Κυβελίδης με γκολ και οι 300 του Ζουλιώτη

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης επέστρεψε με γκολ στην Παναχαϊκή και ο Δημήτρης Ζουλιώτης έφτασε τα 300 ματς πρωταθλήματος. Ο Λεωνίδας Κυβελίδης επέστρεψε με γκολ στην Παναχαϊκή και ο Δημήτρης Ζουλιώτης έφτασε τα 300 ματς πρωταθλήματος.

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης επέστρεψε με γκολ στην Παναχαϊκή και ο Δημήτρης Ζουλιώτης έφτασε τις 300 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

38 ολόκληρα χρόνια μετά-και όχι για πρώτη φορά όπως λανθασμένα ακούστηκε από την τηλεόραση-νίκησε και πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου στην Θεσσαλονίκη με το τέρμα του Μπιτάνγκ. Από τον Ιούνιο του 1977 είχαν να φύγουν οι Βολιώτες με τους βαθμούς της νίκης.

Φαίνεται ότι πρέπει να φορά κυανόλευκα για να σκοράρει ο Ηλίας Τσιλιγκίρης. Ο Αθηναίος επιθετικός, απόκτημα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης την μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου από την Λάρισα, είχε να γευτεί την χαρά ενός τέρματος από τις 26/5/2013, όταν με την φανέλλα του Απόλλωνα Σμύρνης πετύχαινε το πρώτο τέρμα της ομάδας του στο 2-1 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Αρκετοί ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι αυτήν την αγωνιστική στην Β’: Πρόκειται για τους Ντανί Ενγκεσάν, Κώστα Μπανούση, Ρίστο Ρίστοβιτς (ΑΕΛ), Δημήτρη Αμουτζάκη, Θωμά Ντάφλα (Φωκικός), Γιώργο Γεωργακόπουλο (Παναχαϊκή), Νίκο Αργυρίου (Επισκοπή), Μακ Κόλεϋ Κρισάντους (ΑΕΚ), Άνχελ Ρόχας (Χανιά), Τιάγκο (Τράχωνες), Μανώλης Γενιτσαρίδης, Επαμεινώνδας Παντελάκης (Φωστήρ).

300 πλέον οι αγώνες πρωταθλήματος για τον Δημήτρη Ζουλιώτη της Λαμίας. Συνολικά μετρά 129 στην Β’ και 171 στην Γ’ σημειώνοντας 3 και 9 τέρματα αντιστοίχως.

Πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη για τον Πιερικό ύστερα από 10 και πλέον μήνες μετά το «διπλό» στο Αλκαζάρ επί του Τυρνάβου την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (23/3/2014). Έναν μήνα νωρίτερα μάλιστα είχε σημειώσει ίδιο αριθμό τερμάτων στα Γιαννιτσά επί της Αναγέννησης (3-0).

Το 6ο χατ-τρικ της περιόδου ήταν εκείνο του Σάνον Ουέλκαμ του Αιγινιακού μετά τα προηγούμενα των Ανγκούλο, Βαρέλα, Αραβίδη, Μάνταλου και Μπρέσεβιτς.

Με το «καλημέρα» σκόραρε ο Λεωνίδας Κυβελίδης με το που (ξανα)φόρεσε την φανέλλα της Παναχαϊκής. Ο ομογενής επιθετικός ξαναγύρισε στην ομάδα όπου έχει αγαπήσει και αγαπηθεί φθάνοντας (με το προχθεσινό) τα 34 τέρματα με το τελευταίο «πατρινό» τέρμα να είναι η ισοφάριση των Αχαιών στο 1-1 με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή (18/12/2011).

«Φωτιές» πετούσε ο Αιγινιακός με αντίπαλο την Ζάκυνθο φθάνοντας στον αριθμό των 4 τερμάτων σε μια αναμέτρηση από τα περυσινά πλέυ-οφφ, όταν νικούσε μέσα στον Ταύρο τον Φωστήρα με 4-1. Από την άλλη, παρόμοια συντριβή για την ομάδα του Ιονίου ήταν το 5-0 από την Νίκη στον Βόλο στις 10/11/2013.

Ολίγον τι…. ασυνήθιστο το γεγονός να δέχεται 4 τέρματα η πάντοτε συμπαγής αμυντικά ομάδα των Χανίων. Άλλωστε τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο σε εκτός έδρας παιχνίδι ήταν ακριβώς 4 χρόνια πριν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (13/2/2011) στην ήττα του ΑΟΧ από τον ΠΑΟ Ρουφ με 4-2.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 10 συνεχόμενους αγώνες εντός έδρας όπου πετυχαίνει έστω κι ένα τέρμα. Τέσσερις συνεχόμενους αγώνες (μετά και την ισοπαλία την Δευτέρα) συμπλήρωσε αήττητος ως φιλοξενούμενος-για όλες τις διοργανώσεις- ο Φωστήρας απέναντι στον Αχαρναϊκό.

Last modified onΤρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015 16:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep