«Άσφαιρη» η ΑΕΛ στα ντέρμπυ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν έχει σκοράρει στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορίας της. 

 

Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 5 (!) συνεχόμενους αγώνες έχει να σκοράρει στο θεσσαλικό ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό Βόλου η Λάρισα, κάτι που βεβαίως δεν έχει ξαναγίνει. Αναφερόμαστε φυσικά σε όλες τις διοργανώσεις, ανεξαρτήτως έδρας… Από την περίοδο 2011-12 και όταν αγωνιζόταν με την Βέροια είχε να σκοράρει σε επίπεδο Β’ Εθνικής ο Κώστας Μπάρμπας (2/5/2012) από τον αγώνα Βέροια-Καλλιθέα 3-0.

«Άνοιξε λογαριασμό» στην Β’ ο Σπύρος Λάμπρου της Επισκοπής. Το ίδιο ίσχυσε και για τον συμπαίκτη του, Χάρη Πετράκο. Για τους άλλους δύο εκτελεστές των Ρεθυμνιωτών, Πάλλα και Δελήμπασητα τέρματά τους ήταν τα πρώτα φετινά. Ακόμα, το 4-1 ήταν ασφαλώς το ευρύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα της Κρήτης με το περυσινό πάντως (2/2/2014) 5-1 επί της Γλυφάδας να αποτελεί και την μεγαλύτερη νίκη της στην κατηγορία.

Το τέρμα του Αλέξανδρου Αρναρέλλη ήταν το 20ό της Καλλιθέας στην 12η εντός έδρας αναμέτρηση της με τα Χανιά.

200 παιχνίδια στην σταδιοδρομία του συμπλήρωσε στο ντέρμπυ του «Αλκαζάρ» ο αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου, Διονύσης Μακρυδημήτρης. Παρθενική του συμμετοχή ήταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τα «ελάφια» της Ρόδου στο Βέροια-Ρόδος 1-1 (12/10/2003). Με το πρώτο του τέρμα στην κατηγορία γιόρτασε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Μιχάλης Κύργιας.

«Αραχνιασμένο» φαίνεται το τελευταίο τέρμα που πέτυχε στην Β’ ο Χαρίδημος Μίχος της Αναγέννησης πριν από εκείνο που είχε σημειώσει με την φανέλλα του Θρασύβουλου στην ήττα από τον Ιωνικό στην Νεάπολη (9/11/2009).

Την νίκη που της… έλειπε στο πλαίσιο της Β’ Εθνικής πέτυχε η Ζάκυνθος στην Άμφισσα, καθώς είχε από μία σε Γ’ και Δ’ (23/11/2008 και 26/9/2004 αντιστοίχως). Πρώτη εμφάνιση στην κατηγορία για τους Ηλία Ντούνη (Φωκικός), Λάζαρ Άρσιτς και Ούγκο Φαρία (Απόλλων Σμύρνης).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep