Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Κούγιας: «Σε άλλη πόλη αν...»

Ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (28/2), έβαλε πωλητήριο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και υποστήριξε ότι αν δεν βρεθεί αγοραστής θα μεταφέρει την ομάδα σε άλλη πόλη με άλλο όνομα.

Σαφώς και η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το θέμα του γηπέδου στην Πάτρα και είναι μία μορφή πίεσης που ασκεί ο ίδιος, προκειμένου να βρεθεί λύση. Η Παναχαϊκή έχει υποχρεωθεί να... εξοριστεί από την Αγυιά και ο Κούγιας θέλησε με τα παραπάνω να πιέσει καταστάσεις.

Μεταξύ άλλων ανέφερε, λοιπόν, ότι αν δεν βρεθεί αγοραστής ως τον Ιούνιο, θα μεταφέρει το ΑΦΜ της Παναχαϊκής σε άλλη πόλη, με τις πληροφορίες από την Πάτρα να αναφέρουν ότι πρόκειται για την Καλαμάτα και το Ηρακλειο! O ίδιος δε, επικαλέστηκε το παράδειγμα Ατρόμητου - Χαλκηδόνας...

 

Ο Κούγιας τόνισε ότι το αντίτιμο που ζητά για να αποχωρήσει είναι 3,5 εκατ. ευρώ και ανέλυσε τα ποσά που υποστηρίζει ότι έχει δαπανήσει. Αναλυτικά:

400.000 ευρω για μισθούς-ενοίκια

50.000 ευρω για αμοιβές προπονητών

45-55000 ευρώ για ΙΚΑ υπαλλήλων, λογιστών κ.τ.λ.

50.000 ευρώ για τα ταξίδια της ομάδας

70.000 ευρω για έξοδα διαιτησίας

75.000 ευρώ για ενοίκιο γηπέδου.

2000.000 ευρώ το χρόνο σε ΙΚΑ

30.000 ευρώ σε προετοιμασία (με τη σημείωση ότι φέτος ξοδευτήκαν παραπάνω λόγω των μετακινήσεων σε Λακοπετρα, Βουπράσιο κ.τ.λ.)
20.000 ευρω σε αθλητικό υλικό.

Τα περσινά έξοδα σύμφωνα με τον ίδιο είναι:

30.000 ευρω από τη διοργανώτρια αρχή όταν έπαιζε στην Γ΄ Εθνική και παραπάνω όταν παίζει στην Β΄ Εθνική

85.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και 80.000 από το ΟΤΕ TV

50.000 ευρώ και από τον ΥΦΑΝΤΗ

50.000 ευρώ από την εταιρεία ΛΟΥΞ

Επιπλέον φέτος υπήρξαν έσοδα 70.000 ευρω από την πώληση του Φουρτάδο από τα οποία έχουν εισπραχθεί μόνο 50.000 ευρω και θα εισπραχθούν και 100.000 τα επόμενα 2 χρόνια από το Ντίνα. Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχουν έσοδα από τα εισιτήρια και τόνισε: «Αν σε αυτά προστεθούν και περίπου 1.500.000 ευρω που έχουν δαπανηθεί για την αγορά των μετοχών, βγαίνουν τα χρήματα που έχει χαλάσει η ιδιοκτησία της ΠΑΕ η οποία αποφασίσει να πουλήσει την ΠΑΕ και οι απαιτήσεις της είναι στο 50% των όσων έχει χαλάσει.

Από σήμερα μέχρι και τις 15 Ιουνίου οποιασδήποτε επιθυμεί να αγοράσει την ΠΑΕ Παναχαική, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο, Χρήστο Λούβαρη, αλλά πριν το τηλεφώνημα να ξέρει πως θα ζητηθεί εγγυητική επιστολή των χρημάτων που απαιτούνται ή την φορολογική του δήλωση για το ποσό που απαιτείται. Επίσης οποιαδήποτε επαφή γίνει, θα είναι κάτω από άκρα μυστικότητα και οτιδήποτε βγει στο φως της δημοσιότητας δεν θα τις λαμβάνουμε υπόψη μας.

Επίσης να σας κάνω γνωστά και τις οφειλές που έχει η Παναχαϊκή αυτή την στιγμή και είναι οι εξής: 300.000 σε ΙΚΑ και 200.000 σε εφορία με δόσεις που είναι ρυθμισμένες, 8.000 στον Λουμπαρδέα, 10.000 στον Κυβελίδη, 10.000 στον Ιωάννου και 8.000 στον Βλασόπουλο. 7.000 στον κ. Κύζα για ένα χρέος το οποίο είπε θα το χαρίσει, αλλά τελικά το ζητά, μια οφειλή στο ξενοδοχείο Αστήρ που πιστεύω ότι θα εξοφληθεί, ο πρώην λογιστής κ. Γκέκας έχει κάνει αγωγή 40.000 ευρω για παράνομη απόλυση, η εταιρεία Avis για ένα χρέος από το 2006 για ένα αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο κ. Μαραμένος και ζητά το ποσό 6.000 ευρώ.

Η ιδιοκτησία μου εξουσιοδότησε να σας ενημερώσω πως αν μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν έχει πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ, τότε αποφασίζει τα εξής:

Επειδή θεωρεί υπερβολικά τα χρήματα που δαπανά για την εύρυθμη λειτουργία στην ομάδα και αφήνει στην άκρη το αγωνιστικό, αποφασίζει να φύγει από την Πάτρα να πάρει το ΑΦΜ της ΠΑΕ Παναχαϊκή και να το μεταφέρει σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Η ιδιοκτησία θα προχωρήσει σε μια συγχώνευση του τύπου Χαλκηδόνα-Ατρόμητος Αθηνών και ήδη υπάρχουν Δήμοι που έχουν πλησιάσει την ιδιοκτησία και της έχουν εξασφαλίσει γήπεδο για 20 χρόνια, εγκαταστάσεις για προπόνηση και βοήθεια από την πώληση καρτών διαρκείας. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε και για αυτό κάνουμε αυτή την πρόταση σήμερα που είναι 28 Φεβρουαρίου.

Η ιδιοκτησία περιμένει καλύτερης αντιμετώπισης από την πόλη, φαίνεται ότι στην Πάτρα δεν σέβονται κάποιες καταστάσεις και δε με ενδιαφέρει η γνώμη του κ. Δημαρά. Σε άλλες πόλεις ΠΑΕ δεν έχουν πληρώσει 1 ευρω, αντίθετα της ενισχύουν και εδώ δίνουμε τόσα λεφτά και την μια τρέχουμε για προπόνηση στο Βουπράσιο και την άλλη πληρώνουμε για προπόνηση στο Σοφικό Κορινθίας.

«ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ»

«Δεν μπορώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο εδώ πλέον, δεν μπορώ να πάω στο γήπεδο με τα παιδιά μου και για μένα το ποδόσφαιρο είναι κουλτούρα. Είμαστε υπερήφανη ομάδα, δεν μπαίνουμε σε άρματα, φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν το πρότυπο Λουκόπουλου, τους αρέσουν τα παιχνίδια του 3-4 και οι οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ. Εγώ έχω άλλα άποψη στη ζωή μου και επειδή πλέον πλήττεται και η δημόσια εικόνα μου πήραμε αυτή την απόφαση.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 31 παίκτες στην ομάδα, ένας νεαρός προπονητής που είναι απογοητευμένος γιατί δεν μπορεί να δουλέψει, υπάρχου παίκτες που λόγω του πλαστικού τα πόδια τους πλήττονται και το καλοκαίρι τρέχαμε από εδώ και από εκεί. Πού είναι οι βετεράνοι της ομάδας που μόνο να κάνουν κριτική ξέρουν και ανέφεραν και την άποψη του Φοιρού που σε ομάδες έχουν δουλέψει, είναι ομάδες των στημένων;».

Πηγή: www.sportfmpatras.gr

Last modified onΠέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 18:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep