Νέα απόρριψη για Πλατανιά

Συζητήθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο τα αιτήματα ενεργοποίησης ποινών των Πετρόπουλου, Δημούτσου, Καρυπίδη κατά του Πλατανιά Χανίων.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται πλέον οι προσφυγές των Αντώνη Πετρόπουλου, Ελίνι Δημούτσου, Χρήστου Καρυπίδη κατά της ΠΑΕ Πλατανιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να τρεναρουν την πληρωμή πρώην ποδοσφαιριστών τους με πολλούς τρόπους, αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, η ομάδα των Χανίων κατέθεσε αιτήματα διόρθωσης, τόσο της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου που αφορούσε στην επιβολή ποινών από τον Πετρόπουλο, όσο και αυτής από τον Δημούτσο. Παράλληλα αιτήθηκε αναβολής λόγω αδυναμίας παράστασης του νομικού, Γιώργου Παναγόπουλου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό έπειτα από σύσκεψη της έδρας.

Στην εκδίκαση, μάλιστα, ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής επικαλέστηκε τις απορριπτικές αποφάσεις, τόσο του Εφετείου, όσο και του Διαιτητικού Δικαστηρίου στο αίτημα της ΠΑΕ για ακύρωση των αποφάσεων λόγω μη νόμιμης σύνθεσης των Επιτροπών...

Για την υπόθεση Πετρόπουλου ο Αλαφραγκής υπογράμμισε ότι η προσφυγή του έχει κατατεθεί πριν από... οκτώ μήνες και ανέφερε:

«Έχουμε ενημερώσει τον πληρεξούσιο δικηγόρο της ΠΑΕ ότι η ακροαματική διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική. Θα μπορούσε να έρθει ο κύριος Παναγόπουλος. Ο αθλητικός νόμος στο άρθρο 95 λέει ότι οι αποφάσεις των ΠΕΕΟΔ εφεσιβάλλονται εντός 10 ημερών και εκδίδονται εντός 20 ημερών. Εμείς βάλαμε ευρύτερο εύρος στο άρθρο 23 και είπαμε οι αθλητές να περιμένουν άλλες 60 ημέρες. Ξέρετε πότε ασκήθηκε η προσφυγή; 23 Μαρτίου, πριν από οκτώ μήνες.

Ο νομοθέτης λέει ότι μετά τις 60 ημέρες ο αθλητής ζητά με έγγραφό του από το Διαιτητικό Δικαστήριο την επιβολή και ενεργοποίηση. Αυτό εφαρμοζόταν όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην ΕΠΟ οι τακτικοί δικαστές και οι Αρεοπαγίτες. Δεν έρχονταν καν στην αίθουσα. Πέρυσι ξεκίνησε το θέμα με τον Παναθηναϊκό που ήταν εκατομμύρια οι οφειλές, δίνοντας έναντι ο Παναθηναϊκός ερχόταν και παρακαλούσε για αναβολές. Έτσι, καθιερώθηκε. Ζητάμε μία προσφυγή που έχει ασκηθεί τον Μάρτιο του 2018 να εκδικαστεί τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά.

Η έδρα ανέφερε ότι θα εξέταζε το αίτημα αναβολής για τις 11 Δεκεμβρίου, αλλά ο Αλαφραγκής επέμεινε: «Πώς θα γυρίσω να ενημερώσω τον πελάτη μου, ο οποίος από τον Ιανουάριο που υπέγραψε συμβόλαιο, δεν έχει πάρει σεντ; Θα μπορούσε ο Πλατανιάς να φέρει άλλον δικηγόρο και να πει ό,τι λέει στην αίτησή του. Δεν επιτρέπει ο νόμος αίτημα αναβολής και ο λόγος είναι αβάσιμος. Έχει γυναίκα και παιδί ο Πετρόπουλος. Έχει προηγηθεί προσφυγή, αναβολές, έφεση, αναβολή στην έφεση. Πρόκειται για διαπιστωτική πράξη.

Η ΠΑΕ Πλατανιάς αναφέρει ότι ερημοδικάστηκε. Δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση. Όλες οι αιτιάσεις έχουν απορριφθεί από το εφετείο. Αναφέρει, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη διαιτητική συμφωνία. Σε όλα τα συμβόλαια υπάρχει όρος επίλυσης διαφορών. Υπάρχει και ένα πνεύμα παραπλάνησης.

Σχετικά με τη μη νόμιμη σύνθεση, η ΠΑΕ έχει προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο και οι αιτιάσεις έχουν απορριφθεί, γιατί η σύνθεση είναι νόμιμη. Έχει δίκιο ότι δεν προβλέπεται από το άρθρο 95 του αθλητικού νόμου, όμως το συγκεκριμένο μιλά για επιτροπές διοργανώτριων αρχών. Δεν υπάρχουν αυτές πλέον. Η ΕΠΟ συστήνει τις επιτροπές της με τους δικούς της κανονισμούς. Προσπαθεί τις επιτροπές που ήταν στις διοργανώτριες αρχές να τις περάσει σε αυτές που ήταν στην ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα ενεργοποίησης ποινής του Δημούτσου, αναφέρθηκε:

«Εδώ η ΠΑΕ Πλατανιάς προσπαθεί να καταστρατηγήσει όλες τις διαδικασίες, τους κανονισμούς και τους νόμους. Όσα επικαλείται, έχει επικαλεστεί ενώπιον του τριμελούς εφετείου αθηνών. Προσπάθησε να ακυρώσει τις αποφάσεις και η αίτησή του έχει απορριφθεί. 60 σελίδες δικόγραφο... Και στο τέλος ζητάει αναβολή για να μην πληρώσει».

Με διαφορετική σύνθεση συζητήθηκε το αίτημα ενεργοποίησης του Χρήστου Καρυπίδη.

Last modified onΠέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 01:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep