«Έφυγε» ο Γκέραρντ

Απεβίωσε την Τρίτη (2/1) σε ηλικία 78 ετών, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ, ο Ευγένιος Γκέραρντ. 

[googlead][/googlead]

Για την… γειτονιά των Αγγέλων «έφυγε» τη Τρίτη (2/1) ο Ευγένιος Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός, που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Κρήτη σε ηλικία 78 ετών. Μια «μαύρη μέρα» τόσο για τον ΟΦΗ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και ο «Γκεραρντάκης» άφησε συνολικά το στίγμα του.

O Ευγένιος Γκέραρντ γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου του 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας, ενώ ήταν και διπλωματούχος ψυχολογίας. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ και «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 32 ετών. Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα και στον πάγκο της Ολλανδικής ομάδας παρέμεινε επί 11 χρόνια.

Το 1985 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ και «ρίζωσε» ως το 2000, όντας ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε πάγκο ελληνικής ομάδας. Κορυφαίες στιγμές με τους Κρητικούς η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1987 απέναντι στον Ηρακλή (3-1 στα πέναλτι), αλλά και ιστορική πρόκριση για τους 16 του κυπέλλου κυπελλούχων απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 το 1993.

Το 2000 πήρε την θέση του τεχνικού συμβούλου στην ΑΕΚ, το 2001 πήγε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ και την επόμενη σεζόν ανέλαβε τον Ηρακλή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2010 δούλεψε στην Παναχαϊκή, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του σταδιοδρομίας.

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 16:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep