«Δεν μας περίμενα τόσο καλούς»

Ο Τάκης Γκώνιας εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία και τόνισε ότι ο Εργοτέλης μόνο μέτριο ξεκίνημα δεν έχει κάνει.

[googlead][/googlead]

Από λάθος αποφάσεις διαιτητών κρίθηκε το ματς Δόξα Δράμας - Εργοτέλης. Ο Τάκης Γκώνιας στάθηκε στο πέναλτι του τρίτου λεπτού και σημείωσε ότι η ομάδα του δεδομένα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. «Πραγματικά δεν το περίμενα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να είμαστε τόσο καλοί», είπε.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στη Δόξα Δράμας για τη νίκη της. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, δυστυχώς, κρίνεται ένα ματς από λάθος αποφάσεις διαιτητών. Και το οξύμωρο είναι ότι μέσα στην εβδομάδα είχαμε ένα μάθημα από τον καθηγητή διαιτησίας για να μας πει γύρω από τους κανόνες του ποδοσφαίρου, τι είναι πέναλτι και τι δεν είναι.

Και ο Αγγελόπουλος τον είχε ρωτήσει για το χέρι, ποιο δίνει ο διαιτητής. Ποιο είναι ηθελημένο και ποιο... άθελο. Αν δείτε τη φάση, ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόθεση να βρει τη μπάλα, έχει πρόθεση να τη διώξει και χτυπάει στα χέρια του. Το διά ταύτα είναι ότι δίνει πέναλτι στο τρίτο λεπτό, στο δέκατο τρίτο δίνει ένα φάουλ που δεν είναι φάουλ, μετά είναι λάθος η αμυντική μας λειτουργία.

Συνεχίζονται τα διαιτητικά λάθη. Όπως έχετε δει χάσαμε ένα παιχνίδι στην Πάτρα με ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε και με τον Άρη το πέναλτι είναι καθαρό φάουλ στον τερματοφύλακα και με καθαρό οφσάιντ χάσαμε. Αν, λοιπόν, γίνονταν σωστά τα πράγματα από αυτούς που διευθύνουν ένα παιχνίδι θα συζητούσαμε για πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα σήμερα.

Δεχτήκαμε ένα τρίτο γκολ από κακή αμυντική λειτουργία. Δε νομίζω ότι είναι οφσάιντ και είμαστε 3-0 πίσω. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να το διαχειριστεί αυτό όταν ο αντίπαλος κλείστηκε έξω από την περιοχή του με δύο ζώνες άμυνας κι εμείς να προσπαθούμε να τη διασπάσουμε με ορθολογικό τρόπο, με υπομονή, με αυτά που μαθαίνουμε στις προπονήσεις. Δυστυχώς, όμως και δεν μπορεί να είναι τυχαίο η Δόξα Δράμας κρατά για 5ο ματς το μηδέν στην άμυνά της. Και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Το 4ο γκολ ήρθε όταν όλα είχαν κριθεί και μας βρήκε πολύ ανοικτούς. Όμως, δεν μπορώ παρά να είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα παιδιά, για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά. Βγάζουμε πράγματα για μένα πολύ νωρίς χρονικά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Είναι ακόμα 5η αγωνιστική, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, αλλά με αυτές τις εμφανίσεις πραγματικά είναι θέμα χρόνου να έρχονται και οι τρεις βαθμοί αν μας αφήσουν».

Για τον στόχο του Εργοτέλη μετά το μέτριο ξεκίνημα:

«Έχω πει ότι στο ποδόσφαιρο ο μεγαλύτερος απατεώνας είναι το αποτέλεσμα. Ευτυχώς για μένα είχαμε την τύχη και το παιχνίδι με την Παναχαϊκή και με τον Άρη ήταν τηλεοπτικά και όλοι είδαν πώς χάσαμε το παιχνίδι. Άρα δεν υπάρχει μέτριο ξεκίνημα. Με αυτό που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Και πραγματικά δεν το περίμενα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να είμαστε τόσο καλοί. Παίζουν κι άλλοι παράγοντες, όπως και σήμερα είναι καθοριστικό να κυνηγάς το σκορ με μία λάθος απόφαση».

Είναι δίκαιο το 4-0;

«Είπα συγχαρητήρια. Δεν μπορεί να μην είναι δίκαιο, προς Θεού».

Η βαθμολογία αποτυπώνει την πραγματικότητα;

«Δεν μπορώ να την αμφισβητήσω. Πάντα και αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα το αξίζει και ο καθένας εκεί που βρίσκεται. Η καλύτερη ομάδα από όσες αντιμετωπίσαμε ήταν η Παναχαϊκή, αλλά αν προσπαθείτε να βρείτε ποιο είναι το φαβορί στην 5η αγωνιστική... Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι πολύ μικρό το δείγμα.

Ας τελειώσει ο πρώτος γύρος, να έχουμε δείγμα από όλους. Είναι μακρύς ο δρόμος. Στόχος του Εργοτέλη είναι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Football League. Είπα ότι αν θα πάρουμε κάποιο Όσκαρ θα το δούμε. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι ο Εργοτέλης θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Football League.

Για το ματς με τον ΟΦΗ:

«Θα είναι μια γιορτή του Ηρακλείου μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων που θα διεκδικήσουν τη νίκη. Και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να μην πηγαίνω στη συνέντευξη Τύπου και μιλάω για μη ποδοσφαιρικά πράγματα και δεν το θέλω καθόλου. Δεν θεωρώ ότι η διαιτησία έχει στοχεύσει τον Εργοτέλη για να κάνει κακό. Είναι ανθρώπινα λάθη».

Ο Τζέιμς Σταμόπουλος ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στη Δόξα, αλλά και στην ομάδα μας που παρότι δέχτηκε δύο γκολ γρήγορα δεν το παρατήσαμε καθόλου. Συνεχίσαμε στο ίδιο ποδόσφαιρο που μας έχει μάθει ο κόουτς, στο πλάνο που έχουμε. Είναι διαφορετικό παιχνίδι όταν μένει στο 13' πίσω στο σκορ με 2-0.

Είδατε ότι κλείστηκαν στο δικό τους μισό. Πρέπει να συνεχίσουμε, είναι ακόμα νωρίς. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα αποτελέσματα. Είδατε το πρώτο γκολ... Να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και είναι θέμα χρόνου με αυτό τον τρόπο να έρθουν τα αποτελέσματα».

ΑΠΟΔΟΔΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 26 Νοέμβριος 2017 22:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep