Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πού πήγαν τα λεφτά;

Γιώργος Τσοκτουρίδης και Βλάσης Τσάκας συμφώνησαν ότι διαφωνούν και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος και αν έβαλε λεφτά στην Καβάλα.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό 93.7 φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Γιώργος Τσοκτουρίδης και ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ, Βλάσης Τσάκας. Συμπεράσματα βγήκαν και, μάλιστα, πολλά, καθώς ο μεν Τσοκτουρίδης κατηγόρησε την πλευρά Τσάκα ότι ήθελε τα λεφτά από τις επιχορηγήσεις και ο δε Τσάκας έκανε λόγο για υπόγειες συμφωνίες. Στη μέση, φυσικά, ο ΑΟΚ που βουλιάζει…

Οι δηλώσεις Τσοκτουρίδη:

Σας κατηγορεί ο κ. Τσάκας ότι δεν έπρεπε να κρατήσετε ένα ποσό γύρω στις 18.000. Τι λέτε εσείς;

«Τον προηγούμενο Αύγουστο έγινε μια συμφωνία με την ομάδα του κ. Τσάκα. Θα έμπαιναν κάποια χρήματα στο λογαριασμό της ΠΑΕ, κάθε μήνα από τους υποψήφιους επενδυτές. Μπορώ να σας δώσω και το ιδιωτικό συμφωνητικό στην επικαιρότητα. Μα βάση αυτών θα πληρωνόταν κάποιες υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Παράλληλα είχαν υποχρέωση να καλύψουν μια ρύθμιση του ΙΚΑ, η οποία υπήρχε, συν το δικό τους ΙΚΑ.

Είχαν υποχρέωση να καλύψουν το χρέος στο Δήμο. Απ` όλα αυτά, δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό της ΠΑΕ. Μπορώ να το αποδείξω. Πλήρωσαν ένα κομμάτι της ρύθμισης το πρώτο μήνα, μετά όλα έμειναν απλήρωτα. Τα χρέη που αφήναν προς το ΙΚΑ, θα βάρυναν τους μετόχους και την προηγούμενη διοίκηση.

Αντιλαμβάνεστε ότι δε μπορούμε να μιλάμε ότι δε δόθηκαν 18.000 ευρώ, όταν όλες αυτές οι υποχρεώσεις προβλεπόταν να πληρωθούν από το ιδιωτικό συμφωνητικό, δε πληρώθηκαν. Πάνω από 18.000. Μπορώ να το αποδείξω εύκολα. Αφήσανε τεράστια κενά. Θα μπορούσα να αναφέρω ιδιοκτήτες σπιτιών, εδώ στην Καβάλα, που δεν πληρώθηκαν. Γνωστός δικηγόρος της Καβάλας, που νοίκιαζε στην ΠΑΕ σπίτι, μπορεί να το επιβεβαιώσει. Πολύ γνωστός. Απλήρωτος είναι ο άνθρωπος. Υπάρχουν τρωτά σημεία, πάρα πολλά. Δεν τους νομιμοποιήσαμε ως διοίκηση, αφού υπάρχει εκκρεμότητα με το ΑΦΜ. Είχαν όλο το χρόνο, μπροστά τους, να προχωρήσουν τη διαδικασία. Ανέλαβαν τέλος Αυγούστου.

Εμείς το ψηφίσαμε το διοικητικό συμβούλιο. Πήραμε απόφαση, ως γενική συνέλευση. Μάλιστα πλειοψήφησα εγώ για να εγκατασταθούν. Υπάρχει η εκκρεμότητα με το Υπουργείο Εμπορίου, η οποία τώρα τακτοποιείται. Είχαμε απαίτηση να τηρήσουν τις υποχρεώσεις, βάση του συμφωνητικού. Σχεδόν από τον πρώτο μήνα, δεν το τήρησαν. Το γνωρίζαμε, αλλά υπήρχε η ανοχή μας. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση εκείνη τη στιγμή. Με δική μου παρέμβαση, δεν άφησα να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, αφού υπήρχε απεριόριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Τσάκα.

Δεν τηρήθηκαν οι όροι συμφωνίας και το ξέρουν οι ίδιοι. Δε μπήκαν λεφτά στο ταμείο της ΠΑΕ. Ας μας πουν πού μπήκανε; Δημοσίως να βγουν να πουν, τι έγινε με το ΙΚΑ. Έχω την αίσθηση και μακάρι να βγω ψεύτης, ότι ήθελαν τα χρήματα της επιχορήγησης, να τα πάρουν και να φύγουν. Αυτή την αίσθηση έχω. Συμφωνήσαμε με τον κ. Μορφιάδη για το πώς θα διαχειριστούμε αυτά τα χρήματα. Δώσαμε τα χέρια, πριν 10 μέρες στο γραφείο μου. Γνώρίζαν πού θα πάνε αυτά τα χρήματα.

Απλά τους έπιασε μια μανία, να τα πάρουν και να τα επιστρέψουν λίγο αργότερα. Αυτή η μανία με γέμισε καχυποψία. Υπάρχει ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον Μάκη Ψωμιάδη, το οποίο ίσως πάμε σε ρύθμιση. Από το Κύπελλο μας κράτησε η ΕΠΟ ένα ποσό γύρω στις 53.000 ευρώ. Στο ταμείο της ΠΑΕ, δε μπήκαν λεφτά. Υπήρχε και ένα τρυκ από τον κ. Τσάκα, που δεν είναι προς την τιμή του, όσον αφορά κάποια χρήματα που θα ήταν για μένα. Μπορώ να μιλήσω με νούμερα και με αποδείξεις. Εγώ θέλω να απεμπλακώ από την όλη ιστορία. Είναι πολύ βαθιά τα νερά για μένα. Προσπαθώ να βρω ανθρώπους, που θα στηρίξουν την ομάδα».

Τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

«Πιστέψτε με ότι κάτι θα γίνει. Δε μπορεί να προχωρήσει άλλο. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια, όσοι συμμετέχουμε σε μια νέα κίνηση. Ελπίζω να βρούμε κάτι καλό, μέχρι την Πέμπτη. Θα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, τα πράγματα. Με τον προπονητή μιλάω σε καθημερινή βάση. Πάντα υπήρχαν άλλοι άνθρωποι, που ήταν σε επαφή με τους παίκτες. Ο ρόλος ο δικός μου, ήταν πάντοτε να κρατήσω τις ισορροπίες και να βρω λύσεις,. Βλέπω να δέχομαι επιθέσεις, από ανθρώπους που δεν με ξέρουν. Είναι αλήθεια ότι έχω κάνει λάθη. Το μεγαλύτερο ότι μπήκα σε αυτή την ιστορία. Το ποδόσφαιρο μου δημιούργησε πολλά προβλήματα».

Τσάκας: «Υπόγειες συμφωνίες»

Ο Βλάσης Τσάκας από τη μεριά του αντέκρουσε όλα όσα είπε ο Γιώργος Τσοκτουρίδης και μίλησε για… υπόγειες συμφωνίες! Αναλυτικά δήλωσε…

Τίτλοι τέλους κ. Τσάκα;

«Τίτλοι τέλους εδώ και μια εβδομάδα. Είναι οριστικό και αμετάκλητο».

Γιατί οδηγηθήκατε σε αυτή την απόφαση;

«Πολλά υπήρχαν, αλλά σε κάποια στιγμή, ξεχείλισε το ποτήρι. Η αφορμή που δόθηκε ήταν η στάση του μεγαλομετόχου, που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα. Πήρε λεφτά, τα οποία είχαν μπει στο ταμείο της ΠΑΕ. Δεν ήταν η σειρά του, να τα πάρει. Ο κ. Τσοκτουρίδης πήρε αυτά τα λεφτά για την τσέπη του. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, μου κρυβόταν στο τηλέφωνο όλη μέρα. Να σταματήσει αυτό το παραμυθάκι.

Υπήρχε μια συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο. Να πάρει τα λεφτά του, τα οποία λέει ότι έβαλε. Εγώ θα καλέσω τους λογιστές που εμπλέκονται μέσα στα πράγματα, αντί να κάνουν αναρτήσεις στα Face Book, ας ασχοληθούν με μια απλή πρόσθεση. Πήρε μια προκαταβολή ο μεγαλομέτοχος και έμειναν δυο δόσεις για Γενάρη και Φλεβάρη.

Γραπτώς τα δέχθηκε. Αν ο Γενάρης και ο Φλεβάρης ήταν τώρα, τότε δέχομαι ότι και να μου πείτε. Εκείνη τη μέρα τρέχαμε στο ΙΚΑ, για να πληρώσουμε ως είθισται και όπως πληρώναμε μέχρι 30 Νοεμβρίου. Η δόση στο ΙΚΑ ήταν γύρω στα 9.000 ευρώ μαζί με μια καθυστερημένη δόση. Ήταν δική μας επιλογή, η καθυστερημένη δόση. Ζητήσαμε την αναθεώρηση της συμφωνίας, η οποία ποτέ δεν υπογράφτηκε.

Είπαμε ότι κάνουμε στάση πληρωμών, μέχρι να υπογραφεί η καινούρια συμφωνία. Ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Προτείναμε όταν είδαμε αυτή την τραγική κατάσταση, αναθεώρηση της σύμβασης. Προσεγγίσαμε τον ΑΟΚ, βιαστικά.

Είδαμε ότι δεν προχωράει η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, γιατί τα χρέη ήταν πολλά. Τα χρήματα του ΑΟΚ από τις επιχορηγήσεις ήταν τώρα, περίπου 20.000 ευρώ. Όλα τα κράτησε ο Τσοκτουρίδης. Με αυτά τα χρήματα θα πληρώνονταν οι παίκτες και θα γινόταν τακτοποίηση του ΙΚΑ. Ετοιμαζόμασταν για μεταγραφές, όχι για να φύγουμε. Είχαν γίνει πληρωμές παικτών και προσωπικού, τις προηγούμενες μέρες. Παρά την αρχική μας απόφαση, να μη βάζουμε χρήματα.

Δεν είναι δυνατό να μην σηκώνει όλη τη μέρα, το τηλέφωνο. Δεν μιλήσαμε καθόλου με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Ο ΑΟΚ είναι η δεύτερη χρονιά που βιώνει τη Β` Εθνική. Εμείς ζητήσαμε μια σύσκεψη φορέων να ακουσθούν ορισμένα θέματα, τα οποία εντοπίστηκαν. Είναι η μοναδική ομάδα που έπεσε Περιφερειακό, ανέβηκε και δεν ξεχρέωσε. Δεν ξεχρέωσε γιατί έγιναν υπόγειες συμφωνίες. Υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά, μετοχές δεν πουλιούνται. Εγώ δεν είδα μετοχές.

Εμείς μια κάναμε μια βεβιασμένη κίνηση και την πληρώσαμε. Τέλος. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο, παρά μόνο χρέη. Λέει ο κ. Τσοκτουρίδης, ότι έχει βάλει λεφτά στην ΠΑΕ. Λένε ότι οι Παπάδες έβαλαν λεφτά. Ήρθε και μια δόση από την Αθήνα, 40.000 ευρώ.

Από τις επιχορηγήσεις της Β` Εθνικής πέρσι, η ομάδα πήρε 360.000 ευρώ και άλλα 90.000 ευρώ από τη συμμετοχή στο Κύπελλο. Είμαστε κοντά στο 800.000. Αυτά τα λεφτά μπήκαν και το μαγαζί δεν έχει πληρώσει κανέναν. Πού πήγαν τα λεφτά; Εμείς βάλαμε γύρω στα 180.000».

Ο κόσμος λέει ότι ο Τσάκας διέλυσε την ομάδα και φεύγει. Λέγατε και πολλά λόγια. Η ομάδα είναι τελευταία…

«Όντως τα λόγια δεν έπρεπε να ειπωθούν. Εμείς όμως το πιστεύαμε. Υπάρχουν μεγαλομέτοχοι και ας αναλάβουν, το μαγαζί τους. Θυμάστε πώς το παραλάβαμε; Η κατάσταση ήταν ίδια ακριβώς και χειρότερη. Ας βρεθούν ποιοι είναι οι μέτοχοι. Μπράβο στον κ. Κουφατζή, ο οποίος ήταν ο μόνος που ενδιαφέρθηκε μετά την αποχώρησή μας. Χρειάζονται λεφτά για να παίξει ο ΑΟΚ, με τον Ηρακλή. Μια χορηγία βασική για μας, είχε μετατεθεί για το νέο χρόνο. Εμείς θα κάναμε μεταγραφές και να πάει με καινούρια ομάδα στον Ηρακλή.

Οι χορηγοί ζητούσαν πιστοποίηση, ότι είμαστε διοίκηση. Δεν μας νομιμοποίησε ο Τσοκτουρίδης. Ζητήσαμε την αλλαγή της συμφωνίας. Είχε συμφωνηθεί με μεγάλη ολλανδική εταιρία, να παίρναμε 500.000. Μια χορηγία διετίας, με πρώτη δόση μέσα στο Φλεβάρη.

Είχαν πληρωθεί τα εισιτήρια παικτών, που θα έρχονταν 27 και 28 Δεκεμβρίου. Είχαν δοθεί προκαταβολές. Στους Έλληνες παίκτες θα δινόταν ένας μισθός, μόλις υπέγραφαν. Ο Πάτο έκανε πλειστηριασμούς και ζητούσε περισσότερα, λες και ήταν ο… Πάτο της Μίλαν. Εμείς του είπαμε φύγε από εδώ.

Δεν είναι θέμα να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. Τώρα είναι πλέον είναι αργά. Υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα. Αφορά την ΕΠΟ, έχει έρθει διαταγή πληρωμής. Μιλάμε για ένα πρόστιμο που είναι παράνομο. Αυτό το τονίζω. Μπήκε ένα πρόστιμο στον Μάκη Ψωμιάδη. Η απαίτηση είναι τελεσίδικη. Είναι 30.000. Δεν θα μας επιτρέψει η ΕΠΟ να κάνουμε μεταγραφές.

Εμείς σχεδιάζαμε την αυριανή μέρα, αλλά ο Τσοκτουρίδης κράτησε τα λεφτά του. Ας πάνε στα παιδιά, να τους εξασφαλίσουν ύπνο και φαγητό. Εμείς φροντίσαμε για τον Κονάτε, να του βγάλουμε εισιτήριο. Του έδωσα χρήματα στο χέρι. Τώρα πλήρωσα πρόστιμο για τη βίζα, τους έβγαλα εισιτήριο για να πετάξει και να πάει στη χώρα του. Δεν είναι παίκτης του ΑΟΚ. Έχει τελειώσει».

Εσείς δεν κάνατε λάθη;

«Κάναμε λάθη, όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Δεν διεκδικούμε δάφνες. Ζητήσαμε πίστωση χρόνου. Σε μένα δεν πλήρωσε κανένας παίκτης. Αυτά που εισπράχθηκαν, έγιναν με την προ δική μας κατάσταση και με δυο περίεργους τύπους που ήταν εδώ και έκοβαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Δεν υπάρχει περίπτωση, να γυρίσουμε.

Με τα λάθη που κάναμε δουλέψαμε πολύ σκληρά για τον ΑΟΚ. Δυστυχώς δεν μας άφησαν να κάνουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα. Είναι σίγουρο ότι θα ενδιαφερθούμε για άλλη ομάδα. Δεν είναι γειτονική ομάδα. Με τους παίκτες και τους προπονητές, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Οι προπονητές ήταν καλοί. Ο Χαραλαμπίδης ήταν άριστος τεχνοκράτης, απλά δεν του κόλλησε. Πιστεύω ότι αν ο Μαραντάς ερχόταν πιο νωρίς, θα είχαμε καλύτερη εικόνα. Δε μιλάμε για τον κ. Φέρνερ. Δεν κρατάω κακίες με κανέναν. Ο ΑΟΚ μπορεί να σωθεί. Εύχομαι τα καλύτερα. Δεν θα είναι θαύμα, να σωθεί».

Last modified onΔευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2013 19:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep