηθεί φέτος; Ή τα καλά και συμφέροντα; Ή με το χθεσινό αγώνα ξεχνάμε 35 αγωνιστικές; Ποιο είναι το ταμείο για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία; Αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτώ τη διαιτησία, αλλά αρνούμαι τη διαιτησία και την υπερβολή.

Και οι Σέρρες έβγαλαν ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα. Και λοιπόν τι έγινε; Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τη διαιτησία. Και αυτό θα συνεχίσω. Δεν θα ασχοληθώ με το τι λένε αυτοί που κάνουν κακό στην ομάδα και βγάζουν το κόμπλεξ τους.

Η ομάδα χθες έδωσε έναν αγώνα. Στο 11’ αποβολή και πέναλτι κατά του Ολυμπιακού Βόλου. Ένα ημίχρονο έτσι πέρασε για πλάκα. Χωρίς ευκαιρίες… Ένας Ριζογιάννης που δέχθηκε αδικαιολόγητα κάρτα κόκκινη και θα κληθεί σε απολογία από μένα. Ένας Κυριάκος που με εμπειρία από τη Σούπερ Λίγκα, κάνει παιδαριώδη λάθη. Η ομάδα έμεινε με οκτώ παίκτες αλλά φταίει μόνο ο διαιτητής; Δεν λέω ότι ήταν ο καλύτερος διαιτητής που έχει περάσει. Δεν λέω ότι βαθμολογώ με άριστα τη διαιτησία του. Αλλά με ενδιαφέρει τι έκανε η δική μου ομάδα. Θα ήθελα συμπεριφερθεί ως μια επαγγελματική, ψύχραιμη, ήρεμη ομάδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δυναμιτίζεται ένα κλίμα, ακούγεται η βλακεία στον υπερθετικό βαθμό και δεν ασχολούμαστε με τις επόμενες έξι αγωνιστικές, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας. Το αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα. Να μην καταδικάζουν κάποιοι, γιατί αυτό δεν απευθύνεται σε όλη τη μερίδα των οπαδών μας, μη θέλουν ντε και καλά για τους δικούς τους ψυχολογικούς λόγους να λειτουργήσουν ενάντια στην πορεία της ομάδας.

Όσον αφορά το θέμα των ανακοινώσεων, δεν προτίθεμαι για χάρη κανενός, να αλλάξω τη βασική μου στάση και να ασχοληθώ με τη διαιτησία. Πρέπει να υπάρξει ένας ρεαλισμός, μια ψυχραιμία, να απομονώνονται όσοι για την πλάκα τους, δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.

Είπα, προς Θέου, ότι δεν διεκδικεί δάφνες η διαιτησία. Δεν περνάμε όμως στην αντίπερα όχθη, όταν η ομάδα μας κατά μέσο όρο έχει αντιμετωπιστεί με μεγάλο σεβασμό. Εχουμε ακόμα έξι εβδομάδες μπροστά μας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό όλων των πραγμάτων. Εφυγε το χθες τελείωσε. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τον κόσμο πρέπει να τον απασχολεί ο επόμενος ο στόχος, ο μεθεπόμενος. Για εμάς από χθες στο μυαλό μας είναι στον επόμενο αγώνα».

«Δεν θα ξαναμπούν στο γήπεδο»

 «Δεν πρέπει κάποιοι να δυναμιτίζουν μια προσπάθεια και να ακυρώνουν όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Βγήκαν ακόμα και κάποιες ανακοινώσεις προσβλητικές που γράφτηκαν χθες και ακυρώνουν την προσπάθεια. Κανέναν βλάκα δεν αφήνω να ακυρώνει αυτή την προσπάθεια τη δική μου. Η ομάδα δεν έχει ανάγκη ούτε από κλόουν, ούτε από γραφικούς τύπους και πρέπει να προστατευτεί απ’ όλους. 

Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να γίνεται περίγελος, από κάποιους περίεργους που δεν έχουν να τι να κάνουν όλη τη μέρα. Όπως και η ανακοίνωση που βγήκε του BlueClub και η οποία αναιρέθηκε μετά από μισή ώρα… Αυτά είναι γελοιότητες. Ολοι αυτοί πλήττουν τη σοβαρότητα της ομάδας. Είμαστε σεβαστή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να διασυρόμαστε από κάποιον, που θέλει τα 15 λεπτά δημοσιότητας. Έλα λοιπόν κύριε να μου πεις τι εννοείς. Να μου πεις με ποιους θα κάνω παρέα… 

Ποια υποκείμενα γράφουν τέτοια πράγματα; Ποιος είναι αυτός που θα μου υποδείξει εμένα τι θα κάνω στη ζωή μου; Έβαλε 1 εκ για την ομάδα; Είναι συνέταιρός μου στην ομάδα; Ποιος είναι αυτός που θίγει ανθρώπους έτσι; Ολοι αυτοί με εντολή δική μου την Κυριακή δεν θα είναι στο γήπεδο. Δεν θα προσβάλλουν και δεν θα υποτιμούν εμένα προσωπικά. Δεν θα ακυρώνουν την προσπάθειά μου και δεν θα προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπρέπειά μου».

Όλο το βάρος της ομάδας το επωμίζομαι εγώ μέχρι στιγμής και δεν μπορεί ο κάθε καραγκιοζάκος να κάνει πλάκα στην πλάτη τη δική μου. Αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν θα μπουν στο γήπεδο με εντολή δική μου. Υπάρχουν δύο θέματα. Πρώτα θα δούμε το βίντεο του αγώνα και αφού δούμε κάποια πράγματα θα τοποθετηθούμε και υπάρχουν και αυτά που λένε κάποιοι προσβάλλοντας και θίγοντας. Αυτοί όσο εγώ είμαι πρόεδρος, στο γήπεδο δεν θα ξαναμπούν. Δεν ζω από το ποδόσφαιρο, κάνω άλλη καριέρα και δεν είναι δυνατόν ένας ηλίθιος να διασύρει το όνομα μου. Αν κύριοι έχετε κάτι συγκεκριμένο βγείτε και πείτε το με στοιχεία». 

«Ανεπαρκής ο σχεδιασμός της αστυνομίας»

«Όταν ξεκινάει ο αγώνας την ευθύνη την έχουν οι παράγοντες του γηπέδου και η αστυνομία. Εγώ ήμουν στη φυσούνα και ξέρω πολύ καλά τι έγινε. Όπως και στις 6 η ώρα που μπήκαν μέσα οπαδοί. Επειδή τυχαίνει να ήμουν μέσα στο γήπεδο, τρεις άνδρες από την προσωπική μου φρουρά τραυματίστηκαν για να προστατέψουν τη δική μας ομάδα. Θα μπορούσε να τιναχτεί με κάθε τρόπο στον αέρα αυτός ο αγώνας.
Πάνω ακριβώς από την φυσούνα ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Έπεσαν κάποια καπνογόνα και κάποια δυναμιτάκια. Από το σχεδιασμό του αγώνα η φυσούνα είναι απροστάτευτη. Ζήτησα από την αστυνομία να προστατευτούν οι παίκτες. Δεν μπορούμε εμείς να αντικαταστήσουμε όλη την έννομη τάξη.

Φαντάζομαι ότι στο φύλλο αγώνος όλα αυτά θα πρέπει να έχουν σημειωθεί… Κάποια πράγματα επειδή ήταν αφόρητη και αποπνικτική η ατμόσφαιρα τα χάσαμε. Καθόμουν στη φυσούνα για να προστατέψω την ομάδα. Ζήτησα από την αστυνομία προστασία. Ο σχεδιασμός της αστυνομίας για άλλη μια φορά κατά την άποψη μου απεδείχθη ανεπαρκής.

Υπήρχαν πάρα πολλά θέματα που η αστυνομία δεν μας βοήθησε καθόλου. Όλα αυτά θα τα δούμε με ηρεμία και ψυχραιμία και βεβαίως θα τοποθετηθούμε. Είμαστε γηπεδούχοι και ότι συμβαίνει, βαραίνει εμάς. Με εν βρασμώ ψυχής και με πληροφορίες αντιφατικές δεν μπορεί κανείς να τοποθετείται. Θα τα δούμε όλα και μετά θα λάβουμε τα μέτρα μας».

«Πρέπει να είναι επαγγελματίες»

Για τους παίκτες που αποβλήθηκαν από το παιχνίδι και την τοποθέτηση ότι θα ήταν λάθος θα κληθούν σε απολογία: «Δεν είναι πάθος αυτό που έδειξαν. Όταν είσαι επαγγελματίας και έχεις ένα ντέρμπι, όταν πληρώνεσαι γι αυτό, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Μπήκα στα αποδυτήρια και τους είπα να συμπεριφερθούν ψυχρά, να είναι προσεκτικοί και να κερδίσουν τον αγώνα. Αυτό δεν είναι πάθος.

Το να πουλάει κάποιος οπαδιλίκι και να παίζει η ομάδα με οκτώ δεν είναι θέμα πάθους. Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, χρειάζεται να λειτουργείς με αντανακλαστικά. Έτσι είναι οι ομάδες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Δεν πρέπει να παρασύρεσαι. Όταν ήμασταν με έντεκα παίκτες και μπροστά στο σκορ, έπρεπε το παιχνίδι να το καθαρίσουμε.

Δεν είπα ότι επικροτώ την διαιτησία. Εγώ είπα ότι όταν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα πρέπει να βρω λύση και να το αντιμετωπίσω για να βγω νικητής. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις για να πετύχεις το στόχο. Η διαιτησία δεν ήταν αντάξια του ντέρμπι. Αυτό ήταν πασιφανές. Από κει και πέρα πρέπει να το διαχειριστείς. Δεν είναι το θέμα να πεις τι πάθος έδειξες, αλλά τι ζημιά έκανες… Εγώ δεν βλέπω το πάθος, το αποτέλεσμα βλέπω. Είναι επαγγελματίες, έχουμε έξι αγώνες και πρέπει να βγούμε».

Για την επόμενη μέρα: «Δεν ξέρω ποια θα είναι η αυριανή ημέρα. Το τι θα κάνω εγώ προσωπικά σαν Πάτσης, δεν το ξέρω. Μέσα στην εβδομάδα σιγά, σιγά θα το κουβεντιάσουμε όλα. Η ομάδα θα συνεχίσει τον δρόμο της. Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω… Δεν γίνεται από μία ισοπαλία να γίνονται όλα αυτά και να λέγονται αυτά που λέγονται».

Για το θέμα της ΕΕΑ: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει δώσει προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή. Αυτά όμως δεν είδα να απασχολούν κανέναν. Πέσαμε σε ένα κυκεώνα απίστευτο γιατί το ντέρμπι ήρθε 1-1 και η ομάδα είχε τρεις αποβολές. Δεν πρέπει να έχουμε αδύνατη και αδύναμη μνήμη. Όλα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Η Νίκη Βόλου φέτος έχει αντιμετωπιστεί με μεγάλο σεβασμό».

 

Πηγή: www.sport7.gr

Last modified onΚυριακή, 21 Απρίλιος 2013 14:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep