«Δεν προχώρησε με Νάστο»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς αποκάλυψε ότι «ναυάγησε» η μεταγραφή του Ανέστη Νάστου.

Σε προφορική συμφωνία με τον Ανέστη Νάστο είχε έρθει ο Εργοτέλης, όμως η μεταγραφή του δεν θα προχωρήσει, όπως αποκάλυψε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» σε δηλώσεις του στον ΚΡΗΤΗ ΣΠΟΡ Fm. ««Η περίπτωση του Νάστου δε θα προχωρήσει, κυρίως εξαιτίας των αγωνιστικών πλάνων μας και των κριτηρίων που έχουμε θέσει».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βόσνιου προπονητή:

Για τη συνεργασία με τον Εργοτέλη:

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 2 – 3 χρόνια υπήρχε επικοινωνία και επαφή με τον Εργοτέλη. Υπήρξαν φορές που ήμασταν αρκετά κοντά σε συνεργασία. Αυτό συμβαίνει τώρα σε μια κατάσταση βέβαια διαφορετική και αρκετά δύσκολη. Τα πρότζεκτ που αναλαμβάνω είναι συνήθως δύσκολα. Ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό του 2007 μέχρι το τωρινό νέο ξεκίνημα του Εργοτέλη. Φαίνεται το έχει η μοίρα μου».

Για τη στενή επαγγελματική του σχέση με την Κρήτη:

«Οι δεσμοί με την Κρήτη διαρκούν αρκετά χρόνια. Από τότε που ήλθα για να παίξω ποδόσφαιρο στον ΟΦΗ το 1992 όταν ζήσαμε «χρυσές» εποχές με την ομάδα. Επεκτείνονται και σε οικογενειακό επίπεδο αυτοί οι δεσμοί γιατί ο πρώτος μου γιος γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Έχω πολλούς φίλους στην πόλη. Η μοίρα μου έχει συνδεθεί σε ένα βαθμό με το νησί και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πέρυσι ήμουν στην Επισκοπή και ακόμα περισσότερο φέτος που βρίσκομαι ξανά στο Ηράκλειο. Ακόμα και τώρα υπάρχει κόσμος του ΟΦΗ που δεν έχει ξεχάσει την παρουσία μου και θυμάται με νοσταλγία εκείνη την ομάδα, δείχνοντας μου καθημερινά την εκτίμηση και την αγάπη του. Αυτές είναι οι στιγμές που κάνουν τη διαφορά».

Για την ομάδα που καλείται να χτίσει ο Εργοτέλης από μηδενική βάση:

«Οι συνθήκες το έφεραν έτσι ώστε να αναλάβω τον Εργοτέλη σε μια δύσκολη στιγμή, ίσως τη δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Σίγουρα το εγχείρημα είναι δύσκολο. Έχουν αλλάξει πολλά σε σύγκριση με πέρυσι. Είναι πιο δύσκολο να είσαι πρωταγωνιστής στη Β’ Εθνική από το να έχεις μια αξιοπρεπή παρουσία στη Σούπερ Λίγκα. Πολύ περισσότερο όταν ο Εργοτέλης βρέθηκε στο κενό στη διάρκεια του καλοκαιριού μη γνωρίζοντας σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Έμεινε με λίγους ποδοσφαιριστές. Προστέθηκαν κάποια νεαρά παιδιά για να ξεκινήσουμε προετοιμασία με ένα στοιχειώδη αριθμό ποδοσφαιριστών. Είναι δύσκολες οι συνθήκες όμως αυτό δε μειώνει τη διάθεση και την όρεξη για δουλειά όπως και την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό, βελτιώνοντας καθημερινά τις υπάρχουσες συνθήκες της ομάδας».

Για τα φιλικά που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα:

«Μας βοηθάνε πολύ τα φιλικά παιχνίδια που έχουμε δώσει. Υπάρχει η δυσκολία του μη σχηματισμένου ρόστερ, και του ελιππούς αριθμού παικτών. Αυτό έχει επίπτωση στη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των ποδοσφαιριστών. Τα φιλικά παιχνίδια είναι όμως χρήσιμα ως ολοκλήρωση του προπονητικού μικροκύκλου της εβδομάδας. Πρέπει ένας κύκλος δουλειάς να ολοκληρώνεται με ένα φιλικό ματς, και να βγάζουμε συμπεράσματα για να γνωρίζουμε που κινούμαστε, αξιολογώντας παράλληλα το υπάρχον δυναμικό. Έτσι βγάζουμε συμπεράσματα για το ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της χρονιάς. Τα φιλικά παιχνίδια μας βοηθάνε επίσης να εντοπίσουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν και τους τομείς που πρέπει να ρίξουμε βάρος για να παρουσιαζόμαστε κάθε φορά καλύτεροι».

Για την εικόνα που έχει αποκομίσει:

«Τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα έχουν φανταστική ανταπόκριση στην καθημερινή δουλειά. Προσπαθούν για το καλύτερο και έχω την αίσθηση ότι βάζουμε τις βάσεις για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό γκρουπ που είναι βασική προϋπόθεση για να χτιστούν τα σχέδια της ομάδας. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο ως προς αυτή την κατεύθυνση. Από κει και πέρα υπάρχουν δυσκολίες όμως δεν κινούμαστε στα τυφλά ούτε μας πιάνει πανικός. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, και που να πάμε, όπως επίσης και το πως θα τα καταφέρουμε».

Για την ομάδα που θέλει να φτιάξει:

«Δεν έχουμε την πληρότητα των στοιχείων και των μέσων που επιτρέπουν σε μια ομάδα να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δεν έχουμε επίσης χρόνο, ενώ και τα οικονομικά δε μας επιτρέπουν να κινούμαστε με μεγάλη άνεση. Είμαστε αρκετά περιορισμένοι σε όλους τους τομείς. Δεν χάνουμε σε καμία περίπτωση όμως την αισιοδοξία και τον προσανατολισμό μας. Με ψυχραιμία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές, και αποφεύγοντας τα λάθη.

Υπάρχει ένας δρόμος εφικτός. Να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι υγιής από κάθε άποψη. Που θα έχει όρεξη και φιλοδοξίες και θα προσπαθεί για το καλύτερο δίνοντας πάντα το 100% των δυνατοτήτων της. Έχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Από και και πέρα θέλουμε μέσα από τη διαδικασία αυτή να περάσουμε την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλουμε να μας χαρακτηρίσει. Φιλοσοφία που είναι μια ομάδα που θα έχει πρωτοβουλία των κινήσεων, που θα έχει αγωνιστική υγεία, θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού, θα παίζει σε υψηλούς ρυθμούς, και θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Τα παιδιά ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα σ’ αυτό και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και μετά τις προσθήκες που θα πραγματοποιηθούν».

Για τη μεταγραφική δραστηριότητα:

«Κινούμαστε ψύχραιμα χωρίς πανικό στο μέτρο του δυνατού, με προσοχή και σχεδιασμό. Σιγά - σιγά συμπληρώνουμε το ρόστερ μας γνωρίζοντας καλύτερα και σε ποια παιδιά από το ρόστερ μπορούμε να στηριχτούμε. Κινούμαστε ενεργά σ’ αυτό το μέτωπο, μέσα από τις δυνατότητες μας και τις επιλογές που υπάρχουν για να κάνουμε το καλύτερο».

Για το αν θα φτιάξει την ομάδα που θέλει:

Είμαι αισιόδοξος που τα πράγματα θα διαμορφωθούν σε τέτοιο βαθμό που θα υπάρξουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τα σχέδια που έχουμε για τη φετινή χρονιά. Υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά μας. Ο χρόνος ήταν ένα πρόβλημα για μας, αλλά με την ψυχραιμία θα καταφέρουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το Νάστο:

«Τα ονόματα που βγαίνουν είναι πολλά. Ορισμένα από αυτά έχουν μεγάλη βάση, κάποια λιγότερη και κάποια άλλα καθόλου. Η περίπτωση του Νάστου δε θα προχωρήσει, κυρίως εξαιτίας των αγωνιστικών πλάνων μας και των κριτηρίων που έχουμε θέσει. Θα δούμε για τις υπόλοιπες μεταγραφές. Κάποιες είναι σε διαδικασία υλοποίησης και τις επόμενες μέρες ενδεχομένως να έχουμε νέες προσθήκες».

Για το πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν:

«Δε μπορεί να μιλά κανείς με ακρίβεια για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει δυναμική. Διαμορφώνονται συνθήκες κάθε μέρα και πρέπει να έχουμε ευελιξία για να προσαρμοζόμαστε σ’ αυτές. Στα σχέδια μας είναι να γίνουν ακόμα αρκετές μεταγραφές. Δε μπορώ όμως να προσδιορίσω τον αριθμό. Επαναλαμβάνω όμως ότι για μένα έχει μεγάλη σημασία η ανταπόκριση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ όσο νεαροί κι αν είναι, και η εμπιστοσύνη που τους περιβάλλουμε».

Για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται τώρα στον Εργοτέλη:

«Ξεκινήσαμε από μια αγωνιστική βάση που μας επέτρεψαν οι συνθήκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά και τη διάθεση που δείχνουν σε καθημερινή βάση. Η εξέλιξη τους είναι εντυπωσιακή».

Για το στόχο του Εργοτέλη:

«Ο στόχος του Εργοτέλη που ξεκινά από μηδενική βάση πρέπει να είναι κατά την άποψη μου, να φτιάξει μια υγιή ομάδα, ένα σύνολο αξιόλογο που θα προσπαθεί να δίνει το μέγιστο δυνατό σε κάθε παιχνίδι. Είναι παράλογο να μιλά κανείς για κάτι περισσότερο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για να συγκρίνει και να αξιολογεί. Οι προσδοκίες πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με την πραγματικότητα. Η επιδίωξη μας θα είναι νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δε βάζουμε όριο στις φιλοδοξίες και τα όνειρα μας. Θα δουλέψουμε σκληρά, θα προσπαθήσουμε να εξελισσόμαστε καθημερινά παίζοντας πάντα για τη νίκη, και θα δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει αυτό».

Για τα στοιχεία που ποντάρει:

«Ποντάρω στην καθημερινή δουλειά, και κυρίως στη δημιουργία ενός δεμένου και ισχυρού συνόλου τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στον αγωνιστικό προσανατολισμό. Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε στους ποδοσφαιριστές την ευθύνη και την αίσθηση ότι υπερασπίζονται τα χρώματα και τη φανέλα μιας ιστορικής ομάδας που πρέπει να βρίσκεται στην Α’ Εθνική. Ότι υπερασπίζονται τον κοινό σκοπό της προσπάθειας που καταβάλλουμε καθημερινά. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες».

Για το νέο πρωτάθλημα της Football League:

«Η Β’ Εθνική φέτος αλλάζει μορφή σε σύγκριση με πέρυσι. Θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία στην Α’ εθνική και άλλες που έχουν εμπειρία στην κατηγορία. Ομάδες που έχουν ισχυρά ρόστερ που διαθέτουν σημαντικά ποσά για μεταγραφές. Δε μας φοβίζει αυτό σε καμία περίπτωση. Είμαστε αισιόδοξοι, και έχω εμπιστοσύνη σε όλους όσους βρίσκονται στον Εργοτέλη».

Για τη συνεργασία με τη διοίκηση και τους ανθρώπους της ομάδας:

«Είμαστε στη φάση που ακόμα γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Το σημαντικό είναι όλοι να στοχεύουν στην ίδια κατεύθυνση για να μπορέσει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ακόμα κι αν σε κάποια θέματα μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, το σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινός στόχος. Τα πάμε μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχιστεί αυτό».

Για τον ΟΦΗ που βρίσκεται στη Γ’ Εθνική:

«Ο ΟΦΗ είναι μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας και της ζωής μου. Βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για αυτόν. Εύχομαι η καινούρια προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα και να επιστρέψει εκεί που ανήκει στην Α’ Εθνική. Εκεί που ανήκει και ο Εργοτέλης».

Για το καινούριο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ:

«Ελπίζω να μην είναι μια από τα ίδια. Να μπει μια τάξη στα προβλήματα που υπάρχουν. Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με την επιστροφή της ΑΕΚ θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Είναι μια ομάδας κορυφής που έλειπε και η επιστροφή της είναι ευχάριστο γεγονός».

Πηγή: sporfm.gr

Last modified onΠαρασκευή, 21 Αύγουστος 2015 18:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep