Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Κλήση αντιντόπινγκ στον Πίκολο

Ο Μάρσιο Πίκολο της Καλλιθέας κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για παράβαση του άρθρου 24 (αντιντόπινγκ).

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της αθηναϊκής ομάδας ταλαιπωρείται από αλλεργία και πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Στο ματς της 18ης Νοεμβρίου, λοιπόν, με τον Θρασύβουλο ο Πίκολο αγωνίστηκε ως αλλαγή, πέρασε από ντόπινγκ κοντρόλ και προφανώς διαπιστώθηκε η χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Σύμφωνα με την Καλλιθέα, η ΠΑΕ είχε αποστείλει προηγουμένως στην ΕΠΟ τα έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι ο κεντρικός αμυντικός της οφείλει να παίρνει το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά και στο ΕΣΚΑΝ. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι «κυανόλευκοι», απάντηση δεν έχουν λάβει, γι' αυτό και ο ποδοσφαιριστής δεν χρησιμοποιείται στα τελευταία ματς.

Ο αθλητικός διαστής, πάντως, τον κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη (13/12 κατά παράβαση εκ προθέσεως του άρθρου 24 του Πειθαρχικού κώδικα. Στην αθηναϊκή ομάδα δεν ανησυχούν και αναφέρουν ότι θα προσκομίσουν και στον δικαστή όλα τα δικαιολογητικά. 

Σύμφωνα με το άρθρο 24, εάν εντοπιστούν τυχόν ουσίες που περιέχονται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων για τις οποίε είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αποδείξεις ότι οι συγκεκριμένες ουσίες δεν σκόπευαν στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, η πρώτη παράβαση θα τιμωρείται με παρατήρηση τουλάχιστον και σε περίπτωση επανάληψης με διετή αποκλεισμό. Η τρίτη παράβαση θα επισύρεις δια βίου αποκλεισμό.

Για τη θεραπευτική αιτιολογία η ΕΠΟ αναφέρει σχετικά:

Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής συμβουλεύεται γιατρό ο οποίος συνταγογραφεί θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή για θεραπευτικούς λόγους, θα ζητεί να πληροφορηθεί εάν η αγωγή περιέχει απαγορευμένες ουσίες ή μεθόδους. Εάν ναι, ο ποδοσφαιριστής ζητά εναλλακτική θεραπεία.

Εάν δεν υφίσταται εναλλακτική θεραπεία, ο ποδοσφαιριστής θα λαμβάνει ένα ιατρικό πιστοποιητικό το οποίο θα επεξηγεί τις περιστάσεις. Το πιστοποιητικό αυτό θα αποστέλλεται στο οικείο όργανο της ΕΠΟ εντός 48 ωρών από την ιατρική γνωμάτευση. Εάν ένας αγώνας διεξάγεται κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, το πιστοποιητικό θα φτάνει στο οικείο όργανο πριν από την έναρξη του αγώνα ή θα επιδεικνύεται στον έλεγχο φαρμακοδιέγερσης. Κανένα ιατρικό πιστοποιητικό δεν θα γίνεται δεκτό μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού περιθωρίου.

Η απαγορευμένη ουσία της θεραπείας θα θεωρείται δικαιολογημένη μόνο όταν προσυπογράφεται από το οικείο όργανο της ΕΠΟ.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι εάν ένας ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας τιμωρηθούν με παραβάσεις φαρμακοδιέγερσης, δύναται να τιμωρηθεί και η ομάδα. Η ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και ποινή η οποία για τις ΠΑΕ είναι από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

 

 

Last modified onΤρίτη, 11 Δεκέμβριος 2012 16:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep