Τα εγκαίνια της Ριζούπολης

Στις 17 Οκτωβρίου 1948 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου του Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Στις 17 Οκτωβρίου 1948 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου του Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Σαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου του 1948 το γήπεδο του “Απόλλωνα” άνοιξε τις πύλες του με τον πλέον εντυπωσιακό αγώνα για την εποχή.

Εκείνο το απόγευμα της Κυριακής στην Ριζούπολη ενώθηκε όλη η ποδοσφαιρική Αθήνα και ο Πειραιάς ώστε να πατήσουν για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο του Απόλλωνα τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Εκείνο το απόγευμα της Κυριακής στην Ριζούπολη ενώθηκε όλη η ποδοσφαιρική Αθήνα και ο Πειραιάς ώστε να πατήσουν για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο του Απόλλωνα τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό έφτιαξαν κοινή ομάδα για να τεθούν αντιμέτωποι με τις ομάδες που προέρχονταν από τις “χαμένες πατρίδες”, τον Απόλλωνα, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό έφτιαξαν κοινή ομάδα για να τεθούν αντιμέτωποι με τις ομάδες που προέρχονταν από τις “χαμένες πατρίδες”, τον Απόλλωνα, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο.

Το απόσπασμα από την “Αθλητική Ηχώ” της εποχής είναι χαρακτηριστικό.

“Κανείς φίλαθλος δεν πρέπει να λείψει αύριο από τα εγκαίνια του νέου παρά την Ριζούπολη θαυμάσιου γηπέδου του “Απόλλωνος”. Η αυριανή ημέρα είναι ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό. Ένας νέος αγωνιστικός χώρος προστίθεται εις στους ήδη υπάρχοντας: το νέο γήπεδο του Απόλλωνος περιλαμβάνον εξέδρα για 5.000 καθημένους φιλάθλους και 1.000 ορθίους και ιδιαίτερο δε χώρο για 2.500 τουλάχιστον ορθίους. Εις τον χώρο αυτόν υπάρχει σχέδιο να ανεγερθεί δεύτερη εξέδρα.

Ένας νέος αγωνιστικός χώρος προστίθεται εις στους ήδη υπάρχοντας: το νέο γήπεδο του Απόλλωνος περιλαμβάνον εξέδρα για 5.000 καθημένους φιλάθλους και 1.000 ορθίους και ιδιαίτερο δε χώρο για 2.500 τουλάχιστον ορθίους.

Εις τα αυριανά εγκαίνια θα παραστεί ο Πρωθυπουργός κ Θ. Σοφούλης, τα μέλη της Κυβερνήσεως, οι πολιτικοί αρχηγοί και άλλοι επίσημοι τιμητικώς προσκληθέντες. Την τελετή των εγκαινίων – η οποία θα αρχίσει την 3ην μ.μ. - θα τιμήσει και ο Βασιλεύς, εάν επιστρέψει εγκαίρως εκ της περιοδείας του.

Ο ΑΓΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ

Εν τω μεταξύ υπό των αρμοδίων κατεβλήθησαν έντονες προσπάθειες για την οργάνωση του αγώνος των μικτών ομάδων, ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ήδη καταρτίστηκαν οι συνθέσεις των ομάδων. Η μικτή Απόλλωνος – ΑΕΚ – Πανιωνίου εκ των εξής παικτών:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Δελαβίνιας, Χρυσοχόου

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γάσπαρης, Παπαρσενίου, Γκιζώρης

ΜΕΣΟΙ: Δαμαλάς, Πασάς, Μάγειρας, Τσουκνίκας

ΚΥΝΗΓΟΙ: Σκορδίλης, Τζαβάρας, Τσολιάς, Μαρόπουλους, Ροδόπουλος

Τα εισιτήρια του αγώνος διετιμήθησαν προς 6.000 δραχμές δια την εξέδρα και 3.000 δραχμές δια τους ορθίους. Διετέθη επίσης ορισμένος αριθμός εισιτηρίων προς 10.000 δραχμές δια καθίσματα τα οποία θα τοποθετηθούν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Δια την μικτή Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού εκλήθησαν υπό του εκλέκτορα Απόστολου Νικολαϊδη οι κάτωθι παίκτες: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μαθιός, Λούβαρης 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζαρκάδης, Μουράτης, Μπογδάνος

ΜΕΣΟΙ: Χιονίδης, Μινάρδος, Σταφυλίδης, Νικολόπουλος

ΚΥΝΗΓΟΙ: Φυλακτός, Ι. Παπαντωνίου, Βασιλειάδης, Πανωλιάσκος, Χατζησταυρίδης, Αποστολόπουλος, Βατίστας

Από τους παραπάνω θα αποτελεθεί τελικώς η μικτή , κατά τη διάρκεια δε του αγώνος θα γίνουν ορισμένες αλλαγές εις αυτήν.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα εισιτήρια του αγώνος διετιμήθησαν προς 6.000 δραχμές δια την εξέδρα και 3.000 δραχμές δια τους ορθίους. Διετέθη επίσης ορισμένος αριθμός εισιτηρίων προς 10.000 δραχμές δια καθίσματα τα οποία θα τοποθετηθούν εντός του αγωνιστικού χώρου. Η συγκοινωνία με το γήπεδο είναι ευχερής δια των λεωφορείων Νέας Ιωνίας – στάσις Ριζουπόλεως. Επίσης οι φίλαθλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία και τραμ της γραμμής Πατησίων από το τέρμα των οποίων το γήπεδο απέχει περί τα πέντε λεπτά.  

Last modified onΣάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 16:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep