Άρτα, 40 χρόνια μετά

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Καραϊσκής πανηγυρίζουν στην προπόνηση της ομάδας, στιγμή  που πληροφορήθηκαν πως παίρνουν την άνοδο στην Football League χωρίς αγώνα μπαράζ με την Δόξα Δράμας. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Καραϊσκής πανηγυρίζουν στην προπόνηση της ομάδας, στιγμή που πληροφορήθηκαν πως παίρνουν την άνοδο στην Football League χωρίς αγώνα μπαράζ με την Δόξα Δράμας.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης θα εκπροσωπήσει μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες την περιοχή της Άρτας στην Β’ Εθνική.

Από το 1979, όταν η Αναγέννηση Άρτας έχασε την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ απέναντι στην Βέροια δεν είχε καταφέρει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει πάλι την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Η ήττα με 1-0 από την ομάδα της Ημαθίας στο γήπεδο της Ριζούπολης ήταν η αρχή μιας μεγάλης περιόδου αποχής για τους εκπροσώπους του νομού Άρτας στην δεύτερη κατηγορία.

Τώρα, η ΑΕ Καραϊσκάκης ήρθε να βάλει τέλος σε αυτή την παρατεταμένη αποχή για την περιοχή. Τα τρία τελευταία χρόνια η ομάδα της Άρτας πάλεψε μέχρι το τέλος για την άνοδο και όσα τις στέρησαν οι λεπτομέρειες ήρθε να της το δώσει η αποχώρηση των δύο ομάδων της Football League και η απόφαση της ΕΠΟ για αναπλήρωση των θέσεων.

Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Καραϊσκάκης τις τελευταίες εβδομάδες είχαν μπει στη διαδικασία της προετοιμασίας για το ψυχοφθόρο μπαράζ με αντίπαλο την Δόξα Δράμας. Ωστόσο, αδυναμία του Ηρακλή να συμμετάσχει τελικά στην Football League άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο χωρίς αγώνα κατάταξης, αφού οι άλλοι δύο δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής (ΑΟ Χαλκίς, Ιωνικός) δεν είχαν καταφέρει να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή των 300.000 ευρώ που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μπαράζ.

Η Αθλητική Ένωση Καραϊσκάκης που ιδρύθηκε το 2012, έπειτα από συγχώνευση τριών ομάδων από την Άρτα, τον Αετό Διασέλλου, την Ομόνοια Πέτρας και τον Α.Ο. Άρτας θα είναι μόλις η δεύτερη ομάδα του νομού που θα συμμετάσχει στην Β’ Εθνική.

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 11:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep