«Δεν μας έδωσαν σημασία»

Ο δικηγόρος του Ιορδάνη Στράντζαλη, Παναγιώτης Λιακόπουλος μίλησε για την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της ΠΑΕ Ηρακλής.

Στο θέμα της κατάσχεσης 112 χιλιάδων ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρθηκε ο δικηγόρος του Γιώργου Στράντζαλη, Παναγιώτης Λιακόπουλος. Με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 υποστήριξε ότι η ΠΑΕ δεν έδωσε καμία σημασία, γι' αυτό και πήρε εντολή να κινηθεί νομικά. Αρχικά είπε:

«Υπάρχει μια διαταγή πληρωμής ύψους 112 χιλιάδες ευρώ για οφειλές στον κ. Στράντζαλη. Είναι συναλλαγματικές που είχε χορηγήσει η προηγούμενη ΠΑΕ του Παπαθανασάκη στον κ. Στράντζαλη για οφειλές της προς αυτόν. Δεν γνωρίζω πού πήγαν τα χρήματα που διέθεσε ο κ. Στράντζαλης στην ΠΑΕ. Ήταν μια μεταξύ τους συμφωνία και η ΠΑΕ Ηρακλής φαντάζομαι τα διέθεσε εκεί που είχε ανάγκη. Τα χρήματα πήγαν στην ΠΑΕ Ηρακλής επί διοίκησης Παπαθανασάκη».

Για την ηθική διάσταση του θέματος:

«Ηθική υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Υπάρχει και από την πλευρά του κ. Στράντζαλη. Ο κ. Στράντζαλης βοήθησε την ΠΑΕ Ηρακλής. Η νέα ΠΑΕ δεν είχε καμία επαφή μαζί του και έτσι άσκησε τα δικαιώματά του. Η ΠΑΕ γνωρίζει και εμένα και τον κ. Στράντζαλη. Μέχρι στιγμής δεν μας έδωσε καμία σημασία, και γι’ αυτό ο κ. Στράντζαλης άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά του».

Για το αν απευθύνθηκαν στην ΠΑΕ πριν προχωρήσουν σε δέσμευση λογαριασμού:

«Δεν ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση. Η νέα ΠΑΕ γνώριζε τις οφειλές της προηγούμενης ΠΑΕ. Η επικοινωνία μπορεί να υπάρξει ακόμη κι αυτή τη στιγμή. Δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί μας. Εμείς να πάμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας; Συνήθως, αυτός που χρωστάει απευθύνεται στον δανειστή του και όχι το αντίστροφο. Η διαταγή πληρωμής είχε κοινοποιηθεί. Κοινοποιήθηκε και δεύτερη διαταγή εκτέλεσης και δεν ασχολήθηκε κανείς. Η νέα ΠΑΕ μπορούσε να επικοινωνήσει και να μας πει "μπορούμε να τα βρούμε;". Δεν ασχολήθηκε κανείς».

Για τις επόμενες κινήσεις του:

«Όπου υπάρχει οφειλή από τρίτους στην ΠΑΕ, εμείς θα στραφούμε».

Για την ενόχληση της ΠΑΕ Ηρακλής:

«Αυτού του είδους οι διαρροές είναι εύλογες, προκειμένου να δημιουργηθεί εντύπωση. Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του κ. Στράντζαλη που μου λέτε. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρχαν συναλλαγματικές. Τις προσκόμισα στο δικαστήριο και βγήκε η συγκεκριμένη απόφαση. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με διαρροές. Θα μπορούσε να είχε γίνει μια επαφή με την ΠΑΕ Ηρακλής, την οποία η ΠΑΕ δεν έκανε. Όλα τα άλλα είναι διαρροές για λόγους εντυπώσεων».

Last modified onΠαρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 15:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep