«Ας κάνατε μήνυση...»

Η εκδίκαση της έφεσης του Τάκη Γκώνια, η παρουσία Σαμί που έχει... ενοχλήσει και ο Κρητίκαρος που δεν έκανε μήνυση.

[googlead][/googlead]

Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ βρέθηκε την Τετάρτη (01/11) ο νομικός εκπρόσωπος του Εργοτέλη, Σπύρος Χριστοφορίδης, προκειμένου να πετύχει τη μείωση ποινής που επιβλήθηκε στον Τάκη Γκώνια και αυτή στον Ερμή Ζωνιανών για το μεταξύ τους φιλικό στις 24 Σεπτεμβρίου. Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο Χριστοφορίδης αρνήθηκε, τόσο ότι αυτοί που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν οπαδοί των φιλοξενούμενων, όσο και ότι ο Γκώνιας χαστούκισε, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα, τον πρόεδρο του Ερμή. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την απορία της έδρας, γιατί δεν κατατέθηκε μήνυση κατά του διαιτητή αν ο ίδιος έχει γράψει ψέμματα...

«Οι δικαστές ξέχασαν να λάβουν υπόψη τους τα ελαφρυντικά», είπε μεταξύ άλλων ο Χριστοφορίδης και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, τόσο ο Γκώνιας, όσο και ο Κάββαλος ζήτησαν συγγνώμη, λέγοντας: «Ο Τάκης Γκώνιας έπιασε από τα χέρια τον κύριο Κάββαλο χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Έτσι, συνέβη η πανελλήνια πρωτοπορία νεοσύστατη ΠΑΕ να ξεκινήσει χωρίς προπονητή και ο κύριος Γκώνιας τη σταδιοδρομία του από την... εξέδρα».

Ακολούθως ο δικηγόρος του Εργοτέλη χαρακτήρισε άπειρο τον διαιτητή Φουκάκη και είπε: «Η αξιοπιστία του είναι ερευνητέα. Όσο και αν έψαξα τα χρώματα του Ερμή δεν τα βρήκα για να καταλάβω ότι μπήκαν στο γήπεδο οπαδοί του».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε αν ο Εργοτέλης αμφισβητεί το φύλλο αγώνα που αναφέρει ότι: «Ο Τάκης Γκώνιας χαστούκισε τον Γιάννη Κάββαλο και ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

Χριστοφορίδης: «Είναι ψεύδη. Κράτησε από τα χέρια τον πρόεδρο, δεν τον ράπισε».

Έδρα: «Είχε λόγο να γράψει ψέμματα;».

Χριστοφορίδης: «Πιθανόν, γιατί τα Ζωνιανά έχουν τη φήμη του θερμόαιμου χωριού. Είναι δυνατόν να χαστουκίζεις Κρητικό και να μην σου κάνει μήνυση;».

Έδρα: «Το φύλλο αγώνα έχει υπογραφεί και από τις δύο ομάδες. Σε πρώτο βαθμό αναζητήσατε, γιατί έγραψε αυτά τα πράγματα; Γιατί να γράψει κάτι τόσο χοντρο;».

Χριστοφορίδης: «Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι είχε συγκεκριμένες εντολές».

Έδρα: «Από ποιον και για ποιον λόγο; Ήθελε να βλάψει την πορεία της ομάδας;».

Χριστοφορίδης: «Αν μπορούσα να το αποδείξω θα ήμουν στα ποινικά δικαστήρια».

Έδρα: «Ίσως έπρεπε να ήσασταν ήδη εκεί αν έχει γραφτεί ένα τόσο χοντρό ψεύδος. Δεν κάνατε καμία μήνυση όταν πήρατε το φύλλο αγώνα».

Χριστοφορίδης: «Ενημερώθηκα την επόμενη μέρα από το ίντερνετ. Κανείς δεν έδωσε σημασία. Δεν έγινε ούτε προσαγωγή».

Έδρα: «Υπήρχε 1,5 μήνας χρόνος για να κάνετε μήνυση...».

Χριστοφορίδης: «Δεν έχω αποδείξεις. Η παρουσία του Αιγύπτιου Μάγκετ Σαμί, που είναι νέος στην ποδοσφαιρική πιάτσα, να ξέρετε, έχει ενοχλήσει αρκετά. Το καλοκαίρι το έφαγα στην Αθήνα και στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να πάρουμε άδεια και ο Άρης, του οποίου είμαι δικηγόρος, πήρε άδεια μέσα σε δύο ημέρες με φάκελο τρεις φορές ελλιπέστατο. Από την ΕΕΑ μου το έλεγαν».

Έδρα: «Αν είναι ψευδές να κάνετε μήνυση και να μας προσκομίσετε αντίγραφο τη Δευτέρα».

Χριστοφορίδης: «Γίνεται ένας Κρητίκαρος όπως ο πρόεδρος του Ερμή να χτυπηθεί και να μην κάνει μήνυση σε έναν άνθρωπο 1.60 όπως ο Γκώνιας. Η μόνη τιμωρία για φιλικό που βρήκα ήταν σε ένα φιλικό ΑΕΚ - Καλλιθέα, όταν οπαδοί της ΑΕΚ γρονθοκόπησαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτός έκανε μήνυση και η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική».

Έδρα: «Προηγούμενο τέτοιο συμβάν δεν έχουμε και, μάλιστα, σε φιλικό. Εδώ μιλάμε για ένα γεγονός που δνε καταπολεμήθηκε στον σωστό χρόνο».

Χριστοφορίδης: «Και η μήνυση στον διαιτητή δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γήπεδο ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι που πριν και μετά το φιλικό έπαιζαν παιδάκια».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 12:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep