Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πηλαδάκης: «15 αλλοιώσεις παιχνιδιών»!

  • Written by 
  • Published in ΑΕΛ
  • 0 comments
Ο Κώστας Πηλαδάκης Ο Κώστας Πηλαδάκης

Αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτει είναι η ΠΑΕ Λάρισα για να παραμείνει στην Superleague, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentrafm.

Ο πρόεδρος των Βυσσινί αναφέρθηκε στις «αστείες αποφάσεις» των Επιτροπών της ΕΠΟ που «κουτουλάνε μεταξύ τους», τόνισε πως έκανε καταγγελίες για 15 αλλοιώσεις αποτελέσματος σε αγώνα της ομάδας του με στοιχεία και πάλι δεν έγινε, στηλίτευσε την διαρκή ατιμωρησία, επέρριψε ευθύνες σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την κατάντια του ελληνικού ποδόσφαιρου, κάνοντας λόγο για ομάδες «κομήτες» και τόνισε πως το μέτρο του Σοφοκλή Πιλάβιου να κλείσει την ΕΠΟ δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη:


«Είναι υποχρέωση μας να προσπαθήσουμε με τα ένδικα μέσα που υπάρχουν να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες και αυτό θα κάνουμε. Αν υπάρχει χρόνος και αν αρχίσει το πρωτάθλημα θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα τις επόμενες μέρες», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πότε θα γίνει η προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο.


«Ενδεχομένως να γίνει σήμερα ή αύριο, πάντως θα γίνει σίγουρα μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Θα κάνουμε την ένστασή μας όσο αφορά το θέμα της απόφασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Έχουν τρομάξει τα μάτια μου με αυτά που γίνονται. Ακούω δηλώσεις παραγόντων που λένε ότι ξέρουν ότι θα βγει το σκεπτικό τη Δευτέρα ή την Τρίτη, αυτοί πως το ξέρουν και δεν το ξέρουμε κι εμείς; Εμείς γιατί δεν μπορούμε να μάθουμε; Γιατί δεν τους ρωτάνε; Αυτά δε γίνονται σωστά πριν δημοσιοποιηθούν επισήμως, πως προσεγγίζουν ανθρώπους;»


Ο πρόεδρος της Λάρισας είπε ακόμα ότι: «Υπήρχε ανακοίνωση ότι θα εκδοθεί απόφαση Πέμπτη, υπήρξε μια διαρροή από την UEFA και μετά έγινε η έκδοση της απόφασης την Τετάρτη. Αυτή τη βιασύνη και αυτές τις πρακτικές δεν τις καταλαβαίνω», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη σύνθεση της επιτροπής: «Ο ΚΑΠ ορίζει ότι οι δικαστές αυτοί θα έπρεπε να είναι τακτικοί. Δεν καταλαβαίνω πια ήταν η ανωτέρα βία και έφερε την αλλαγή στους δικαστές, ποια ήταν αυτή η ανωτέρα βία, δεν την έχω καταλάβει ακόμα από τη στιγμή που αυτοί οι δικαστές είχαν οριστεί ένα χρόνο πριν».


Ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, υποστήριξε επίσης ότι: «Ζούμε εποχές που ο κόσμος ζητάει διαφάνεια. Όταν ο κόσμος το ζητάει αυτό και έχει περάσει ένας χρόνος, βρίσκουμε τη λύση, πιέζουμε τη δικαιοσύνη, τα υπουργεία και βρίσκουν τον τρόπο να ορίσουν τους δικαστές που πρέπει».


Για το αν από την πλευρά του πίεσε προς την κατεύθυνση της κάθαρσης, υποστήριξε: «Η Λάρισα δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Διαμαρτυρηθήκαμε όλη τη χρονιά, και ελάτε στη θέση μου πως πρέπει να αισθάνομαι που διαμαρτυρόμουν όλη τη χρονιά και τελικά η ομάδα μου θα παίξει στην Β’ Εθνική και ομάδες που έκαναν όλα αυτά και κούμπωναν τα παιχνίδια αγωνίζονται στην Super League», και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Για μένα κακώς μπαίνουν άνθρωποι στην φυλακή. Αυτοί οι παράγοντες είχαν ξεκάθαρη πρόθεση να ευνοήσουν τις ομάδες τους πρωτίστως και στη συνέχεια τον εαυτό τους. Από τη στιγμή που υπάρχουν αποφάσεις, δεν υπάρχει «ναι μεν αλλά». Ή είναι αθώοι ή ένοχοι. Τι σημαίνει η δήλωση στο μυαλό του κόσμου «κουμπώνω ένα παιχνίδι»! Βλέπω μάλιστα και μερίδα του Τύπου να μιλάει για μη ύπαρξη αποδείξεων και χρηματισμών. Ας διαβάσουν τον ΚΑΠ να δουν ότι τιμωρείται ακόμα και η πρόθεση δωροδοκίας!»


Για το τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη του, σχολίασε: «Κακώς τους βάζουν στη φυλακή. Να φύγουν από το ποδόσφαιρο. Στην ουσία όχι στη θεωρία. Να φύγουν από το ποδόσφαιρο, γιατί τώρα είναι στη θεωρία μακριά από αυτό. Δεν μιλάω για την ποινική δικαιοσύνη, δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο κάθε ένας και ούτε θέλω να δω κανένα στη φυλακή. Μιλάω για ότι με ενδιαφέρει, για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Η πρόθεσή μας είναι να οριστικοποιηθούν όλες οι νομικές ενέργειες από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν και δεν πρέπει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν δεν ξεκαθαρίσουν, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Στη συνεδρίαση της Λίγκας είχαμε βγάλει ανακοίνωση και τόνισα ότι ο πανικός να επικυρώσουν την βαθμολογία όταν όλα αυτά που αναφέραμε ήταν σε εξέλιξη, μου έδειχνε άλλα πράγματα».


Σε ερώτηση για το τι έγινε και άλλαξε η απόφαση για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, απάντησε: «Για πάρα πολύ ώρα καταγράφαμε την ανακοίνωση στα πρακτικά της λίγκας για την μη ανακοίνωση της βαθμολογίας. Γράφαμε, διαφωνούσαμε ή συμφωνούσαμε στο λεκτικό, για το ποιο λόγω αναβαλλόταν η επικύρωση της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα, είχαμε την επικοινωνία με την Νόβα για να δούμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί αυτό ήταν που την ενδιέφερε. Ξαφνικά άλλαξε η θεματολογία και περάσαμε στο πως πρέπει να ψηφίσουμε υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας. Αυτοί οι επτά που ψήφισαν υπέρ, να μας εξηγήσουν το γιατί έγινε αυτό και γιατί τους έπιασε αυτός ο πανικός».
Ο πρόεδρος της Λάρισας σχολίασε επίσης ότι: «Εγώ θα μιλήσω με το δεδικασμένο των ίδιων επιτροπών. Αποφασίστηκε τελεσιδίκως νομίζω στην περίπτωση του Ηρακλή ότι καταλαμβάνει την 16η θέση και σώζεται ο Αστέρας Τρίπολης. Καταλαβαίνετε τι παλινωδίες έχουμε δει; Η μία ομάδα για πλαστά έγγραφα πέφτει και η άλλη σώζεται, η μια ομάδα για παραβάσεις παραγόντων τιμωρείται και η άλλη όχι, η μια ομάδα έχει άδεια και δεν ανεβαίνει και η άλλη δεν έχει και ανεβαίνει. Τα ίδια όργανα για το ίδιο θέμα έχει πάρει τόσες διαφορετικές αποφάσεις».


Για την απαξίωση του ποδοσφαίρου από την κοινή γνώμη, ανέφερε: «Σαφώς η κοινή γνώμη απαξιώνει. Αλλά υπάρχει και η κοινή γνώμη που οργίζεται με όλα αυτά που γίνονται. Όταν θα δούμε φασαρίες στα γήπεδα και θα ψάξουμε όλοι μας για τις αιτίες της βίας, γιατί προφανώς σε μια από τις ομάδες που δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στο πρώτο κραυγαλέο οφσάιντ θα μπούνε οι φίλαθλοι στο γήπεδο και θα κυνηγάνε δικαίους και αδίκους. Όταν έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η αίσθηση ότι κανείς δεν τιμωρείται, τι να περιμένουμε;»


Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για 30 χρόνια όποιον καταγγέλλει κάτι τον λένε γραφικό. Υπάρχει ατιμωρησία και καταλήξαμε να διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι συμφέρει να στήνεις παιχνίδια τελικά. Εκεί καταντήσαμε όταν δεν τιμωρείται κανένας για τόσα χρόνια».


Για τις επαφές του με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ανέφερε: «Εγώ δεν είμαι από αυτούς που περιμένουν έξω από το γραφείο του Πιλάβιου. Εγώ τον είδα δύο φορές φέτος, δεν είμαι από αυτούς που τον έπαιρναν τηλέφωνο να ζητήσουν διαιτητές. Εγώ αυτή τη λογική έχω για το ποδόσφαιρο. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται ότι «η φωτιά θα φτάσει στην αυλή τους», σκέφτονται ότι θα είναι συμφέρον για αυτούς να έχουν δύο ομάδες με μείον οκτώ και μείον δέκα βαθμούς. Με τον κ. Πιλάβιο θα μίλαγα αν έβλεπα ότι από αυτή τη διαδικασία θα έρθει κάθαρση. Αντίθετα, δεν γίνεται τίποτα στο ποδόσφαιρο, μας φτύνουν και λέμε ότι βρέχει. Αυτό που είδα είναι άνθρωποι της ΕΠΟ να κάνουν νομολογίες, όπως ο κ . Κουρίδης που τη μία λέει έτσι και την άλλη αλλιώς, βλέπω ένα ολόκληρο σκάνδαλο να βολεύεται με αυτές τις αποφάσεις και περιμένουν να περάσουν έτσι οι αποκαλύψεις και να ξεχαστεί. Όπως έγινε και με τις αποκαλύψεις που έγιναν στο παρελθόν».


Ο πρόεδρος της Λάρισας, είπε ακόμα: «Με όλα αυτά που γίνονται δεν είμαι καθόλου σίγουρος από το τι διαιτησία θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε του χρόνου. Μπορεί να βρεθούν άλλοι άνθρωποι να μας «κουμπώνουν» τα παιχνίδια μας. Φέτος είχαμε 15 αλλοιώσεις παιχνιδιών και μου έλεγαν ότι αν δεν έχω στοιχεία να το καταγγείλω. Τώρα που είχαμε και τα καταγγείλαμε, πείτε μου τι έγινε! Όταν έχεις 15 αλλοιώσεις από κακούς διαιτητές, μπορεί και του χρόνου να μη σου ορίσουν καλούς διαιτητές. Εγώ κασέτες στα χέρια μου δεν έχω για να πω τι γίνεται».


Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε ακόμα: «Η τελευταία φορά που είχα συνομιλία με τον κ. Μαρινάκη, που έχουμε μια καλή σχέση, μου είπε ότι θέλει να φτιάξει την κατάσταση. Το μεγάλο κακό εγώ έχω πει ότι είναι η αντιπαλότητα των δυο ομάδων. Αν βγουν για ένα λεπτό έξω από το κοστούμι που έχουν ότι πρέπει να πάρουν το πρωτάθλημα και καταλάβουν πόσο καλό και ανταγωνιστικό θα γίνει το πρωτάθλημα αν το πάρει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, κάτι μπορεί να γίνει. Θα υπάρχουν και έσοδα, ενδιαφέρον. Δυστυχώς έχουν γύρω τους 10 κομήτες και τους δημιουργούν την αίσθηση ότι αν δεν τους έχουν δε θα πάρουν το πρωτάθλημα».
Ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν καλοί επιχειρηματίες, εξαιρετική στη δουλειά τους, όμως ακούνε τους αυλικούς και δεν παίρνουν αποφάσεις. Πιστεύω ότι ο κ. Μαρινάκης έχει την ικανότητα να πάει προς την κατεύθυνση της «ειρήνης» στο ποδόσφαιρο και να γίνει κάτι επιτέλους. Γιατί από τους μεγάλους ξεκινάνε τα προβλήματα, όχι από το Λεβαδειακό και την Κέρκυρα για παράδειγμα».


Για το τι κινήσεις πρέπει να κάνει η Λάρισα, τόνισε: «Αν η κίνηση ερμηνεύεται το να βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο, εγώ δεν είμαι αυτής της νοοτροπίας. Εγώ θέλω να δημοσιοποιώ τις θέσεις μου, να λέω τι θέλω και τι πρέπει να κάνω».


Για την απόφαση να κλείσει η ΕΠΟ, σχολίασε: «Θεωρώ ότι το μέτρο του κλεισίματος της ΕΠΟ είναι εντελώς αστείο. Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο».
Για τις αντιφατικές προτάσεις των επιτροπών, πρόσθεσε: «Οι αποφάσεις όχι απλά κουτουλάνε μεταξύ τους, αλλά είναι εντελώς αντίθετες μεταξύ τους. Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται πολιτική και δεν υπάρχει διάθεση για να παρθούν αποφάσεις και να γίνει κάθαρση».


Ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, είπε ακόμα ότι: «Αυτά τα εκατομμύρια κόσμου που παίζουν στοίχημα, με αυτά που ακούνε και βλέπουνε, θα έπρεπε νομικά με κάποιο τρόπο να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Πως αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι. Πως αισθάνεται ο κόσμος, οι πολιτικοί, όλοι μας, βλέποντας τόσες καταγγελίες και να μην γίνεται κάθαρση».
Ο πρόεδρος της Λάρισας δήλωσε επίσης πως: «Δεν είναι γραφικό μέσα σε δέκα λεπτά συζήτησης να έχουμε βρει 20 σημεία που να μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάθαρση; Είμαι από τους παράγοντες που έχω επενδύσει χρήματα στο ποδόσφαιρο, είναι χρήματα που τα έχω δουλέψει σκληρά και δεν τα βρήκα έτοιμα. Πρόθεσή μου με όλα αυτά, είναι να βρω διέξοδο να φύγω. Ξεκίνησα με όνειρα να κάνουμε κάτι για τη Λάρισα, αλλά δυστυχώς η χαρά που είχα να φτιάξω ένα γήπεδο έγινε η δυστυχία μου και δεν μπορώ να φύγω. Δείτε πόσοι σοβαροί άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στο ποδόσφαιρο και έφυγαν και τώρα δηλώνουν ευτυχισμένοι!»


Για το αν ως πρόεδρος της Λίγκας είχε ανάλογα παράπονα από τη διαιτησία, είπε: «Πάρτε και πείτε μου ποιος πρόεδρος τα τελευταία επτά χρόνια έχει κάνει δήλωση δυο φορές μετά από παιχνίδι, ότι δε γουστάρουμε να κερδίζουμε έτσι. Ποιος παράγοντας το έκανε αυτό; Ποιος βγήκε και είπε δε γουστάρω η ομάδα μου να κερδίζει έτσι;»
Ενώ για το αν οι πρόεδροι της λίγκας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, σχολίασε: «Δε μπορώ να εκτιμήσω εγώ κάτι τέτοιο. Ενοχλούμαι και μόνο που το ακούω. Δεν πήγα για να ευνοηθώ από την προεδρεία, πήγα για να κάνω έργο. Με χαρά βλέπω ότι προχώρησε η κεντρική διαχείριση που την αρχίσαμε από τότε. Είναι ευλογία που υπάρχει και η Νόβα που έχει δώσει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας υποστεί πάρα πολλά από το ποδόσφαιρο, με επιθέσεις στα κανάλια και διάφορα άλλα περιστατικά. Θα πρέπει κι αυτοί σαν επιχειρηματίες κάποια στιγμή να πάρουν ένα αποτέλεσμα».


Για το αν θεωρεί ότι υπάρχουν συμφέροντα όσο αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος: «Υπάρχουν συμφέροντα και δε ξέρω πως θα το εκλάβει κάθε παράγοντας και αν έχει συμφέρον από το να ξεκινήσει ή όχι το πρωτάθλημα. Χρειάζεται το θάρρος που είχαν στην Ισπανία και πήραν την απόφαση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, χωρίς να υπολογίσουν καμία συνέπεια. Όταν κάτι δεν έχουμε το θάρρος να το κάνουμε και πρέπει εμείς να πάμε στα δικαστήρια για να το καταφέρουμε, δεν υπάρχει καμία κάθαρση. Περιμένουμε να το ξεχάσουν όλοι και έχει ο Θεός».


Για τις συνομιλίες στις οποίες ακούγεται και η Λάρισα, σχολίασε: «Το θεωρώ εντελώς αστείο, όποιος το υποστηρίζει αυτό πρέπει να είναι πραγματικά αστείο. Υπάρχει κι άλλη συνομιλία που έλεγε ότι είχαμε συμφωνήσει να κερδίσουμε τον Άρη και τελικά ήρθαμε 2-2. Όπως καταλάβατε αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήθελαν, μπορεί το 50% να είναι αλήθεια και το άλλο 50% να είναι μπαρούφα. Φαντάζεστε να κερδίζαμε; Θα ήμασταν υπόλογοι τώρα».


Για το θέμα του γηπέδου, ανέφερε: «Στην υπόθεση του γηπέδου έχουμε ζητήσει την δέσμευση του Υπουργείου για την επιστροφή του ΦΠΑ και το Υπουργείο έκανε ερώτημα στο νομικό συμβούλιο το κράτους, κάτι που δε χρειαζόταν γιατί θα καθυστερήσουμε. Έχουμε την αίσθηση ότι θα δικαιωθούμε και θα μας δώσουν πίσω τα χρήματα του ΦΠΑ. Ήδη έχουμε κάνει προσπάθειες με τους προμηθευτές και τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στο θέμα, να βρούμε λύσεις για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε και πάλι το γήπεδο το συντομότερο δυνατό. Το θέμα είναι τεράστιο γιατί το Αλκαζάρ δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη Λάρισα, ελπίζω το κράτος να δώσει μια λύση σύντομα και να λύσουμε αυτό το ζήτημα γιατί είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για εμάς».


Για το αν θα δημοσιοποιήσει τα θέματα που έχει συζητήσει με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, σχολίασε: «Έχω πει κάποια πράγματα στον κ. Πιλάβιο, δεν είναι η φιλοσοφία μου να γράφω κασέτες. Αν μάθει αυτά τα πράγματα ο ελληνικός λαός θα είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω, να ασχοληθώ με τα παιδάκια μου. Έχω οικογένεια και δεν έχω καμία πρόθεση να τρέχω από εισαγγελέα σε εισαγγελέα και να προσπαθώ να αποδείξω πράγματα».


Ο Κώστας Πηλαδάκης αναφορικά με το αν θα γίνει κάθαρση, σχολίασε: «Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την κάθαρση όμως φοβάμαι ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να υπάρξει κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Η δική μου εκτίμηση σαν Έλληνας πολίτης είναι ότι βλέπω να έρθει κάθαρση σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλο στοίχημα να καθαρίσει και το κομμάτι του ποδοσφαίρου που είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που επηρεάζει μεγάλη μάζα και έχει αντίκτυπο στην κοινωνία».


Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε: «Ο κάθε παράγοντας έχει την πρόθεση να καθαρίσει το τοπίο, μέχρι του σημείου που ο άλλος κάνει κάτι που τον ενοχλεί. Θεωρώ ότι πρέπει να δείξουν θάρρος οι μεγάλες ομάδες και να προχωρήσουν την κάθαρση. Δυστυχώς τα πράγματα ακούγονται μαύρα αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο. Μακάρι να μην δικαιωθώ και να υπάρξει κάθαρση, αυτό εύχομαι».

Last modified onΠέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 13:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep