Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Ούτε φαγητό, ούτε... σπίτι»

Ο Μανώλης Αποστολίδης μίλησε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος οι παίκτες της Καβάλας.

Η συνέντευξη του τερματοφύλακα των «Αργοναυτών» στην εφημερίδα «Πρωινή»:

-Διαφορετικά ξεκίνησε η χρονιά για τον ΑΟΚ και διαφορετικά κατέληξε;

«Ξεκινήσαμε έχοντας στο μυαλό μας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στην πρώτη τριάδα. Να πάρουμε το εισιτήριο της απευθείας ανόδου. Στη συνέχεια είδαμε ότι δε μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Δοκιμάσαμε να πάμε στα πλέι οφ, αλλά η ομάδα από ένα σημείο και μετά ξέμεινε… διοικητικά. Τα προβλήματα ήταν πολλά και τελικά δεν μας άφησαν τους παίκτες να δούμε κάτι παραπάνω. Πάρθηκε η απόφαση η ομάδα να συνεχίσει με νεαρούς παίκτες και αυτό έγινε».

-Θεωρείς ότι αν δεν άλλαζε αυτή η φιλοσοφία κυρίως λόγω του οικονομικού, ο ΑΟΚ θα προχωρούσε στα πλέι οφ;

«Πιστεύω πως ναι. Στις αρχές του Β` γύρου ήμασταν κοντά στην επτάδα. Παρά το γεγονός ότι στις αρχές του Β` γύρου είχαμε πολλά προβλήματα, η ομάδα ήταν σε τροχιά πλέι οφ. Το παλέψαμε και το κυνηγήσαμε μέχρι ενός σημείου».

-Αν η ομάδα είχε από την αρχή τον Εν Ντιαγιέ στο σκοράρισμα, μήπως ήταν καλύτερα τα πράγματα;

«Αυτό δε μπορεί να το πει κάποιος. Μπορεί και με τον Εν Ντιαγιέ, πάλι να υπήρχε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Απλά στα πρώτα παιχνίδια, είχαμε αυτή τη δυσκολία στο σκοράρισμα που μας στέρησε κάποιους βαθμούς. Αν τους είχαμε αυτούς τους βαθμούς, θα ήμασταν πολύ εύκολα μέσα στην πρώτη τριάδα».

-Ηρθαν στιγμές μέσα στην ομάδα που αποφασίσατε να κάνετε προσφυγές, να φύγετε σε άλλες ομάδες;

«Βασικά πιστεύω ότι η ομάδα κρατήθηκε φέτος λόγω του ότι είχαμε ποδοσφαιριστές με καλούς χαρακτήρες. Μιλάω για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά σε αυτούς βάζω και ορισμένους ξένους. Μερικοί ξένοι προτίμησαν να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους με άλλο τρόπο. Εμείς πιστέψαμε στη διοίκηση στη αρχή της σεζόν, ότι δηλαδή είχε μεγάλους στόχους. Πήγαμε μαζί με τη διοίκηση, κάναμε την υπομονή που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Σε κάποια στιγμή μας λέγανε κάποια λόγια, πιστέψαμε την πρώτη φορά, πιστέψαμε τη δεύτερη φορά αλλά μετά καταλάβαμε τι ακριβώς γινόταν. Βλέπαμε ότι δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, κάποια βοήθεια. Οπότε μετά το κάναμε οι παίκτες μόνοι μας. Έμεινε το φιλότιμο του Έλληνα».

-Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο για ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Να έχει τόσα προβλήματα στη καθημερινότητα του.

«Ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν να φάνε. Επίσης τους έδιωχναν από το σπίτι, αφού η ομάδα χρωστούσε πολλά ενοίκια. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ομάδα. Δεν τις είχα εγώ ξαναζήσει. Ούτε στη Γ` Εθνική, πριν την εποχή του Μάκη Ψωμιάδη».

-Υπήρχε τουλάχιστον μια ταύτιση με τους φιλάθλους;

«Στην αρχή οι φίλαθλοι ακούγανε και πιστεύανε τη διοίκηση. Δε μπορούσαν να καταλάβουν τα προβλήματα που είχε η ομάδα. Λογικό είναι ο κάθε φίλαθλος να έχει άλλες απαιτήσεις από κάθε παίκτη. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος κατάλαβαν ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν λύνονται. Μας βοήθησαν τότε ακόμη περισσότερο. Ολοι μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που προσπάθησε να μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο τους ανταμείψαμε με την προσπάθεια που κάναμε, μέχρι το τέλος να τελειώσει ο ΑΟΚ με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα. Σε μερικά παιχνίδια ακούστηκαν πολλά για μας. Ηταν άδικο. Επειδή ήμασταν βαθμολογικά αδιάφοροι και είχαμε πολλά νέα παιδιά, φαινόταν ότι μπορούσαν ορισμένοι να μας προσεγγίσουν. Δείξαμε παρά τα πολλά προβλήματα σε καίρια ματς, ότι μπορούμε και έχουμε τη θέληση να τα παλέψουμε».

-Το κυριότερο απ` ότι καταλάβαμε είναι ότι η ομάδα κρατήθηκε από τους καλούς χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών;

«Όλα τα παιδιά ήμασταν δεμένα μεταξύ μας. Δεν υπήρχαν προβλήματα μεταξύ μας. Αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν σε μια ομάδα. Αν είχε στο ρόστερ η ομάδα 3-4 που θα βάζανε φωτιές, τότε δε θα είχε κρατηθεί με τίποτα. Το καλό είναι ότι όλοι ήμασταν μαζί».

-Τι μπορούμε να πούμε για την επόμενη μέρα; Έχετε πάρει κάποιες υποσχέσεις;

«Υποσχέσεις δεν έχουμε πάρει. Υπάρχει μια διορία μέχρι τις 20 Ιουνίου, για να μας πουν τι γίνεται».

-Από εκεί και πέρα;

«Από εκεί και πέρα μας είπανε ότι αν δεν υπάρχουν νεώτερα, θα αποφασίσει ο καθένας να διαλέξει το δρόμο που θα ακολουθήσει».

-Κάνετε όμως υπομονή.

«Δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Ακόμη και εδώ φαίνεται το πόσο καλοί χαρακτήρες είναι τα παιδιά. Θα μπορούσε κάποιος να είχε κάνει μια προσφυγή για να εξασφαλίσει τα λεφτά του».

-Εσύ ένα παραπάνω, αφού είσαι περισσότερο δεμένος με τον ΑΟΚ, εδώ και χρόνια.

«Εγώ θέλω να συνεχίσω στην ομάδα. Απλά πρέπει να γίνει κάποια κίνηση για να αλλάξει κάτι στη διοίκηση. Αν δω ότι υπάρχει αυτή η αλλαγή, τότε θα είναι όλα καλύτερα για μένα, για την ομάδα, για όλους».

Last modified onΤετάρτη, 05 Ιούνιος 2013 21:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep