Οι δύο δρόμοι του Εργοτέλη

Αν και ακόμα δεν έχουν λάβει στον Εργοτέλη τη γνωμοδότηση της ΕΠΟ για τις κυρώσεις του υποβιβασμού, εξετάζουν κάποια σενάρια.

Ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης έχει απευθύνει επίσημα ερώτημα στην ΕΠΟ για τις κυρώσεις που θα υποστεί ο σύλλογος από την αποχώρησή του πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League. Εγγράφως περιμένει ακόμα την απάντηση, ωστόσο από την Ομοσπονδία φέρεται να λένε πως θα ισχύσουν κανονικά οι ποινές που προβλέπει ο νέος ΚΑΠ. Δηλαδή Γ’ Εθνική για δύο χρόνια, -6 βαθμοί την πρώτη σεζόν, πρόστιμο 50.000 ευρώ, αλλά κυρίως όταν επιστρέψει ο Εργοτέλης στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα κληρονομήσει το 50% των χρεών που έχει τώρα η ΠΑΕ. Παράλληλα, οι μέτοχοι του ΔΣ δεν θα έχουν δικαίωμα για 5 χρόνια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε ο Εργοτέλης δεν θα ξεφύγει από τα χρέη του και αυτό θα επηρεάσει τους επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Επίσης, κάποιοι από αυτούς που ήδη είχαν εμπλακεί διοικητικά στους «κιτρινόμαυρους», δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη νέα ΠΑΕ.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια επιλογή, που ουσιαστικά αν στηριχθεί, ο Εργοτέλης θα επιστρέψει και πάλι σε δύο χρόνια στη Football League. Πρόκειται για τη λύση των Νέων Εργοτέλη, ενός θυγατρικού σωματείου, που όμως έχει ξεχωριστό ΑΦΜ. Φέτος, οι Νέοι Εργοτέλη αγωνίζονται στη Β’ ΕΠΣΗ και διεκδικούν την άνοδο στην Α2. Αν τα καταφέρουν και στηριχθεί σωστά η ομάδα, θα μπορέσει να προβιβαστεί στη συνέχεια στη Γ’ Εθνική και μετά στη Football League, χωρίς να κουβαλά τα χρέη και τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Οι επιλογές που έχει μπροστά του ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης θα συζητηθούν σε ΓΣ που θα προκηρυχθεί, αλλά προέχει να δοθεί η γνωμοδότηση της ΕΠΟ, όπου θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep