«Αναστρέψιμη η κατάσταση»

Τι δηλώνει στο FL News, στην πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός της Καλλιθέας, ο Γιώργος Κορακάκης.

[googlead][/googlead]

Δεν είναι απλώς ένας προπονητής με παραστάσεις από τη Super League. Κουβαλάει και τα εφόδια ενός ανθρώπου που έχει εργαστεί σε τμήματα υποδομής και ξέρει από διαχείριση και ανάδειξη νέων παικτών.

Αν και όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του στο FL News ο Γιώργος Κορακάκης έχει μία... ένσταση για το πως προσδιορίζονται οι νέοι παίκτες στην Ελλάδα.

Εχει, όμως, παράλληλα και υψηλό δείκτη αυτοπεποίθησης. Γιατί δεν αναλαμβάνει ο καθένας μεσούσης της περιόδου μία ομάδα που πρέπει να καλύψει επτά πόντους διαφορά για να βρεθεί σε θέση παραμονής στη Football League. Μία ομάδα που πορεύεται με μεταγραφικούς περιορισμούς και στην παρούσα φάση έχει ως μοναδική ομοιότητα με τον Ατρόμητο (την πρώην ομάδα του 42χρονου τεχνικού) τα χρώματα της φανέλας...

Ο Κορακάκης, ωστόσο, δηλώνει ότι «η κατάσταση είναι αναστρέψιμη». Και εξηγεί το γιατί μέσα από τις τοποθετήσεις του στο FL News.

Αναλυτικά:

-Για το ρίσκο να αναλάβει μία ομάδα που είναι 7 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού:

«Δεν θα έλεγα ρίσκο. Γεγονός είναι ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλα θεωρώ ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση με πάρα πολλή δουλειά και πίστη.

Ο αριθμός των παιχνιδιών που απομένουν είναι επαρκής για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ανέλαβα την ομάδα».

-Για το πόσο δύκολο είναι να κυνηγάς έναν στόχο σωτηρίας δουλεύοντας με νεαρούς παίκτες:

«Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να δουλεύω με νεαρούς παίκτες. Και θεωρώ ότι οι ηλικίες από 19 έως 24 ετών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νεαροί. Απλά το μειονέκτημα είναι στην προκειμένη περίπτωση η απογόρευση μεταγραφών άνω των 24 ετών, γιατί περιορίζει τις επιλογές ενός συλλόγου στον αρχικό σχεδιασμό και επίσης στις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλεται να κάνει.

Επίσης, οι έμπειροι παίκτες καθοδηγούν και συμβάλλουν πολύ στην βελτίωση των νεαρών, οπότε η απουσία τους εντοπίζεται ως μείον».

-Για το τι θέλει να αλλάξει στην ομάδα:

«Χωρίς δεύτερη σκέψη η ομάδα πρέπει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, γιατί σε παιχνίδια που είναι καλή δεν καταφέρνει να κερδίσει.

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, έχουμε ακόμα 15 μέρες, ώστε να προσπαθήσω να περάσω τα τακτικά στοιχεία που θέλω στην ομάδα. Οι πέντε πρώτες μέρες της προπόνησης δείχνουν οτι οι παίκτες προσπαθούν πάρα πολύ πάνω σ' αυτό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

-Για τις ανάγκες της ομάδας και την ενίσχυση:

«Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τη διοίκηση, ώστε να ενισχυθούμε στο μέτρο του δυνατού με παίκτες που έχουν κίνητρο και ποιότητα να βοηθήσουν τους παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα και όλοι μαζί να πετύχουμε το στόχο».

-Για την προσαρμογή του στη Football League, το επίπεδο του πρωταθλήματος και τις διαφορές από τη Super League:

«Επειδή είχα το χρόνο να παρακολουθώ όλα τα πρωταθλήματα θεωρώ ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα. Είναι γεγονός, πάντως, ότι οι συνθήκες στη Super League είναι διαφορετικές.

Σε εγκαταστάσεις, γήπεδα, ανέσεις κτλ. Και καθαρά αγωνιστικά, όμως, στη Football League το παιχνίδι είναι πιο δυνατό και με μεγάλη συχνότητα στο άμεσο παιχνίδι και στις μεγάλες μεταβιβάσεις.

Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να ευχηθώ χρόνια πολλά και υγεία σε όλους!»

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 31 Δεκέμβριος 2017 21:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep