Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Κάνουμε δίκαιο αγώνα»

Η εκδίκαση της υπόθεσης για την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά έγινε το πρωί της Παρασκευής έπειτα από δύο αναβολές. Η εκδίκαση της υπόθεσης για την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά έγινε το πρωί της Παρασκευής έπειτα από δύο αναβολές.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν πήγε να απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή και τον εκπροσώπησε η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, αφού η έδρα δεν έκανε δεκτή την αίτηση καθυστέρησης μέχρι τις έντεκα, ούτε την εξαίρεση του Ζυρογιάννη.

Μετά από δύο αναβολές, ο αθλητικός δικαστής εκδίκασε την υπόθεση της Παναχαϊκής για όσα έγιναν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά. Το πρώτο αίτημα της εκπροσώπου της ομάδας της Πάτρας και του Αλέξη Κούγια ήταν η εξαίρεση από την υπόθεση του δικαστή Χαρίλαου Ζυρογιάνη, ο οποίος έχει τιμωρήσει για το τέσσερις φορές τον κύριο Κούγια για παρόμοιες περιπτώσεις. Η Βάσω Πανταζή τόνισε πως μεροληπτεί και ακόμη έθεσε ως επιχείρημα την σχέση που έχει με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο. Το αίτημα της εξαίρεσης δεν έγινε δεκτό, όπως και η αίτηση καθυστέρησης στην εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε στις έντεκα να παραβρεθεί στην αίθουσα ο Αλέξης Κούγιας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η μόνη παραχώρηση που έγινε ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση της Νίκης Βόλου με τον Πανηλειακό ώστε να πάρουν χρόνο και αμέσως μετά ξεκίνησε η αγόρευση από την Βάσω Πανταζή.

Το βασικό της επιχείρημα ήταν πως η έκθεση που έφερε ως κατηγορούμενη την Παναχαϊκή και τον Αλέξη Κούγια ήταν συμπληρωματική, κατατέθηκε στην Football League μετά από δύο ημέρες από τον διαιτητή Αποστόλη Αμπάρκιολη της αναμέτρησης και δεν ήταν υπογεγραμμένη από τον 4ο διαιτητή. Υποστήριξε πως όσα υποστηρίζει ο διαιτητής για το ατύχημα με το αυτοκίνητο και την επίθεση προς το αυτοκίνητο που μετέφερε τους διαιτητές δεν ισχύουν και μάλιστα κατέθεσε έγγραφα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας και την Τροχαία που βεβαίωναν πως δεν υπήρχε πρόσκρουση με πρόθεση του Αλέξη Κούγια, αλλά όταν πήγε να βγει από εκεί που είχε παρκάρει χτύπησε πάνω στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου που μετέφερε τους διαιτητές.

Παράλληλα τόνισε πως είναι υπερβολικό να έρχεται ως κατηγορούμενος ο Αλέξης Κούγιας για το άρθρο 26 της φίλαθλης ιδιότητας, τη στιγμή που στην ίδια αναμέτρηση όπως αναφέρει και ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα είχε προστατέψει δύο φορές τους διαιτητές από επίθεση και μπήκε μπροστά για να πάνε με ασφάλεια στα αποδυτήρια. Υποστήριξε πως ο διαιτητής Απόστολος Αμπάρκιολης εκμεταλλεύθηκε γεγονότα και τα παρουσίασε όπως ήθελε ο ίδιος για να βρεθεί κατηγορούμενος ο Αλέξης Κούγιας και αυτό μπορεί να αποδειχθεί και από το ότι ο 4ος διαιτητής δεν έχει υπογράψει την έκθεση. Στο τέλος, η Βάσω Πανταζή, είπε για τον Αλέξη Κούγια και τον δίκαιο αγώνα του απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε πως εμφανίζεται, επιμένει και μιλά για όλα όσα γίνονται. Είπε πως έχουν αποδειχθεί πολλά από όσα έχει πει και στην αρχή δεν πίστευαν πως ήταν αλήθεια.

Για υπερασπιστικούς λόγους είπε πως μέσα σε όλο αυτό τον δίκαιο αγώνα πάντα θα υπάρχουν και κάποιες συμπεριφορές που πηγάζουν από το αίσθημα της αδικίας και βγάζουν τους ανθρώπους εκτός ορίων. Ακόμη ένα βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης ήταν πως αν είχαν συμβεί όλα αυτά μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, σίγουρα θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά του Αλέξη Κούγια για επίθεση και εξύβριση, αλλά κάτι τέτοιο σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο δεν υπάρχει.

Για τον Γιάννη Γκιόκα ζήτησε να υπάρξει το ελαφρύτερη ποινή, διότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ πάλι την επιτροπή.

Τα υπομνήματα θα κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα 9 Ιουλίου και η απόφαση αναμένεται να βγει μέσα σε μια με τρεις μέρες.

Last modified onΠαρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 13:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep