Ο κορυφαίος... κεφαλοσφαιριστής!

Ο σέντερ φορ της Παναχαϊκής Παναγιώτης Μωραΐτης έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα με το κεφάλι.

[googlead][/googlead]

Δεν προηγείται στον πίνακα των σκόρερ της Football League, αλλά είναι ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής! Από τα 11 γκολ του Παναγιώτη Μωραΐτη τα 6 έχουν επιτευχθεί από άερος. Μάλιστα, πέτυχε με κεφαλιά τα 5 από τα 6 τελευταία του τέρματα στο πρωτάθλημα.

Από τους υπόλοιπους παίκτες της φετινής Football League κανένας δεν έχει περισσότερα από 3 γκολ με κεφαλιά. Τόσα μετρούν οι σέντερ φορ Δημήτρης Γκούρτσας του Πανσερραϊκού (από τα 9 συνολικά) και Γιάννης Λουκίνας του Καραϊσκάκη Αρτας (από τα 6), αλλά και ο στόπερ του ΑΟ Χανιά Κισσαμικού Νώντας Παντελάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τοπ σκόρερ της κατηγορίας, ο Δημήτρης Μάνος, δεν έχει δράσει από άερος (14 σουτ και μία εκτέλεση πέναλτι), ενώ ο δεύτερος της λίστας, ο Ούγκο Κάιπερς του Εργοτέλη, μετράει δύο κεφαλιές που κατέληξαν στα δίχτυα (και 11 σουτ).

Από κει και πέρα ο πολύπειρος συμπαίκτης του Μωραΐτη, ο Γιώργος Φωτάκης, στο ματς με τον ΑΟ Χανιά Κισσαμικό σκόραρε 5η φορά στην 20χρονη επαγγελματική του καριέρα με κεφαλιά. Σε όλη τη διαδρομή του, άλλωστε, φημιζόταν για τα εξαιρετικά χτυπήματα στη μπάλα με το δεξί πόδι.

Last modified onΠέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 11:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep