Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Παναχαϊκή: «Ναι με προϋποθέσεις»

Η θέση της Παναχαϊκής στο αίτημα ανόδου των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή.

Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ κατέθεσε δια της νομικού συμβούλου της, Χριστίνας Στασινοπούλου, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄και Γ΄ Εθνικής, με θέμα ημερήσιας διάταξης το έγγραφο της ΕΠΟ σχετικά την αύξηση των ομάδων της FootballLeague με τις ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ την κάτωθι δήλωση - αίτημα:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 17/8/2012

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005»

(δια καταχώρηση στα πρακτικά)

Α. Οι κανονισμοί είναι σαφείς ότι αύξηση ομάδων από κατώτερη κατηγορία μπορεί να αποφασιστεί από Γενική Συνέλευση μόνο για τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, οπότε το αίτημα των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ που αφορά στην τρέχουσα περίοδο είναι παράνομο. Σχετικά θα θέλαμε και τη νομική άποψη του κου Αντώνη Βουγίδη.

Για να γίνει δεκτό, λοιπόν, το αίτημα των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ θα πρέπει να ψηφιστεί παμψηφεί, διότι, μόνο τότε διορθώνονται όλες οι νομικές παρανομίες. Έστω και μία μειοψηφία να υπάρξει δεν διορθώνεται η ακυρότητα.


Β. Ακόμα και να θεραπευτεί η ακυρότητα, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ θα ψηφίσει υπέρ του αιτήματος των τριών αυτών ομάδων, το οποίο επαναλαμβάνουμε είναι παράνομο, υπό δύο προϋποθέσεις:

1ον: Να αποφασιστεί αύξηση των ομάδων στη Superleague σε 18 και ότι οι ομάδες που θα αποτελέσουν τις 18 θα είναι οι 13 που θα μείνουν από τον υποβιβασμό τριών και 5 με υποχρεωτική άνοδο απευθείας.

2ον Εφόσον αυξηθούν τελικά οι ομάδες σε 21, να υπάρξει αναλογική αύξηση των χρημάτων που θα δοθούν από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση, ώστε να μη μειωθεί το ποσό που θα πάρουν οι ήδη υπάρχουσες 18 ομάδες από τον ΟΠΑΠ, την τηλεόραση ή άλλο χορηγό.


Γ. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ αιτείται ακόμα να αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση να ανέβουν αμέσως στη Superleague οι ομάδες Καλλιθέα, Καλλονή, Παναχαϊκή, Πιερικός αντί της ΑΕΚ, ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΝΙΩΝΙΟ και ΚΕΡΚΥΡΑ, αφού οι συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία και όσα προβλέπει η νομολογία της Ε.Ε.Α. για να παραμείνουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι συγκεκριμένες ΠΑΕ σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο πρέπει να υποβιβαστούν άμεσα, αρχικά στη FootballLeague, και εφόσον δεν διορθώσουν τις νομικές ελλείψεις (ασφαλιστική ενημερότητα, φορολογική ενημερότητα, οφειλές προς παίχτες που έχουν επιδικαστεί μετά από προσφυγές) να υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ επιφυλλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της εφόσον η Γενική Συνέλευση δεν αποφασίσει όσα προβλέπει ο Νόμος».

Η Γενική Συνέλευση έκανε δεκτή την παραπάνω εισήγηση και αποφάσισε τα κάτωθι:

«Η Γ.Σ. της FootballLeague ασχολήθηκε καθ’ υπόδειξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις υποθέσεις των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, παρ’ ότι οι σχετικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της SuperLeague και της FootballLeague έχουν ήδη αποσταλεί προς έγκριση στην Ε.Π.Ο., και κατά πλειοψηφία κατέληξε όπως:

Α) Για την επίλυση του θέματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της SuperLeague, τροποποιώντας την προκήρυξή της και την επικύρωση των προκηρύξεων της SuperLeague και της FootballLeague από την Ε.Π.Ο.

Β) Υπό την προϋπόθεση η SuperLeague να προβεί άμεσα σε τροποποίηση της προκήρυξής της, ούτως ώστε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτή να είναι 18, τότε η FootballLeague θα τροποποιήσει κι αυτή την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ώστε να προβιβασθούν στη SuperLeague 5 ομάδες και να υποβιβασθούν στη FootballLeague 2 τρεις (3) ομάδες.

Γ) Για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων θα πρέπει όλες οι παραπάνω ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012. Για το λόγο αυτό η FootballLeague παρατείνει την έναρξη των πρωταθλημάτων της κατά μια εβδομάδα, ήτοι από 16 σε 23/9/2012».

Last modified onΠαρασκευή, 17 Αύγουστος 2012 17:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep