Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Όραμα και πλάνο στον Γάζωρο»

Ο Νίκος Κατσαβάκης εξηγεί μέσω συνέντευξής του γιατί επέλεξε τον Εθνικό Γαζώρου ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Γύρισα στην πόλη μου στον τόπο μου. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και για τον λόγο αυτό δεν χρειάστηκε πολύ να πω το "ναι" στην πρόταση της διοίκησης του Γαζώρου. Από τις πρώτες επαφές με του ανθρώπους της ομάδας διαπίστωσα οτι υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες και συμφώνησα σχεδόν αμέσως».

Αναλυτικά η συνέντευξη του 33χρονου αμυντικού στην εφημερίδα «Goal» και στον Τάσο Κιούση.

Μετά από δέκα χρόνια σπουδαίας παρουσίας στο κυπριακό ποδόσφαιρο, επέστρεψες στα πάτρια εδάφη. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου;
"Βασικά νομίζω οτι έκανα το κύκλο μου στην Κύπρο. Γύρισα στην πόλη μου στον τόπο μου. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και για τον λόγο αυτό δεν χρειάστηκε πολύ να πω το "ναι" στην πρόταση της διοίκησης του Γαζώρου. Από τις πρώτες επαφές με του ανθρώπους της ομάδας διαπίστωσα οτι υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες και συμφώνησα σχεδόν αμέσως".

«Ήθελα από την πρώτη στιγμή να γυρίσω την πόλη μου, κοντά στην οικογένειά μου και στους φίλους μου. Ήταν μια συνειδητή απόφαση, να επιλέξω τον Γάζωρο για τον επόμενο σταθμό τις καριέρας μου, βλέποντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως πως στον Εθνικό υπάρχει όραμα και πλάνο».

Σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως ένας παίκτης με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ επέλεξε μια ομάδα νεοφώτιστη στην Football league. Εσύ τι θα έλεγες για την απόφασή σου;
"Ήθελα από την πρώτη στιγμή να γυρίσω την πόλη μου, κοντά στην οικογένειά μου και στους φίλους μου. Ήταν μια συνειδητή απόφαση, να επιλέξω τον Γάζωρο για τον επόμενο σταθμό τις καριέρας μου, βλέποντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως πως στον Εθνικό υπάρχει όραμα και πλάνο. Πιστεύω οτι μου ταιριάζει απόλυτα. Ήταν αυτό που έψαχνα"

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Γάζωρου;
"Μέσω γνωστών και φίλων καθώς τους τελευταίους μήνες ήμουν σχεδόν μόνιμα στις Σέρρες. Υπήρξαν κάποιες διερευνητικές επαφές πριν από λίγο καιρό και μετά την εξασφάλιση της ανόδου, μιλήσαμε με την διοίκηση του Εθνικού και τα βρήκαμε ".

«Μια νεοφώτιστη ομάδα δεν μπορεί να μιλήσει για άνοδο. Βλέποντας και κάνοντας. Θεωρώ οτι τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν, να δώσουν αυτοπεποίθηση, οι παίκτες να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους. Η φιλοδοξία να φτάσει πάντως ψηλά η ομάδα είναι δεδομένη».

Πρώτες μέρες στη νέα σου ομάδα. Ποιες είναι οι αρχικές εντυπώσεις και πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή σου;
"Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Υπάρχουν αρκετά παιδιά σε καταγωγή από τις Σέρρες. Είναι μια ομάδα που προωθεί το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Επειδή πρόκειται για παιδιά που γνωρίζω ως ποδοσφαιριστές θεωρώ οτι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό σε αυτή την κατηγορία. Οι περισσότεροι είναι φιλόδοξοι όπως και ο προπονητής, ο Παναγιώτης ο Διλμπέρης.

Το νέο πρωτάθλημα με την παρουσία ομάδων με δυναμική όπως η Λάρισα, ο Παναιτωλικός, ο Πανσερραϊκός αναμένεται να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίες. Εσείς ως νεοφώτιστοι τι στόχο έχετε βάλει;
"Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο, που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Από οτι βλέπω πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να πετύχει. Μια νεοφώτιστη ομάδα δεν μπορεί να μιλήσει για άνοδο. Βλέποντας και κάνοντας. Θεωρώ οτι τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν, να δώσουν αυτοπεποίθηση, οι παίκτες να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους. Η φιλοδοξία να φτάσει πάντως ψηλά η ομάδα είναι δεδομένη".

«Δέκα χρόνια στην Κύπρο έζησα πολύ όμορφες στιγμές. Κατάφερα να πάρω τίτλους, να έχω ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ότι μπορούσα να φανταστώ το πέτυχα. Επέστρεψα γεμάτος».

Το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Δέλλας, ο Κετσπάγια και η... υπομονή

Κάνοντας έναν απολογισμό από την θητεία σου στην Κύπρο, τι θα έλεγες;
"Δέκα χρόνια στην Κύπρο έζησα πολύ όμορφες στιγμές. Κατάφερα να πάρω τίτλους, να έχω ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ότι μπορούσα να φανταστώ το πέτυχα. Επέστρεψα γεμάτος".

Κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;
"Ήταν σίγουρα η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση. Εκείνη η σεζόν ήταν μαγική. Ειδικά μετά την πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού, όταν μπήκαμε στους ομίλους αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι μοναδικό".

Ο Κετσπάγια λατρεύτηκε σαν ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, δεν κατάφερε να πιάσει ως προπονητής στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η γνώμη σου;
"Ο Τιμούρ (σ.σ. Κετσπάγια) είναι πολύ καλός προπονητής. Το οτι δεν έπιασε στον Ολυμπιακό δεν λέει κάτι. Έκανε φοβερά πράγματα στην Ανόρθωση. Είναι ένας νέος προπονητής πάρα πολύ φιλόδοξος. Πως ήταν σαν παίκτης είναι και σαν προπονητής. Έχει πάθος στην δουλειά του".

«Στην Κύπρο έχουν περισσότερο υπομονή. Επενδύουν σε καλούς ξένους προπονητές όπως ήταν ο Κετσπάγια, ο Γιοβάνοβιτς και σε αξιόλογους ξένους ποδοσφαιριστές. Οι επιτυχίες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια σε συλλογικό επίπεδο δεν είναι τυχαίες και πιστεύω οτι θα ακολουθήσουν και άλλες».

Στην Ανόρθωση αγωνίστηκες δίπλα σε πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο καλύτερος συμπαίκτης;
"Όταν αγωνίζεσαι με παίκτες όπως ο Σάβιο, ο Δέλλας είναι τιμή για κάθε παίκτη. Μαθαίνεις πάρα πολλά δίπλα τους. Ο Δέλλας μας είχε βοηθήσει πολύ. Ήταν προπονητής μέσα στο γήπεδο".

Πως εξηγείς την άνοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια;
"Απλά έχουν περισσότερο υπομονή. Επενδύουν σε καλούς ξένους προπονητές όπως ήταν ο Κετσπάγια, ο Γιοβάνοβιτς και σε αξιόλογους ξένους ποδοσφαιριστές. Οι επιτυχίες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια σε συλλογικό επίπεδο δεν είναι τυχαίες και πιστεύω οτι θα ακολουθήσουν και άλλες".

Last modified onΔευτέρα, 23 Ιούλιος 2012 22:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep