«Δεν θέλουν να πληρώσουν»

Ο Ηρακλής θέλει δοσοποίηση και για την εξόφληση Λουκίνα. Η αντίδραση Ατλαμάζογλου.

Αίτηση επιβολής ποινών κατά του Ηρακλή έχει καταθέσει ο Γιάννης Λουκίνας, αλλά η υπόθεσή του δεν συζητήθηκε την Τρίτη (26/02) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Προηγήθηκε αίτημα αναβολής από πλευράς της νέας ΠΑΕ και έντονη αντίδραση του δικηγόρου του ποδοσφαιριστή, Πάρη Ατλαμάζογλου, ο οποίος στάθηκε και στο σκεπτικό της απόφασης Περνίς. Το FL News παρακολούθησε τη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο δικηγόρος του Ηρακλή, Βαγγέλης Χατζηιωάννου αιτήθηκε αναβολής, γιατί όπως είπε:

«Με αίτημα στις 28/01/19 στην ΕΠΟ και τη διεύθυνση αδειοδότησης ζητάμε να ενημερωθούμε για όλους τους πιστωτές, ώστε να κάνουμε αιτήσεις για δοσοποίηση. Ο κανονισμός αδειοδότησης έχει αλλάξει. Πρώτη φορά η νέα ΠΑΕ ευθύνεται για τα χρέη της παλιάς. Έως και πριν έναν χρόνο έβγαινε φωτογραφική διάταξη. Έχει γίνει για τον Άρη, την ΑΕΛ, τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη, την Παναχαϊκή...

Πρέπει ως τις 21 Ιανουαρίου να αναγγελθούν και μετά η νέα ΠΑΕ να ζητήσει από την ΕΠΟ ποια ακριβώς είναι τα χρέη. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει, αλλά είναι θέμα ημερών να μας δώσουν την κατάσταση. Ο Λουκίνας θα είναι σε αυτή και μόλις δούμε το πραγματικό ύψος της οφειλής θα κάνουμε αιτήσεις δοσοποίησης».

Ο πρόεδρος της έδρας, Νίκος Δαύρος ενημέρωσε τον Χατζηιωάννου ότι ο Λουκίνας έχει αναγγελθεί από τις 21 Ιανουαρίου και ο Ατλαμάζογλου αντέδρασε έντονα και κατηγόρησε τον Ηρακλή ότι δεν θέλει να πληρώσει. Μεταξύ άλλων είπε:

«Ο κανονισμός δεν άλλαξε τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνα. Η ΠΑΕ ήξερε για τις οφειλές. Η αδειοδότηση δεν συνδέεται με την επιβολή ποινών. Αυτό είναι ένα φάντασμα που θέλει ο Ηρακλής να επικαλείται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Στην υπόθεση Φυτανίδη είχε βγει διαφορετική απόφαση από την επιτροπή αδειοδότησης, διαφορετική από το πρωτοβάθμιο και από το Διαιτητικό. Η νέα ΠΑΕ έχει αδρανήσει και δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Δεν θέλει να πληρώσει».

Ο πρόεδρος του Διαιτητικού έδειξε διάθεση να χορηγήσει αναβολή, κάτι που έκανε (05/03), ο Χατζηιωάννου υποστήριξε ότι: «Θα τα πληρώσουμε όλα» και ο Ατλαμάζογλου ανέφερε: «Περιμέναμε εδώ και χρόνια να πληρωθούμε. Είχαν προθεσμία για ανταίτηση και δεν την υπέβαλαν. Πρέπει επιτέλους ο Ηρακλής να αρχίσει να πληρώνει».

Όσο γιατί στράφηκε σε βάρος του προσωρινού εκκαθαριστή; Ο Ατλαμάζογλου στάθηκε στο σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης Περνίς και είπε:

«Όλως παραδόξως λέει ότι η αίτηση έπρεπε να στραφεί και κατά της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Όταν το διάβασα εξεπλάγην, γιατί ο Άρειος Πάγος με την 1942/2017 απόφασή του λέει ότι δεν μπορείς να στραφείς κατά Α.Ε. που είναι υπό εκκαθάριση. Προληπτικά και για να μην τύχω δυσάρεστης έκπληξης το έκανα. Γιατί στην υπόθεση Περνίς δεν ζήτησε αναβολή ο Ηρακλής;».

Ο Χατζηιωάννου έκανε λόγο για ανακρίβειες, υποστήριξε ότι ο Ατλαμάζογλου διάβασε επιλεκτικά τον κανονισμό και ανέφερε ότι η διάταξη του άρθρου 45 του κανονισμού αδειοδότησης υπερισχύει ως μεταγενέστερη της παλαιότερης διάταξης του άρθρου 24 του Κ.Ι.Μ. «Η ΠΑΕ θα πληρώσει έως τελευταίο ευρώ. Αν δεν πληρώσει, δεν θα πάρει άδεια. Σήμερα χρωστάει 500 χιλιάδες, ο Λουκίνας ζητά 83.000. Δεν μπορεί να πληρώσει απευθείας το ποσό αυτό. Θέλει δόσεις».

Ακολούθησε νέα αντίδραση του Ατλαμάζογλου όταν χορηγήθηκε αναβολή και διάλογος με τον Χατζηιωάννου...

Ατλαμάζογλου: «Καμία αναβολή και ανοχή σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν. Περιμένουμε από το 2017 να πληρωθούμε. Έχουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι ανάγκες, όχι μόνο οι ομάδες».

Έδρα: «Θα μπορούσε ο κύριος Χατζηιωάννου να πει ότι ήταν άρρωστος και δεν έκανε ανταίτηση. Εντάξει...».

Ατλαμάζογλου: «Παρατηρώ κατά την κρίση μου ότι συνέχεια βοηθάμε τις ομάδες. Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές».

Χατζηιωάννου: «Δεν δεν υπάρχουν ΠΑΕ, δεν θα πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές. Αν πέσει ο Ηρακλής, ο Λουκίνας δεν θα πάρει τίποτα. Εσείς τι ζημιά έχετε;».

Ατλαμάζογλου: «Θα καθυστερήσουμε να πληρωθούμε. Δεν θα συμπεριφερθούμε όπως ο Περνίς, ούτε θα τρέχουμε να αλλάξουμε τον νόμο».

Έδρα: «Αναβολή για 5 Μαρτίου επιεικώς, πιστεύοντας ότι στόχος είναι να πληρωθεί ο ποδοσφαιριστής. Οι συναλλαγές δεν κινούνται πάντα ομαλά».

Ατλαμάζογλου: «Δεν κινούνται ομαλά, γιατί δεν θέλουν τα συμβαλλόμενα μέρη».

Χατζηιωάννου: «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Ατλαμάζογλου: «Εγώ τους ψεύτες και κλέφτες τους ακούω στα ραδιόφωνα να... μιξοκλαίνε για να αλλάξει ο κανονισμός και να μην πληρώσουν»!

Last modified onΠέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep